عضو کمیسیون عمران شورای شهر تبریز در گفت و گو با تبریز بیدار:

انتخاب محله دو کمال جهت ساختمان شورای شهر خلاف آیین نامه وزارت راه و شهرسازی است

آهور گفت: آیین نامه ۲۸۰۰ وزارت راه و شهرسازی حریم گسل حدود ۵۰۰ متر است. زمانی که ما خودمان در شورای شهر حریم گسل را رعایت نمی کنیم چه انتظاری از شهروندان است که این حریم را رعایت کنند؟

به گزارش تبریز بیدار, ایران آهور در گفت و گو با تبریز بیدار در خصوص علل مخالفت خود با انتخاب محله دو کمال جهت احداث ساختمان جدید شورای شهر تبریز گفت: مهمترین ایراد این منطقه وجود پهنه گسل در این منطقه است. زمانی که ما میخواهیم محلی را انتخاب کنیم که قرار است مکانی دائمی برای شورا باشد و برای ۱۰۰ سال آینده، آن منطقه محل تشکیل جلسات شورای شهر باشد باید معیار های متعددی را در نظر بگیریم. 

 

وی افزود: اگر بخواهیم منطقی حرکت کنیم باید مناطق حریم گسل را به مرور زمان تغییر کاربری دهیم و در طرح های آینده این مناطق به فضای سبز تبدیل شوند. حال سوال اینجاست زمانی که ما خودمان در شورای شهر حریم گسل را رعایت نمی کنیم چه انتظاری از شهروندان است که این حریم را رعایت کنند؟

 

عضو کمیسیون عمران شورای شهر تبریز افزود: همانطور که بسیاری موضوعات مانند خطوط لوله نفت دارای حریم هستند طبق آیین نامه ۲۸۰۰ وزارت راه و شهرسازی حریمی برای گسل ها تعیین شده است و این محدوده حریم جنبه علمی دارد و باید رعایت شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از اظهارات برخی اعضای شورای شهر که مطرح کرده بودند علم روز می تواند سازه هایی را ایجاد کند که حتی روی گسل دارای استحکام مناسب باشند گفت: علم روز ابتدا به ما می گوید تا می توانید از گسل فاصله بگیرید و اگر مجبور شدید روی گسل سازه بنا کنید، حال سوال ما این است چه اجباری وجود دارد که ما روی گسل ساختمان بسازیم؟

 

این عضو شورای شهر افزود: سوال قبلی را اضافه کنید به این مسئله که طبق آیین نامه ۲۸۰۰ که نسخه آخر آن به نظرم ویرایش چهارم آن است تصریح می کند حریم گسل حدود ۵۰۰ متر است. حال ما چرا این آیین نامه را باید زیر پا بگذاریم و خلاف آن ساختمانی را بسازیم؟

 

آهور در پاسخ به این پرسش که آیا رعایت این آیین نامه برای مراکزی که مجوز ساخت و ساز می دهند از جمله شهرداری ها اجباری است و اگر هست آیا اجرا می شود یا نه، گفت: این آیین نامه لازم الاجراست اما متاسفانه خلاف قانون صورت میگیرد و این آیین نامه همانطور که شاهد هستید در شهرهای متعدد اجرا نمی شود.

 

وی در خاتمه گفت: شورای شهر در خصوص منطقه دو کمال مطالعه کارشناسی انجام نداده بود و برخی که ادعا دارند این منطقه کارشناسی شده بوده خلاف واقع است. حداقل این که ما در کمیسیون عمران که متولی این مسائل هستیم چنین مطالعه ای را انجام نداده ایم. البته برخی گزینه ها در جلسات کمیسیون مطرح شده بود و مطالعه در موردشان صورت گرفته بود اما منطقه دو کمال مورد مطالعه قرار نگرفته است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *