مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس؛

۴۰ هزار تن تولیدات گلخانه‌ای از منطقه آزاد ارس صادر شد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از تولید نزدیک به ۵۰ هزار تن محصولات گلخانه‌ای در این منطقه در سال گذشته خبر داد و گفت: ۴۰ هزار تن معادل ۸۰ درصد این محصولات به کشورهای خارجی صادر شد.

به گزارش تبریز بیدار، مجید کیانی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، اعلام کرد: این میزان محصولات گلخانه ای منطقه به کشورهای روسیه، ارمنستان، قطر، امارات، عمان، عراق، انگلیس، بلغارستان و بلاروس صادر شد.

وی با بیان این‌که در سال گذشته، نزدیک به ۱۳۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید شده است، افزود: بیش از ۵۰ درصد گلخانه‌های آذربایجان‌شرقی در ارس واقع شده و در افق سال ۱۴۰۸ افزایش اراضی گلخانه‌ای به ۲ هزار هکتار برنامه‌ریزی شده است.‌

کیانی اظهار کرد: ۵۰۸ هکتار اراضی منطقه آزاد ارس به گلخانه‌ ها اختصاص یافته که ۲۴۲ هکتار آن درحال بهره‌برداری و ۲۶۶ هکتار آن درحال ساخت است.

وی با بیان این‌که برای تکمیل زنجیره ارزش در ارس شاهد سرمایه‌گذاری در بخش تولید سازه‌های گلخانه‌ای هستیم، اعلام کرد: از ۶ هزار و ۳۰۰ نفر فعال در بخش کشاورزی منطقه یکهزار و ۶۰۰ نفر در گلخانه‌ها اشتغال دارند.

کیانی، متوسط تولید گوجه‌فرنگی در ایران را ۲۳۰ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: یک گلخانه فعال در ارس با تولید ۵۵۰ تن در هکتار با استفاده از سیستم نور مصنوعی و تکنولوژی نوین رکورد زده و به رکورد جهانی نزدیک شده است.

وی با تاکید بر این‌که مصرف آب در گلخانه‌های هیدروپونیک پایین اما بهره‌وری حداکثری است، اظهار کرد: در کشت سنتی به ازای مصرف یک متر مکعب آب، ۲ کیلوگرم محصول تولید می‌شود اما در کشت گلخانه‌ای این رقم ۱۷ کیلوگرم است.‌

کیانی خاطرنشان کرد: امکان تولید محصول در تمام فصول، تولید با ارزش افزوده بالاتر، تولید محصول باکیفیت سالم و صادراتی به‌دلیل کنترل شرایط اقلیمی و امکان تولید محصول در اراضی غیرقابل کشت از دیگر مزیت‌های تولید گلخانه‌ای است.‌

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، ممانعت از توسعه گلخانه‌ها در محدوده‌های حفاظت شده و قانون عدم تدوین دستورالعمل ویژه برای آب بهای گلخانه‌ای را از چالش‌های این حوزه عنوان کرد و افزود: طبق قانون تثبیت آب بهای زراعی یک تا سه درصد متوسط قیمت عملکرد محصول توسط اداره آب اخذ می‌شود و این قانون را برای گلخانه‌ها نیز اعمال می‌کنند در حالی که این رویه اجحاف در حق تولیدکنندگانی است که بهره‌وری بیشتری دارند.

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *