به گزارش تبریز بیدار ، انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا روز سهشنبه گذشته برگزار شد تا سرنوشت ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنای ایالات متحده آمریکا مشخص شود. در پایان انتخابات میان دوره ای آمریکا نام چهار زن ایرانی به عنوان کاندیدای پیروز به چشم می خورد اما آنچه که در این میان جالب توجه بود، راه یافتن یک زن تبریزی الاصل به مجلس سنای آمریکا از ایالت نیویورک است.
آنا کاپلان زنی است که در رقابت برای کرسی منطقه ۷ در مجلس سنا ایالت نیویورک، با کسب ۵۴ درصد آرا در برابر ۴۵ درصد آرای به دست آمده توسط رقیب جمهوریخواه خود، به عنوان اولین زن ایرانی-آمریکایی به مجلس سنای ایالت نیویورک راه یافت.

تولد در تبریز و زندگی در تهران
در بررسی گذشته و حال این زن تبریزی و دیدگاه های او در خصوص سیاست های جمهوری اسلامی ایران، نکات جالبی وجود دارد که به اختصار مرور می کنیم.
آنا کاپلان در سال ۱۳۴۵ شمسی در یک خانواده یهودی در شهر تبریز بدنیا آمده و تا نوجوانی در تهران زندگی کرده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سن ۱۳ سالگی بعنوان پناهنده وارد آمریکا شده و بعداً پدر و مادرش نیز به وی پیوستهاند.
وی در رشته حقوق تحصیل کرده و پیش از این به عنوان اولین ایرانی به پستی سازمانی در شهرداری نیویورک مشغول بوده و از سال ۲۰۱۱ وارد فعالیتهای سیاسی شده بود.
مخالفت با سیاست های ترامپ و مورد تایید اوباما
این زن ۵۲ ساله تبریزی که از حزب دموکرات آمریکاست و مخالف ترامپ بوده، دلیل حضور خود در مناصب سیاسی را مبارزه با شعارهای نفرتانگیز و گسترش تنوع سیاسی و ادای دین به ایالت و کشوری که به او فرصتهای زیادی را داده بود، عنوان کرده است.

لازم به ذکر است که کمپین انتخاباتی آنا کاپلان، توسط باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا نیز تایید شده و مورد حمله طرفداران ترامپ قرار گرفته بود و اکنون نخستین ایرانی است که به مجلس سنای ایالت نیویورک راه یافته است.
طرفدار سرسخت پهلوی ها و پناهندگی به آمریکا
کاپلان که از حامیان سرسخت رژیم سقوط کرده پهلوی است، پیش تر در مصاحبه ای مدعی شده بود که در ایران تا حدودی یهودستیزی در جریان است. این ادعا در حالی مطرح می شود که کلیمیان ایران دارای نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی هستند.
وی به عنوان پناهنده ای سیاسی می گوید: سیاست های ترامپ به ضرر مهاجران است. اگر من بعد از انتخاب شدن ترامپ در ایران بودم، دیگر نمی توانستم به آمریکا بروم.

این سیاستمدار تبریزی الاصل همچنین از مخالفان جدی توافق هسته ای ایران و ۵+۱ بوده و برجام را مثبت ارزیابی نمی کند. وی بعد از توافق هسته ای اظهار می کرد که مردم ایران را دوست دارد اما به نظرم توافق هسته ای در بهترین شرایط ممکن حاصل نشده است.
کاپلان همچنین خواستار ممنوعیت حمل اسلحه در آمریکا است و از تصویب قانون ممنوعیت حمل اسلحه حمایت کرده بود.
این زن یهودی تبار علاوه بر زبان انگلیسی به زبان های فارسی، عبری و ترکی نیز تسلط دارد.
