سرویس فرهنگی تبریزبیدار/ شهید آیت الله سید اسدالله مدنی از مبارزان نهضت انقلاب اسلامی که بعد از آیت الله شهید قاضی در سنگر امامت جمعه تبریز منشا اثرات مهمی در مبارزه با منافقین و تثبیت انقلاب بود.
این عالم مبارز در ۲۰ شهریور ۱۳۶۰ در محراب نماز جمعه تبریز بدست منافقین ترور شد و به فیض شهادت نائل آمد.
به همین مناسبت گفتگویی صمیمی با «سید نورالدین عافی» جانباز نامدار تبریز و راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» پیرامون ارتباط با شهید مدنی داشته ایم که مشروح آن بشرح ذیل می باشد:
تبریزبیدار: نحوه آشنایی شما با شهید مدنی به چه صورت بود؟
عافی: در سال ۱۳۵۹ تلاش می کردم که به جبهه بروم. چون ۱۵ سال داشتم، سپاه، کمیته و ارتش با اعزام من موافقت نکردند. آنموقع نماز جمعه در منطقه راه آهن تبریز برگزار می شد. با مادرم به خانه شهید مدنی رفتیم. آیت الله مدنی گفتند چرا گریه می کنی و مادرم جریان را گفتند و ایشان فرمودند این هفته در نماز جمعه فرم اعزام به جبهه می دهند و آن فرم را پر کن. چند روز بعد در نماز جمعه دیدم خیل عظیمی از جمیعت بود و من به زحمت پنجمین فرم را گرفتم.
تبریزبیدار: روز شهادت آیت الله مدنی کجا بودید؟
عافی: بعد از طی دوره آموزشی، به مرخصی آمدم که آنموقع نماز جمعه را به بازار منتقل کرده بودند. آن زمان در نماز جمعه بازرسی بدنی نبود و من از کردستان آمده بودم و کلت کمری داشتم. چندین بار وارد محوطه شدم ولی کسی من را بازرسی نکرد. من ردیف سوم یا چهارم نشسته بودم. نماز جمعه را خواندیم. من نماز دوم خود را می خواندم که در قنوت بودم و دیدم فردی به سوی سکو رفت. در رکوع بودم که انفجار شد و وضیعت خیلی بدی بود و از پشت بام تیراندازی می کردند. انفجار بقدری بود که در روبروی محل نماز، گوشت ها در مغازه قصابی پراکنده شده بود. آمدم خانه و گفتم آقای مدنی ترور شد و کسی قبول نمی کرد. منافقین در تشیع پیکر شهید مدنی هم می خواستند چندین انفجار دیگری انجام دهند.
تبریزبیدار: به نظرتان علت گمنامی این شهید در استان چیست؟
عافی: آقای مدنی در استان ما شناخته نشده نیست و در همدان بیشتر از تبریز به او پرداخته شده است. آقای مدنی شخصیتی عمل گرا داشت و از عالم هایی بود که علم زیادی داشت. او وزنه ای برای استان ما بود و در عملیات محاصره سوسنگرد از امام فرمان می گیرد تا به پایگاه شکاری بگوید بمباران کنند. شخصیت آقای مدنی گمنام پر کشید ولی آقای مدنی یک استان و سپاه را هدایت می کرد و هنوز هم واقعا علت گمنام ماندن آیت الله مدنی را نمیدانم، شاید ضعف استان ما اینست که به آشنا بها نمی دهد.
گفتگو از محمدامین کریم زاده
انتهای پیام/
سلامآقایمدنیدردوران
انقلابدرخارجازاستانبود
۲۹بهمنووقایعیکساله
دورانمنتهیبه.پیروزی
انقلابباهدایتآیتالله
قاضیطباطباییومرحوم
انگجیو….انجامشدحتی
حرکتهایانقلابیدر
آذربایجانازسالچهلنقش
مرحومقاضیبرجستهاست
آیتاللهمدنیدرقموتهران
ونجفوجاهایدیگربودند
اتفاقااینکارگانهایانقلابی
نامویادآیتاللهمدنیرادر
آذربایجانتهرانوجاهای
دیگربیشترپاسمیدارندو
براماکنمهممینهند