حجت الاسلام و المسلمین جلیل جلیلی در گفتگو با تبریزبیدار در تشریح ویژگی های مکتب امام خمینی(ره) اظهار داشت: مکتب در واقع همان طرح و برنامه ای هست که یک سیاستمدار و یا کسی که به دنبال یک انقلاب و تاسیس حکومتی جدید است به صورت گفتاری و یا به صورت عملی طراحی و اجرا می کند که ما با استفاده از سیره و روشی که در عملش نمایان می شود، مکتب را بر او بازگو می کنیم که طبیعتا هر رفتار و سیاستمداری خوب یا بد مبتنی بر این مکتب ها است.
عقلانیت، معنویت و عدالت؛ ابعاد مکتب امام خمینی(ره)
وی افزود: خوشبختی و سعادت هر جامعه ای وابسته به پیشقدم ها و پیش قراول هایی است که مکتب حقیقی را پایه گذاری کرده باشند و همه افعالشان را بر این مبنا تنظیم وتدوین کنند. مکتب امام خمینی(ره) دارای سه بعد برجسته بود که شامل بعد عقلانیت، بعد معنویت و بعد عدالت می شود که از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز این مطالب استخراج می شود.
مردم سالاری، ایستادگی برابر دشمن و اعتماد به مردم شاخصه های بعد عقلانیت مکتب روح الله
امام جمعه سردرود با اشاره به بعد عقلانیت مکتب امام خمینی(ره) گفت: مصادیق و نمونه هایی در سیره حضرت امام(ع) مشاهده می کنیم که یکی از آنان گزینش مردم سالاری است که نظام سیاسی را بر آرای مردم مبتنی کرد و همچنین انتخاب نام جمهوری اسلامی برای ایران اولین نمونه بعد عقلانیت مکتب حضرت امام(ع) است که با وجود برقرار بودن حکومت هایی با محوریت فردی و با حالت دیکتاتوری در قرن های متمادی، حضرت امام(ره) در جمهوری اسلامی بر این دیکتاتوری خط بطلان کشیدند و با انتخاب جمهوریت، انتخاب سرنوشت جامعه را به خود مردم واگذار کردند.
وی اضافه کرد: نمود دیگر بعد عقلانیت مکتب امام خمینی (ره) این است که با دشمن تقابل خاص داشتند و هوشمندانه در مقابل افراد دشمن نسبت به میهن و دین مبین اسلام ایستادند و هیچگونه انعطافی نسبت به دشمن مهاجم نشان ندادند و هیچ گاه بر دشمن اعتماد نکردند. علاوه بر این با مقاومت و استقامتی کم نظیر زبان زد خاص و عام شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امام خمینی(ره) معتقد بودند که دشمن، دشمن است و هیچ وقت بر ذهن ایشان خطور نکرد که دشمن بر امت اسلامی رحم کند، فلذا با جدیت کامل و با روحیه ای استقلال طلب بحث مقاومت را پیگیری کردند. نمونه دیگر بعد عقلانیت، تزریق اعتماد به نفس به مردم بود که با شعار«ما می توانیم» به مردم کمک کرد تا خود اتکا باشند و بر ملت ها و دلت های دیگر وابسته نباشند.
تعریف و تمجید دیگران در بعد معنوی شخصیتی امام(ره) نقشی نداشت
وی در تشریح بعد معنویت مکتب امام خمینی(ره) نیز گفت: اگر سیره شخصیتی حضرت امام(ره) را مرور کنیم برخی رفتار هایی را از ایشان می بینیم که خود مصادیقی از بعد معنوی این مکتب است که یکی از آنها اخلاص ایشان است که در انجام هر کاری خودشان را مامور به تکلیف و وظیفه می دانستند و نتیجه را به خدا واگذار می کردند، از این جهت است که تعریف و تمجید در حضرت امام(ره) نقش چندانی ایفا نمی کرد.
حجت الاسلام جلیلی با تاکید بر اینکه توکل به خدا نمونه دیگری از سیره امام خمینی(ره) بوده که از ابعاد مهم معنویت در زندگی انسان است، افزود: اگر انسان اهل توکل باشد، اهل حسن ظن به پروردگار عالم نیز هست. تضرع و توسل به خداوند ضرورت حاکم اسلامی که حضرت امام از آن برخوردار بودند، طوری که حضرت امام، عالم را محضر خدا می دانستند و در این عالم همیشه حضور الهی را می دیدند.
وی خاطر نشان کرد: اخلاق مداری از مهم ترین مصادیق معنویت حضرت امام(ره)بود که همیشه اخلاق را مراعات می کردند و به دنبال حرکت جامعه در مسیر اخلاق مداری بودند.
اصرار امام بر رسیدگی به طبقه محروم / تاکید امام به مسئولین: مردمی بودن و پرهیز از اشرافیگری
امام جمعه سردرود در رابطه با بعد عدالت مکتب امام خمینی(ره) نیز گفت: حضرت امام(ره) همواره بر رسیدگی به محرومین اصرار داشتند که باید طبقات ضعفای جامعه بایستی مورد حمایت قرار بگیرند که از تعبیر پا برهنگان برای آنان استفاده می کرد و آنان را صاحبان حقیقی انقلاب می دانستند.
وی تصریح کرد: حضرت امام(ره) در بحث عدالت بر اجتناب از اشرافیت توصیه داشتند که مسئولین نبایستی دچار اشرافیت شوند و همیشه تاکید بر این داشتند که مسئولینی که متکی بر آرای مردم هستند مبادا دچار اشرافی گری و تجمل گرایی شوند و از خدمت به محرومین غافل شوند. توصیه دیگر ایشان در بحث عدالت بر مسئولین، مردمی بودن آنها بود که بایستی جدی گرفته شود و مسئولین درکنار و همراه مردم باشند.
تقطیع و گزینش، ابزاری برای تحریف خمینی کبیر
امام جمعه سردرود در خصوص ضرورت مقابله با تحریف مکتب امام خمینی(ره) گفت: هر مکتب و هر فردی که مورد توجه قرار واقع شده باشد احتمال ایجاد تحریف در افکار و اندیشه های او است و احتمال اینکه در کنار هر فرد و مکتب نابی یک مکتب بدل و تصنعی هم وجود داشته باشد، است و حضرت امام نیز در طول عمر خود افکارشان را در متون و سخنرانی های خود ارایه کردند. ممکن است افرادی باشند تحت عنوان مکتب امام و با بهره گیری از تقطیع و گزینش از فرمایشات ایشان برای خودشان مصادره کنند.
وی ادامه داد: جداسازی اصول و فروع اندیشه های حضرت امام راهکاری است که بایستی برای پیشگیری از این اتفاق در نظر بگیریم. اصول اندیشه های حضرت امام(ره) بایستی با جدیت مد نظر گرفته شود که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی های خود به این مساله اشاره کرده اند و برخی از اصول تفکرات حضرت امام(ره)را مطرح نمودند که اثبات اسلام ناب و نفی اسلام آمریکایی یکی از این تفکرات بود که این بحث نیاز بر تشریح دارد و به معنی اتکا به خداوند و بی اعتمادی به دشمن است که در اندیشه های دینی برجستگی ویژه ای دارد.
تبیین اصول امام از پنجره رهبر انقلاب، عامل مهم در رفع انحرافات
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: حجت الاسلام جلیلی گفت: اعتماد و اعتقاد به اراده و نیروی مردم، طرفداری جدی و حمایت از قشر محروم جامعه، مبازه با مستکبرین و عدم صلح با آنان، حفظ استقلال کشور و وحدت ملی از دیگر اصول های حضرت امام(ره) هست.
حجت الاسلام جلیلی تاکید کرد:تبیین گر اصول حضرت امام بودن تنها راهی است که می توان برای منع انحرافات انجام داد و نگاه کردن به این اصول از پنجره مقام معظم رهبری است، چرا که ایشان همراه حضرت امام(ره) بودند و در عین حال با ایشان همکاری و از ایشان تبعیت می کردند، پس دیدگاه مقام معظم رهبری کمک بزرگی در درک اصول و شاخصه هایی است که فکر و اندیشه حضرت امام را بر ما نمایان می کند.
انتهای پیام/