حاملان کلام وحی / گفتگوی صمیمی تبریزبیدار با چهره قرآنی؛

بازیگوشی های کودکانه در کنار حفظ قرآن / روش های حفظ قرآن از جنس بازی های بچگانه

علی بیرامی نونهال ۱۱ ساله تبریزی که از ۳ سالگی سوره های کوچک قرآن را حفظ کرده و در ۲۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۱ حافظ کل قرآن می شود.

سرویس قرآنی تبریزبیدار/ گفتگو با قاریان و حافظان تحت عنوان «حاملان کلام وحی» از جمله سلسله تولیدات شیرین و جذاب پایگاه خبری تبریزبیدار بوده که برای مدتی دچار وقفه شده بود و اینک با رفتن به سراغ فعالین قرآنی نونهال و نوجوان، مجددا از سر گرفته می شود.

علی بیرامی نونهال ۱۱ ساله تبریزی که از ۳ سالگی سوره های کوچک قرآن را حفظ کرده و وقتی به ۴ سالگی رسید، در کلاس های روخوانی و روانخوانی شرکت می کرد و از ۵ سالگی حفظ قرآن را در جامعه القرآن مسجد طوبی به صورت جدی آغاز و در ۲۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۱  حافظ کل قرآن می شود.

 

 

به همراه دو برادر بازیگوش خود به کلاس های قرآنی فرهنگسرای الغدیر آمده بود و این بهانه حضور ما در این فرهنگسرا است تا با او و اولین مربی خود یعنی مادرش، به گفتگو بنشینیم.

گفتگوی تبریزبیدار با این حافظ نونهال قرآن و مادر او بشرح ذیل می باشد:

 

 

 

تبریز بیدار: زمانی که قرآن را حفظ می‌کردید، تمام مدت به حفظ قرآن مشغول بودی یا تفریح هم داشتی؟

بیرامی: وقتی قرآن را حفظ می کردم، با مادرم بازی های کودکانه و شیطنت می کردم تا حفظ قرآن برایم راحت باشد و از آن لذت ببرم.

تبریزبیدار: روزانه چند ساعت قرآن تمرین می کنی؟

بیرامی: الان زمان مدرسه است و باید به تکالیف مدرسه هم برسم اما روزانه یک جز را مرور می کنم.

تبریزبیدار : چه آرزویی برای آینده ات داری؟

بیرامی: وقتی بزرگ شدم می خواهم تکنسین هواپیما شوم و از خدا می خواهم در راه قرآن موفق شوم و بتوانم صوت و لحن خودم را بهتر کنم.

 

 

تقویت حافظه با حفظ کلام نور

تبریز بیدار: مهمترین تاثیری که قرآن در زندگی شما داشته، چه بود؟

بیرامی: بیشتر به خدا نزدیک شدم و قرآن حافظه ام را قوی تر کرده تا بتوانم با معدل عالی شاگرد اول باشم.

 

ادامه گفتگو با مادر علی بیرامی

 

بچه شلوغ کلاس که همه را راضی کرد

تبریزبیدار: چطور شد که پسرتان را برای حفظ قرآن تشویق کردید؟

مادر علی: خودم وقتی سن کمی داشتم، خیلی علاقه داشتم قرآن را حفظ کنم ولی آن موقع امکانات فراهم نبود و کسی نبود که پیگیر حفظیات من شود، مثلاً یک صفحه را حفظ می کردم و در صفحه دوم بیخیال می شدم. وقتی علی به دنیا آمد تصمیم گرفتم او را از سن کم به کلاس قرآن بگذارم. وقتی وضعیت جامعه را می دیدم گفتم اگر در راه قرآن باشد به سختی می تواند منحرف شود و تا ۳/۵ سالگی تمامی آموزش ها را خودم به او می دادم. وقتی بازی های فکری با او می کردم احساس می کردم او برای این کار انگیزه و توانایی حفظ کردن را دارد. هر کجا رفتیم علی را قبول نکردند تا در کلاس ها شرکت کند و گفتند باید حداقل ۵ سال داشته باشد. بالاخره مهد قرآن استان راضی شد تا در کلاس ها فقط بنشیند و خوشبختانه در کلاس ها نشست. علی توانست در کلاس های اشاره و حفظ موضوعی شرکت کند، خیلی شلوغی می کرد و همه اعتراض می کردند وقتی مربی امتحان گرفت و نتیجه آن خوب بود گفت همگی باید او را تحمل کنیم.

با پیگیری هایی که انجام دادیم توانست از ۴ سالگی در کلاس های روخوانی شرکت کند و مرحله بعدی که حفظ قرآن بود در جامعه القرآن مسجد طوبی ثبت نام کرد و تا به امروز در آنجا ادامه می دهد.

 

 

روش های حفظ قرآن از جنس بازی های بچگانه

تبریزبیدار: برای کودک ۳ ساله حفظ قرآن کریم سخت نبود؟

مادر علی: بله یاد دادن قرآن برای کودک ۳ساله خیلی سخت است ولی با روش های بچگانه و بازی توانستیم به هدف خود برسیم و در این راه سختی های زیادی را تحمل کردیم و نتیجه آن بسیار برای ما شیرین بود. هر روز ۸ صبح قرآن را شروع کرده و تا ۲ ظهر ادامه می دادیم و تا جایی که امکان داشت تفریحات خودمان را کم کردیم.

 

 

 

پدر و مادر بهترین الگو برای هدایت قرآنی

تبریزبیدار: توصیه شما به خانواده‌هایی که تمایل دارند فرزندشان حافظ قرآن باشد، چیست؟

مادر علی: بچه در وهله اول به پدر و مادر خود نگاه می کند، اگر ببیند پدر و مادر او نماز می خوانند او هم می خواند، پس باید خانواده ها خودشان برای بچه ها الگو باشند و آموزش قرآن باعث آرامش کودک می شود و قطعا در تربیت و اخلاق او تاثیر گذار می باشد.

 

 

گفتگو از الهه مهدوی

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *