پوستر نخستین سوگواره«نی ناله» رونمایی شد

پوستر نخستین سوگواره مذهبی« نی ناله» با حضور هنرمندان و مسئولین رونمایی شد.

به گزارش تبریز بیدار، در این مراسم بهمن تقی‌پور به عنوان دبیر این دوره از سوگواره گفت: این سوگواره استانی در سه بخش «تئاتر میدانی و تعزیه و آئین های نمایشی» و «نمایش‌های صحنه‌ای» و «بخش ویژه تجربه» اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: بخش تئاتر میدانی شامل گونه‌های تئاتر خیابانی؛ با هدف ترویج تئاتر دینی و گسترش ارتباط سازنده این‌گونه نمایش ها با مخاطبان و بخش تغزیه، تکریم پیرغلامان و صیانت از این نمایش ملی و بخش تجربه شناخت استعدادها و تربیت و تشویق و حمایت از آنها است.

رییس انجمن نمایش های آیینی و مذهبی تبریز با بیان اینکه موضوعات و شرایط بخش‌های سوگواره، تعزیه و شبیه خوانی، نقالی و پرده‌خوانی، بخش صحنه ای، بخش تجربه، تاثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی و روحیه مقاومت، ترویج نهضت قیام امام حسین(ع) و تاثیر آن بر سایر ملت‌ها است، افزود: هر کارگردان می‌تواند در هر بخش یک اثر به دبیرخانه سوگواره ارسال کند.

وی ادامه داد: اولویت انتخاب آثار در این بخش با نمایش‌هایی است که با بهره گیری از انواع گونه های تئاتر محیطی، کم حجم و با بیانی هنرمندانه و پرهیز از نگاه سطحی، به موضوعات سوگواره پرداخته باشند.

روح اله دهقان نژاد عضو شورای شهر تبریز نیز در این مراسم گفت: فعالیت در زمینه فرهنگ عاشورا، شکوفایی و ترویج واقعه عاشورایی و حمایت از فعالین این عرصه امری مهم و واجب است.

وی بیان اینکه برگزاری این نوع رویدادها در جهت معرفی هنرمندان ارزشی است، اظهار کرد: امید بر آن داریم با برگزاری و معرفی هنرمندان شاهد موفقیت تمامی هنرمندان استان باشیم.

سرهنگ صفدری فرمانده بسیج اقشار آذربایجان شرقی نیز گفت: پرده‌خوانی در طول تاریخ ماندگار بوده و تمدن‌ها بر این اساس ماندگار شده اند، یکی از محورهای اصلی در تمدن ایرانی اسلامی هم به موضوع هنر باز می‌گردد.

وی اظهار کرد: تبریز نخستین پایتخت تشیع و پایگاه بنیادین حکومت وحدت ملی شیعه در ایران بوده و همچین تاریخ هنرآئینی اش صفحات درخشانی از تاریخ هنر ایران و جهان تشیع دارد، می‌دانید که هنر به ویژه هنر آئینی به معنای حقیقی و گسترده آن، بخش جدایی ناپذیر یک تمدن الهی است.

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *