مسئولان به سو مدیریتها پایان دهند
مهران، جاده بیقراری برای مسیر اربعین
آچار فرانسه هسته ای
عزت ایران، میراث ماندگار شهدا / مهندس مکانیک که آگاهانه لباس سبز پاسداری به تن کرد
اعزام کاروان مردمی «از آذربایجان تا خلیج فارس؛ جان فدای ایران» از تبریز
جمهوری اسلامی دفاع از مجاهدان لبنان را به عنوان سیاست راهبردی خود تعیین کرده است
مطالبه نیروهای شرکتی را به «پرداخت مستقیم حقوق» تقلیل ندهید
چرا کارت آزاد به همه نمیرسد؟ / «کارت آزاد نداریم»؛ شائبه فروش زیر ذرهبینعلي رغم انقضاء سه دهه از درگذشت سيدالشعراي انقلاب اسلامي استاد سيد محمدحسين شهريار مردم ادبپرور و جامعة ادبي منتظر تدارك، تدوين و انتشار مجموعه اشعار استاد در حول موضوعات و منويات انقلاب اسلامي بود كه متأسفانه ظرف اين همه مدت مورد غفل و اهمال قرار گرفته بود.
به گزارش تبریز بیدار ، مراسم رونمائي از شاهكار تاريخ ادبيات انقلاب اسلامي به نام «شهريار و انقلاب ملت» روز يكشنبه 19 آذرماه در تالار نياوران وزارت ارشاد اسلامي با افتتاح و خطابة علمي حجهالاسلام والمسلمين سيدمحمدعلي آل هاشم نمايندة محترم وليوفقيه در استاد آذربايجانشرقي و امامجمعة محبوب تبريز برگزار گرديد.
علي رغم انقضاء سه دهه از درگذشت سيدالشعراي انقلاب اسلامي استاد سيد محمدحسين شهريار، مردم ادبپرور و جامعة ادبي منتظر تدارك، تدوين و انتشار مجموعه اشعار استاد در حول موضوعات و منويات انقلاب اسلامي بود كه متأسفانه ظرف اين همه مدت مورد غفل و اهمال قرار گرفته بود.
استاد شهريار هم از حيث كمّي و البته هم از جهت كيفي بيشتر از ديگر اقران خود نسبت به اكثر موضوعات، واقعات و حادثات انقلاب و جمهوري اسلامي آثار و اشعار ارزشمند سرود كه هر كدام بهمثابة سجل ادبي قابل ارزيابي ميباشد. تجليل مقام بنيانگذار انقلاب، ايامالله، دقاع مقدس و نقش آفرينان آن حماست بزرگ، شهدا، محراب و سنگر و ترور گرفته تا فاجعة كشتار حجاج و تأسيس نهادهاي انقلابي از زمرة موضوعات مورد توجه شاعرانةآن شاعر مجاهد بود كه اينهمه را در مدتي كمتر از يكدهة تقارن حيات جسمانياش با انقلاب و نخستين دهة عمر جمهوري اسلامي آفريد.
بديهيست كه اگر چنين گنجينهاي خلق شده ميراث ديگر كشورها و انقلابها بود، مديران فرهنگي آن خزينة گرابنها را مورد ارجگذاريهاي سزاواري قرار ميدادند. اما متأسفانه در كشور ما هرگز كمترين توجهي به آن ذخائر ارزشمند معنوي مبذول نشد. در حديكه هنوز بسياري از آن اشعار حتي چاپ هم نشده بود.
تا اينكه بعد از سي سال سكوت و خاموشي اخيرا كليات آثار انقلابي استاد شهريار طي كتابي نفيس در قطع خشتي همراه با دستخطهاي شاعر در حجمي حدود 800 صفحه بهانضمام فصلي حاوي كلية بيانات مقام معظم رهبري از پيام تسليت در درگذشت شاعر تاكنون و همچنين درج آثار ناديده و بكر ديگر بهمباشرت «بنياد شهريار» و توسط «انتشارات ايز» منتشر گرديد.
اين اثر مهم و نفيس به اهتمام اصغر فردي شاعر و شاگرد آن استاد زندهياد با تأليف ديباچة مفصل و مستوفايي 200 صفحهاي، شأن صدور اشعار و شرح و تعليقات لازم تديون شده است.
از ديگر تازگيهاي اين اثر درج يگانه عكس ديدهنشدة استاد در لباس و كسوت سيادت متعلق به سال 1303 (هفده سالگي شاعر) است.

در اين كتاب همچنين نخستين بار نامة ممهمور به سجع و مهر آيهالله مرعشي نجفي در نقل رؤيا و مكاشفة مشهور ايشان مندرج است كه بدينوسيله براي هميشه باب اضافات و تحريفات پرداختهشده حول اين واقعه را بست.
بهمناسبت انتشار اين شاهكار ادبي انقلاب و جمهوري اسلامي ايران مراسم باشكوهي از سوي «بنياد شهريار» در تالار نياوران با حضور رجال تراز اول سياسي و شخصيتهاي برجستة فرهنگي برگزار شد.
مراسم با سرود رسمي جمهوري اسلامي و تلاوت آياتي از قرآن كريم توسط قاري ممتاز بينالمللي دكتر سعيديان آغاز شد. سپس آقاي عبادالله فتحاللهي شهردار اسبق تبريز و مقام ارشد شهرداري تهران به عنوان امين و نمايندة شهردار در بنياد شهريار به مدعوين و حضار خير مقدم گفت و آنگاه شاعر انقلاب سيدعلي موسوي گرمارودي طي نقل خاطراتي از شكوه بينظير تشييع پيكر مطهر شهريار آن تشييع را با مراسم تشييع امام خميني مقايسه كرد و گفت چنان جمعيتي تاكنون جز در مراسم تشييع پيكر امام خميني سابقه نداشت. وي سخنان خود را با قرائت يك مثنوي در تجليل مقام ادبي و معنوي استاد شهريار بهپايان برد.

آقاي ناظر شرفخانهاي منظومة تركي سوگنامة شهريار خود را با مشايعت نغمههاي سوزناك كمانچة امير راستبد ايفا كرد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سيد محمدعلي آلهاشم براي ارائة متن خطابة خود به كرسي رفت. امامجمعة تبريز كه خود از معاشران استاد شهريار بود مقالة خود را به توصيف مقام معنوي و تحليل نقش مجاهدت قلمي شاعر طي سالهاي دفاع مقدس تخصيص كرده بود. سخنراني ايشان كه متفاوت با ديگر علماء دين و مطابق با اصول مجالس علمي بهصورت ارائة مقاله انجام گرفت، همراه با نمايش تصاويري از خطيب در كنار استاد صورت گرفت كه از طرف دانشمندان، ادبا و حضار مجلس بسيار مورد پسند واقع شد.

مراسم با نمايش فيلم مستندي به نام «همراه» ساختة ژورناليست و مستندساز جوان حامد خسروشاهي ادامه يافت. مجري مراسم در معرفي اين مستند گفت: شايسته است كه رونمائي جداگانهاي براي همين مستند برگزار شود. با پخش صدا و تصاوير استاد در خلال اين مستند حضور روحاني استاد شهريار و انفاس طيبة آن عارف حكيم در مجلس دميد و شور و حالي حاكم شد.
در قسمتهاي پاياني مراسم نوبت به اجراي آئين رونمائي از تنها عكس استاد در كسوت روحاني و سيادت، رقعة مخطوط و ممهور آقانجفي و اثر «شهريار و انقلاب ملت» رسید كه با حضور آقايان آلهاشم، چيتچيان (وزير سابق نيرو) ـ دكتر ايرج حريرچي (قائممقام وزير بهداشت) ـ آيهاللهزاده سيدمهدي طالقاني (فرزند آيهالله طالقاني) ـ عبادالله فتحاللهي و اصغر فردي محقق شد.

برنامة اختتامية مراسم مذكور اجراي موسيقي با آواز سيدمحمد عبدالحسيني و تار فؤاد فردي در دستگاه ماهور بر روي غزل مناجات استاد شهريار بود كه بهشدت مورد تحسين و تشويق حاضران قرار گرفت.
اصغر فردي كه مقرر بود سخنراني اختتاميه را در توضيح كيفيات اين شاهكار ادبي، نقش بيعديل شهريار در تكوين ادبيات انقلاب اسلامي و تنقيد از مصادر فرهنگي در عدم ايفاء وظايف اولية ذاتيشان عهدهدار شود، بهدليل تنگي وقت صرفنظر كرد.
اين مراسم با اجراي شاعر، رديفدان و خوانندة برجستة كشور سيدمحمد عبدالحسيني برگزار گرديد.
همة سخنرانان و نقشآفرينان ضمن تأكيد بر اهميت اين اثر گرانقدر، خطاب به مقامات فرهنگي و مسئولين انتشار و توزيع گسترده اين ميراث ادبي انقلاب و ثروت معنوي جمهوري اسلامي را بهمنظور بازيابي جايگاه والاي فرهنگي آن توصيه كردند.
دیدگاهتان را بنویسید