نقش عشایر آذربایجان شرقی در امنیت غذایی کشور

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: جامعه عشایری استان با جمعیتی بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در قالب هشت‌هزار خانوار، سالانه بیش از پنج‌هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند و سهم قابل توجهی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد.

به گزارش تبریزبیدار، علی سبزیچی جمعیت عشایر استان در قشلاق را ۳۲ هزار و ۴۵۵ نفر در قالب هشت هزار و ۴۰ خانوار و در ییلاق ۵۵ هزار و ۲۹۷ نفر در قالب ۱۴ هزار و ۲۱۲ خانوار اعلام کرد و گفت: عشایر استان از ۲ ایل قره داغ و شاهسون و ۹ طایفه عشایری تشکیل شده است.

تولید سالانه ۵ هزار تن گوشت قرمز و ۳۴ هزار تن شیر

به گفته سبزیچی، عشایر استان سالانه ۵ هزار و ۱۳۰ تن گوشت قرمز و ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر تولید می‌کنند. وی افزود: حدود ۲۵ درصد از گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع‌دستی کشور حاصل تلاش جامعه عشایری است که همواره در خط مقدم تأمین نیازهای اساسی مردم قرار دارند.

۷۰۰ ییلاق و ۳۴۰ قشلاق فعال در آذربایجان شرقی

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان دارای ۷۰۰ نقطه ییلاقی و ۳۴۰ نقطه قشلاقی است، اظهار کرد: حدود سه درصد عشایر کشور در فصل قشلاق و پنج درصد در فصل ییلاق در این استان حضور دارند.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق عشایری

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های انرژی عشایری گفت: در راستای تفاهم‌نامه با وزارت نیرو، تاکنون برای کمتر از پنج درصد خانوارهای عشایری استان پنل خورشیدی نصب شده و ۲۶۰ خانوار از این انرژی بهره‌مند شده‌اند.

وی افزود: امسال سه میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای توسعه استفاده از پنل‌های خورشیدی در میان عشایر اختصاص یافته است.

 پرداخت بیش از هزار میلیارد ریال تسهیلات به عشایر

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی از ارائه تسهیلات حمایتی خبر داد و بیان کرد: در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ از محل تبصره‌های ۲ و ۱۸، بیش از یک‌هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به جامعه عشایری استان پرداخت شده است.

 اجرای طرح آبرسانی به مناطق عشایری

وی با اشاره به طرح آبرسانی به قوروچای اظهار کرد: با تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار، عملیات آبرسانی به ۱۶ قشلاق فاقد آب شرب در دست اجراست و پیش‌بینی می‌شود با اتمام پروژه، بخش مهمی از مشکلات تأمین آب عشایر برطرف شود.

 بررسی ادغام سازمان امور عشایر

سبزیچی در پایان با اشاره به طرح دولت برای ادغام سازمان امور عشایر با سایر نهادها گفت: هرگونه تغییر ساختاری باید با بررسی دقیق انجام شود تا روند خدمت‌رسانی به جامعه عشایری دچار اختلال نشود.

وی تأکید کرد: توسعه پایدار و برنامه‌محور در مناطق عشایری می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کرده و به پایداری سکونت و تقویت اقتصاد بومی در این مناطق بینجامد.

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *