در گفتگوی تفصیلی تبریزبیدار با مداح اهل بیت(ع) مطرح شد؛

هر هیاتی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکند، در محضر خدا پاسخگوست

حاج امیر بالایی مداح نامی تبریزی معتقد است عزای سیدالشهدا نباید تعطیل شود بلکه باید شیوه آن تغییر یابد.

سرویس فرهنگی تبریزبیدار

امیر بالایی صانعی از سال ۱۳۷۰ شروع به فعالیت در عرصه ی مداحی کرده و به گفته خود اغلب از شاعران تبریزی در انتخاب اشعار برای مداحی استفاده می کند. این مداح نامی تبریزی در گفتگوی مشروح با تبریزبیدار به بایدها و نبایدهای عزاداری در شرایط کرونایی و رسالت حسینیان پرداخته است.

مشروح گفتگوی تبریز بیدار  با این مداح را می خوانید:

رسالت هیئات حسینی در شرایط کرونایی، برافراشتن پرچم سیدالشهدا(ع) و تداوم کمک های مومنانه است

تبریز بیدار: رسالت هیئات عزاداری در ایام کرونا چیست؟

امیربالایی: رسالت اصلی هیئات برافراشتن عَلَم سیدالشهداء(ع) بوده و نباید عزاداری را به خاطر کرونا تعطیل کرد اما در شرایط کرونا سبک عزاداری تفاوت خواهد داشت.

اگر در ماه محرم خیراتی دارند به صورت جیره خشک احسان کنند؛ خانواده هایی وجود دارد که واقعا در مضیقه هستند و این نوع خیرات توصیه می شود. جامعه حسینی در ایام پیک کرونا به کمک مردم آسیب دیده از کرونا شتافت. بسیاری از افراد حسینی تبریز پای کار آمده و نگذاشتند خانواده های ناتوان به مضیقه بیفتند؛ رسالت هیئات این است که همچنان کمک های مومنانه را ادامه دهند.

جامعه ی حسینی نباید فقط کارش عزاداری باشد بلکه باید کارهایی که مکتب سیدالشهداء یاد داده را انجام داده و در این خیرات شرکت کرده و در این وضعیت اقتصادی، از قشر ناتوان جامعه دستگیری کنند.

Image title

ضرورت انتقال پیام انقلاب اسلامی به جوانان در عزاداری ها

تبریزبیدار: به نظرتان رابطه هیات با انقلاب و نقش آن در تربیت سرباز برای انقلاب اسلامی چیست؟

امیر بالایی: ما باید در هیئات پیام های انقلاب را به جوانان برسانیم و فرهنگ انقلاب اسلامی را پیاده کنیم. تمامی بزرگان و مادحین و سخنرانان هیئات این وظیفه را برعهده دارند.باید برای جوانان تداعی شده و راه و مسیر انقلاب و اهداف آن برای جوانان مشخص شود.

هم عزاداری حسینی ضروری است و هم حفظ جان واجب است

تبریزبیدار: همانطور که اشاره کردید شرایط پیش آمده به واسطه کرونا ایجاب می کند که شیوه مراسمات تغییر کند، باید ها و نباید های عزاداری در شرایط کرونایی را بفرمایید؟

امیر بالایی: اولا عزای سیدالشهداء به هیچ عنوانی نباید تعطیل نشود و قرار نیست که هر وقت با مشکلی مواجه شدیم عزاداری را تعطیل کرده و بعد حل مشکل عزاداری را ادامه دهیم؛ در کنار این مسئله باید شکل و شمایل عزاداری را تغییر دهیم چون این ویروس بسیار خطرناک بوده و تا تلفات زیادی داده است.ع زاداری ها حتما باید طبق دستورات و پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا باشد.

هر هیاتی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکند، در محضر خدا پاسخگوست

اگر عزاداری ها به شیوه سالیان قبل باشد حتما با مشکل مواجه خواهیم شد و نمی توان جلوی آن را گرفت. همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند که تابع ستاد ملی مبارزه با کرونا هستند ما هم باید از ایشان تبعیت کنیم.

چطور کرونا در کمین سفرهای شمال نیست؟!

عزاداری امسال به هیچ کس آنطوری که باید لذت بخش نخواهد بود ولی باید امسال با این شرایط کنار آمده و بدانیم که حفظ جان مردم واجب و ضروری است. هر کس که رعایت نکند در محضر خدا و به مردم جوابگو هستند و بداند که امام حسین از به خطر انداختن جان مردم ناراضی است. دشمن در کمین است و چون هیئات به نفع آنان نیست می خواهند آن ها را تعطیل کنند ولی چون شمال رفتن مردم برایشان سود دارد، با آن موضوع کاری ندارند.

با روضه های منافی عقل، بهانه دست دشمنان اهل بیت(ع) ندهیم

تبریزبیدار: به نظرتان راهکار هایی که برای از بین بردن بدعت ها و خرافه ها در هیئات می توان به کار برد، چیست؟

امیربالایی: ما باید روضه ها را از روی مقتل بگوییم؛ خوشبختانه اکثر شرکت کنندگان در هیئات با سواد هستند؛ باید مطالب مطرح شده همگی مستند باشد. نباید مسائلی مطرح شود که منافی با عقل بوده و بهانه به دست دشمن بدهد. همچنین باید مسائلی مطرح شود که شنونده را قانع کند.

بعضی هنگ ها و اشعار در مجالس اهل بیت(ع) خوانده می شود که در شأن آنان نیست و باید طبق سیره معصومین عمل کنیم چرا که حضرت زهرا(س) شخصا در مجالس روضه حضور پیدا می کنند. نباید مجالس مان منافی سیره اهل بیت باشد و طبق راه و روش بزرگان این مکتب عزاداری سیدالشهدا انجام شود.

Image title

مداحان جوان از سیره حاج فیروز زیرک کار الگو بگیرند

تبریز بیدار: قطعا حاج فیروز زیرک بعنوان فخرالذاکرین، ضایعه بزرگی برای جامعه حسینی تبریز است، به نظرتان این مصیبت چگونه جبران می شود؟

حاج فیروز در کار خودش فیلسوف بود. مداحان جوان می توانند از سبک مجلس داری و رفتاری ایشان الگو بگیرند. هیهات که دیگر کسی مثل ایشان به دنیا بیاید؛ شاید کسی بتواند خودش را شبیه ایشان کند اما نمی تواند عین حاج فیروز باشد. ایشان از چهره های ماندگار تاریخ هستند و برای همیشه در تاریخ ماندگار خواهد شد.

گفتگو از امیررضا فرامرز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *