مسعود صدر محمدی:

آمریکا تصمیم گرفته است عنصر کُردی را وارد حکومت کند

آمریکا تصمیم گرفته است عنصر کُردی را وارد حکومت کند و از این طریق راه را برای تحقق پروژه خاورمیانه بزرگش پیش ببرد.

به گزارش تبریز بیدار مسعود صدر محمدی در صفحه اجتماعی خود نوشت:

دو ماه پیش این جملات را نوشته بودم: «در این جا می خواهم خواننده را به خواندن نظری که شاید او را از خواندن ادامه این مطلب منصرف کند دعوت کنم و آن هم این که: کم کم باید ترکیه بدون اردوغان را نیز تصور کنیم!
این جمله را در حالی می نویسم که می دانم تا سه ماه دیگر انتخابات عمومی در ترکیه برگزار خواهد شد و تقریبا برای همه و البته من مسجل است که حزب عدالت و توسعه برنده این انتخابات خواهد بود. به جهت میدانی و وضعیت عمومی این نکته کاملا درست است و بی شک اردوغانیون غالب انتخابات آینده ترکیه هستند اما مساله این جاست که به جهت استراتژیک به مرحله ای از بازی رسیده ایم که اردوغان باید قیمت دامادی اش را بپردازد و این قیمت چیزی جز خود عروس نیست!»آن زمان این نظرم باعث اعتراض دوستان ایرانی و ترکیه ایم شد و مرا به تندروی و شاذ گویی متهم کردند، اما خب! من تقریبا مطمئن بودم که اردوغان بر اساس قانون بازی سیاست دنیا و مرحله ای که در آن هستیم باید سیر رو به نزول خود را آغاز کند. البته آنچه که من در ذهن داشتم پروسه ای ۳ ساله بود که پس از انتخابات آغاز میشد. در پیش بینی من پس از انتخابات مثلث قندیل- HDP- اربیل آغاز به فعالیت می کرد، در این میان شاخه آمریکایی ارتش ترکیه فعال میشد و بسته به سیر حوادث عراق و سوریه معادله تا پایان کار اردوغان ادامه می یافت. اگر آن روز از من می پرسیدند که خب! پس از اردوغان چه کسی خواهد آمد؟ هیچ پاسخی نداشتم. اما امروز انتخابات کل مساله را تقریبا آشکار کرده است. و نشان می دهد که سناریوی نوشته شده بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنیم.
آمریکا تصمیم گرفته است عنصر کُردی را وارد حکومت کند و از این طریق راه را برای تحقق پروژه خاورمیانه بزرگش پیش ببرد. در واقع آمریکا نقش جدیدی برای کُردها د رعراق و ترکیه در نظر گرفته است. نقشی متفاوت با آنچه پیش از این بود. نقش جدید نقش روشنفکری و صلح طلبی است. این یعنی این که آمریکا تقریبا به تشکیل دولت کُردی در منطقه مطمئن شده است و سعی دارد تا از اکنون اقدامات لازم برای وجهه سازی برای کردها را آغاز کند. نخستین پیش نمایش این تئوری در مساله بمب گذاری میتینگ انتخاباتی HDP در دیاربکر بود که با واکنش عجیب طرفداران این حزب روبرو شد. کسانی که تا دیروز بر سر یک مساله کوچک سلاح به دست کمتر از ۳-۴ کشته نمی دادند امروز گل به دست گرفته به محل حادثه رفتند!
کردها از این پس عنصر تاثیرگذار صحنه ترکیه خواهند بود و پتانسیل خود برای چانه زنی های سیاسی را تا حد امکان بالا خواهند برد؛ از همین رو اگر شاهد ائتلاف حزب عدالت و توسعه با حزب کُردی بودیم نباید تعجب کنیم. سه مساله اساسی فرآیند صلح کردی، تغییر قانون اساسی (که حذف کلمه ترک و اعطای حق حکومت فدراتیو را در پی خواهد داشت) و افزایش نقش اردوغان در سیاست که خطوط قرمز استراتژی AKP برای دوره پیش رو است به غیر از مورد پایانی که HDP رایی ممتنع نسبت به آن دارد موافق با طبع این حزب است و احتمال ائتلاف AKP + HDP را افزایش میدهد.
(میدانم که منتقدی می تواند ان قلت کند که HDP دیگر از حالت حزبی کردی بودن خارج شده است و اکنون از تمام طیف های این کشور نماینده مجلس دارد و عضو می پذیرئ. در جواب تنها به یک جمله م یتوانم اکتفا کنم و آن هم این که «بازی نخور منتقد!». HDP اگر از قرآن پیراهن بپوشد و قسم بخورد به ذات ذوالجلال یک حزب تا بن دندان کُردی و تجزیه طلب است! هم چنان که اگر اردوغان قرآن به دست در میتینگ ها سخنراین کرد باز در چشم همه چیزی جز یک دزد نیست. فقط مشکل اینجاست که پس از ۱۳ سال متوجه این مساله شده ایم)
ترکیه ی آینده پس از آنکه مدتی گرفتار کشمکش های سیاسی خواهد بود، پیش به سوی درگیری های خونین خواهد رفت. این درگیری ها فرمول فشار از پایین و چانه زنی از بالا توسط HDP خواهد بود که در نتیجه آن کار به درگیری سه جانبه بین پ.ک.ک، عناصر ملی گرای ترکیه و گروه های کردی مخالف پ.ک.ک خواهد شد. این پیشانی نوشت غیرقابل تغییر ترکیه است: درگیری های شدید و برادرکشی های عجیب! –وضعیتی بسیار پیچیده و پیرفسته تر از آن چه در دهه ۷۰ شاهد آن بودیم-…
اجازه دهید بر اساس فرمولی که برای خودم دارم یعنی عدم توجه به نقطه و نکته ای که همه متوجه آن هستند به تاثیری که این سناریو می تواند در داخل ایران داشته باشد اشاره کنم.
اگر سناریوی نوشته شده برای ترکیه پیش برود و کُردها بتوانند قدرت چانه زنی را بالا ببرند، از سوی دیگر اگر فرآیند تحولات میدانی در سوریه و عراق به نفع آمریکا پیش برود و نتایج قابل توجهی برای ایران خواهد داشت!
پرونده هسته ای حل خواهد شد، تحریم ها برداشته خواهد شد، ارتباطات سیاسی غیر رسمی بین ایران و آمریکا و یا با واسطه اروپا افزایش خواهد یافت و اگر دیدید ارتباطات نزدیک تری حتی بین کابینه حاکمه ایران و آمریکا ایجاد شده است تعجب نکنید! آمریکا هرچه بخواهیم خواهد داد و در مقابل تنها یک چیز خواهد خواست: اجازه دهید ما به ایران فقط رفت و آمد داشته باشیم!!!
در آن دوره که احتمالا اواخر دوره روحانی (یعنی ۴ سال دیگر) می تواند باشد شاهد کشمکش های قومی در داخل ایران خواهیم بود…

ای کاش کسی پیدا شود و به حضرات تفهیم کند که به جای فکر کردن در مورد شیوه های نزدیکی با کدخدا باید به فکر درب و پنجره خانه بود که طوفان نزدیک است!!!

از این پس آمار جستجو نام این فرد در گوگل و موتورهای جستجو با افزایش قابل توجهی روبرو خواهد شد و مراجعه به صفحه ویکی پدیای او برای فهم سابقه او چشمگیر خواهد بود. او صلاح الدین دمیرتاش است. یک عضو PKK. .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *