معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز مطرح کرد؛

شکایت از کارشناس مدعی آلوده بودن شیرهای تبریز / دستکاری در کیک های قرص دار

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز صبح امروز در جمع خبرنگاران به تشریح شایعات پیرامون آلودگی شیرهای تبریز و کیک های قرص دار پرداخت.

به گزارش تبریز بیدار ، محبوب نعمتی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز صبح امروز دوشنبه در نشست خبری با محوریت موضوع شیر و فرآورده های آن در تبریز گفت: میانگین جهانی مصرف سرانه شیر ۱۵۰ کیلو گرم است که در برخی کشور های اروپایی حتی به ۳۰۰ کیلو گرم هم می رسد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار سازمان جهانی FAO  سرانه مصرف شیر در ایران حدود ۶۶/۱۲ کیلو گرم در سال است.

وی مهم ترین مشکلات در مورد شیر را تقلبی بودن و آلودگی ها برشمرد و افزود: قدیمی ترین نوع تقلبی که در مورد شیر انجام گرفته می شود، آب است که حجم آن را افزایش می دهند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه باید در همه موارد نظارت داشته باشیم تا شیر سالم استفاده کنیم، بیان کرد: باید در فرایند تولید تا بسته بندی شیر نظارت شود تا استفاده کننده از آن بتواند با خیال راحت استفاده کند.

وی در خصوص آفلاکتوسین نیز اظهار داشت: آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم های تولید شده توسط قارچ های خاصی است که در دانه ها و محصولات کشاورزی یافت می شود و قارچ اصلی آن ها که آفلاکتوسین را تولید می کند آسپرگیلوس و پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می کنند.

وی ادامه داد: آفلاتوکسین های m1 و m2 برای اولین بار از شیر دامهایی که با خوراک آلوده تغذیه شده بودند جدا شدند. 

نعمتی خاطر نشان کرد: در آذربایجان شرقی  توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مجوز ۱۰۵ پروانه بهره برداری بهداشتی داده شده است که ۵۵ واحد کارخانه فعال لبنی، ۱۳۰پروانه بهره برداری کارگاهی و ۹۹ کارگاه فعال لبنی، وجود دارد.

وی در رابطه با نهاد های ناظر بر تولید و فرآوری شیر در استان نیز گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، معاونت بهداشتی علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی ، اداره کل دامپزشکی، اداره کل استاندارد و سازمان صنعت و معدن و تجارت استان از تولید تا فرآوری شیر ها نظارت و کنترل می کنند که نظارت و کنترل خوراک دام ها مربوط به حوزه دامپزشکی و جهاد کشاورزی می باشد

وی ادامه داد: آخرین نمونه برداری از شرکت های لبنی دیروز انجام شده است و کارشناسان هر روز برای کنترل و نظارت به شرکت های لبنی مراجعه می کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص اظهار نظر کارشناس در برنامه زنده تلویزیونی نیز عنوان کرد: خبری منتشر شد و آقایی که به عنوان کارشناس حضور داشت ادعای آلوده بودن شیرهای تبریز را داشت که بعدا نحوه بیان خود را تکذیب کرد اما انجمن صنایع استان و سازمان بهداشت و دارو به صورت رسمی از وی شکایت کردند.

وی ادامه داد: کارشناسی که ادعا کرده بود ۶۲ درصد شیر های تبریز آلوده هستند مبنای علمی نداشت، معمولا از مقالاتی که استفاده می شود مربوط به گذشته است  و نمی توان به مقالات استناد کرد.

وی با اشاره به اینکه به شیر های پاکتی به هیچ عنوان افزودنی و نگهدارنده اضافه نمی شود، اضافه کرد: صنعت غذا هر روز در حال پیشرفت است و بخشی از این پیشرفت ها به افزودنی ها شامل می شود.

نعمتی در ادامه در خصوص روغن پالم نیز اظهار داشت: پالم یک نوع روغن گیاهی است که در منازل هم از آن استفاده می شود به دلیل اینکه جامد است، پایداری آن زیاد بوده و پالم روغن مضر و خطرناکی نیست.

وی همچنین با اشاره به کیک های قرص دار نیز بیان کرد: در کیک های قرص دار آزمایشاتی که انجام گرفت مشخص شد کیک ها دستکاری شده است و مشکلی در خط تولید نبود و به شدت کارخانه های ما آسیب دیدند و متاسفانه در شیر هم این آسیب رادیدیم. اگر شیر استفاده نکنیم آسیب های آنها بیشتر از این است که احساس کنیم شیر آلوده است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *