مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی؛

زنگ خط بحران آب در آذربایجان شرقی

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی گفت: زنگ خطر بحران آب در آذربایجان شرقی به صدا درآمده است و متاسفانه با این حال شاهد افزایش مصرف در جامعه هستیم.

به گزارش تبریز بیدار، محمد خانی، ظهر روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی به عنوان متولی تامین و توزیع آب شرب بهداشتی، در حال حاضر خدمات رسانی و تامین آب بهداشتی به جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون نفر ساکن در ۶۹ شهر و ۱۰۶۹۳۳۰ نفر ساکن در ۱۴۷۹ روستا ارائه می نماید .

وی افزود: ۱۶۰۸۵۱۸ نفر در کلان شهر تبریز و ۵۳ روستای حومه شهر تبریز با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر را که ۵۳ درصد از جمعیت تحت پوشش را شامل می شود، عهده دار می باشد .

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اعلام کرد: جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب از الویت های شرکت آب و فاضلاب استان می باشد، شبکه فاضلاب در ۱۵ شهر استان اجرا شده و در حال توسعه است .

وی با اعلام اینکه تصفیه خانه فاضلاب در ۷ شهر استان در حال احداث و در ۷ شهر دیگر نیز در حال بهره برداری می باشد، خاطر نشان کرد: همچنین در ۳ روستای استان تأسیسات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب به بهره‌برداری رسیده است.

خانی در ادامه خاطرنشان کرد: به منظور ذخیره سازی آب در طول سالهای گذشته، نسبت به احداث مخازن در مناطق مختلف شهری و روستایی اقدام شده است که با انجام آن امکان ذخیره سازی آب در شهرها به ۹۱۶۶۸۰ متر مکعب و در روستاها به ۲۲۵۲۹۸ مترمکعب فراهم شده است.

وی افزود: اجرا و تکمیل ۱۱ باب مخزن با مجموع ظرفیت ذخیره ۶۱۰۰۰ مترمکعب در شهرهای تبریز، بناب، مراغه، ملکان، عجب شیر ، صوفیان، مرند، جلفا، کلیبر و آچاجی با اعتباری بالغ بر ۳۲۰ میلیارد ریال جزو طرح ها و پروژه های شهری در ۱۰ ماهه سال جاری در سال ۱۴۰۱ بوده است ‌.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با اعلام اینکه پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز یکی از مدرن ترین تصفیه خانه های در حال ساخت کشور است، خاطرنشان کرد: این پروژه از آخرین سطح اتوماسیون دنیا بهره می برد که در حال حاضر سیویل فاز مایع آن با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد اجرا گردیده است .

وی اظهار داشت: از اهداف مهم طرح احداث این مدول، استفاده از پساب تولیدی به عنوان تامین کننده عمده آب مورد نیاز دریاچه ارومیه می باشد که با تکمیل و بهره برداری فاز دو بالغ بر ۷۵ میلیون متر مکعب در سال پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال یابد.

خانی اذعان کرد: بر اساس تفاهم نامه سال ۱۴۰۰ میان شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان در راستای آب رسانی به ۱۲۱ روستای استان، اختصاص یافته بود که در توافقنامه سال ۱۴۰۱ این تعداد به ۲۶۲ روستا افزایش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر آبرسانی به مجتمع قشلاقات کلیبر برای ۱۶ روستا با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد، فاز ۲ مجتمع ستارخان ورزقان برای ۶۰ روستا با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد و مجتمع آلمالوی هشترود برای ۴۵ روستا با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد در حال اجراست که با اجرای آن، جمعیت ۱۶۸۰۰۰ نفر از نعمت آب سالم و پایدار بهره مند خواهند شد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۰ در ۱۵ شهر از ۶۹ شهر استان مشکل تنش آبی و کمبود آب وجود داشت خاطر نشان کرد: شرکت آب و فاضلاب توانست با حفر و تجهیز ۲۲ حلقه چاه و اجرای ۴۸ کیلومتر خطوط انتقال آب رسانی با رقم اعتباری بالغ بر ۴۰۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تنش آبی و منابع داخلی خوذ، تابستان امسال را با کمترین تنش ممکن سپری نماید .

وی اظهار داشت: تعداد شهرهای دارای تنش از ۱۵ شهر به ۷ شهر کاهش یافت اما برای اجرای طرح های پیش بینی شده جهت گذر از تابستان سال ۱۴۰۲ در کلانشهر تبریز و دیگر شهرهای استان حداقل به ۳۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز می باشد.

خانی در پایان گفت: در کلانشهر تبریز از اقدامات کوتاه مدت صورت گرفته می توان به حفر و تجهیز ۱۰ حلقه چاه در درّه مارال و اطراف ، مخزن ۱۰۰ هزار متر مکعبی و اجرای خط انتقال مربوطه ، تجهیزات ۵ حلقه چاه حفر شده در سال ۱۴۰۰، مهندسی مجدد ۵ حلقه چاه در مدار بهره برداری و ایجاد خطول انتقال اصلی بین مخازن به طول ۲۵ کیلومتر به منظور ایجاد تعادل و کمک به توزیع آب تبریز نام برد .

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.