رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی خبر داد:

طوفان ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه جدی است/خسارت ۳۵ درصدی به محصولات کشاورزی در سال زراعی امسال

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی، خواستارتوجه جدی به آب‌های سفره‌های زیر زمینی شد و گفت: اگر وضع به همین صورت پیش رود وضعیت وخیم‌تر نیز خواهد شد و بحران دریاچه علی‌الخصوص طوفان ریزگردهای نمک جدی است.

به گزارش تبریز بیدار ، به نقل از فارس، کریم مهری ظهر در جلسه آب، خاک و منابع طبیعی هشترود اظهار داشت: از ۶۵۰ هزار تن گندم تولیدی در استان ۴۵۰ هزار تن خرید تضمینی صورت خواهد گرفت.

وی گفت: در سال زراعی گذشته از ۸۴۲ هزار تن گندم تولیدی، ۵۹۸ هزار تن خرید صورت گرفته بود.

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: امسال به علت تغییر اقلیم، سرمازدگی و سیل میزان تولیدی گندم استان کاهش یافته است.

مهری از خسارت ۳۵ درصدی به محصولات کشاورزی در سال زراعی امسال خبر داد و گفت: قیمت تضمینی گندم امسال ۱۳ هزار ریال است.

وی در ادامه، خواستار توجه جدی به آب‌های سفره‌های زیر زمینی شد و گفت: اگر وضع به همین صورت پیش رود وضعیت وخیم‌تر نیز خواهد شد و بحران دریاچه علی‌الخصوص ریزگردهای نمک جدی است.

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی نجات دریاچه ارومیه از بحران فعلی و کاهش مشکلات ناشی از آن را نیازمند همت همگانی و عزم ملی دانست.

مهری گفت: کشاورزان باید ارقام مقاوم با منطقه خود را بکارند که نمونه آن ارقام، گندم هشترود است که مقاوم در مقابل اقلیم‌های منطقه‌ای است و به‌نام خود شهرستان هشترود ثبت شده و در حال ثبت جهانی است.

وی با اعلام اینکه، بذر مورد نیاز کشاورزان استان برای کاشت پاییزه تامین شده است، گفت: مشکلی برای کاشت پاییزه نداریم.

مهری در ادامه، خواستار مشارکت مردم در اجرای پایاب سد سهند هشترود شد و گفت: در غیر این صورت با اعتبارات قطره چکانی حتی نوادگان ما شاهد افتتاح پایاب این سد نخواهند شد و تبدیل به فیلم سینمایی برای آیندگان خواهد شد.

سیدحمزه امینی نماینده مردم هشترود و چاراویماق در خانه ملت نیز خواستار استمهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی، سرمازدگی و سیل شد و گفت: دولت باید برای جبران خسارت کشاورزان وام‌های کم‌بهره در اختیار آنها قرار دهد.

امینی توجه ویژه به روستاها جهت اشتغال‌زایی شد و گفت : باید مجوز احداث گاوداری‌ها در روستاها تسهیل شود که تاکنون هیچ‌گونه اقدامی در این زمینه برای روستائیان نشده است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *