قاسمی در گفتگو با تبریزبیدار مطرح کرد؛

مجوز های برداشت نمک از دریاچه ارومیه برای موارد خاص از سال ها قبل اعطا می شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: مجوزی را برای برداشت نمک صادر نکردیم مگر دو مورد به صورت ۴ ماهه که از سال های قبل نیز برای این موارد خاص اعطای مجوز صورت میگرفت. در سال ۹۴ نیز تا بدین لحظه هیچ گونه مجوزی صادر نشده.

به گزارش تبریزبیدار، حمید قاسمی مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در خصوص صدور مجوز برای برداشت نمک از دریاچه ارومیه به خبرنگار تبریز بیدار گفت: بنده در نشست خبری که به مناسبت هفتۀ محیط زیست برپا شده بود نیز اعلام کردم که در سال۹۳ هیچ گونه مجوزی مبنی بربرداشت نمک از دریاچه ارومیه صادر نشده است مگر دو مورد،که اولین آن مربوط می شود به اعطای مجوز به ادارۀ کل راه و شهرسازی درخصوص استفاده از نمک دریاچۀ ارومیه برای نمک پاشی سطح خیابان ها در فصل سرما و یخبندان و دومین مجوز صادره مربوط به استفاده از نمک دریاچه ارومیه برای خوراک شرکت کاوه سودا می‌باشد که از سال های قبل نیز این مجوز اعطا می‌شد.

 

وی افزود: این مجوزها نیز به صورت مجوز موقتی، ۴ ماهه صادر شده بود و در سال ۹۴ تا بدین لحظه هیچ گونه مجوزی صادر نشده است، البته ممکن است بنا به درخواست ادارۀ کل راه و شهرسازی و شرکت کاوه سودا در صورت صلاح دید مجوزهای موقت چند ماهه صادر کنیم.

 

قاسمی تصریح کرد: این جمله که می گویند برداشتی نیز از خود معدن دریاچه ارومیه صورت گرفته است صحیح نمی باشد، بلکه برداشت صورت گرفته در راستای سامان دادن به دپوهای مانده از سال‌های گذشته می باشد که ما طی اخطارهایی، بهره بردارانی که قبل از سال ۹۳ اقدام به دپوی نمک کرده بودند و پس از  آن نمک ها را به حال خود رها کرده بودند مجبور کردیم تا دپوهای مانده را هرچه سریع‌تر تخلیه کنند.

 

مدیر کل ادارۀ حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی همچنین درخصوص شائبه های مطرح در خصوص آلودگی های غرب تبریز نیز گفت: سخن گفتن بدون ارائه دلیل و مستندات هیچ موقع درست نیست و من انتظار دارم برخی مسئولین با سند و مدرک سخن بگویند.


وی تصریح کرد: همانطور که مستحضرید بیش‌تر صنایع تبریز  درغرب شهر مستقر است که بالغ بر۹۰ درصد این تأسیسات گازسوز می‌باشد که در این خصوص ادارۀ کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی توانسته است این صنایع را به رعایت استانداردهای زیست محیطی ملزم کند و قاطعانه می گویم هیچ گونه مماشاتی با هیچ واحد صنفی در این زمینه نداریم.

 

قاسمی افزود: کلی گویی در خصوص یک مطلب درست نمی‌باشد، بالاخره یک زمانی اکثر تأسیسات بزرگ در غرب تبریز مکان یابی شده‌اند که طبیعتاً آلودگی های زیست محیطی را به همراه دارد و تمام سعی ما بر این است که با پایش لحظه به لحظه، صنایعی را که دارای آلودگی مضاعف هستند را شناسایی کنیم و مانع فعالیت آن‌ها شویم.

 

قاسمی بیان کرد: ادارۀ کل حفاظت محیط زیست استان، به هر واحد صنعتی که استانداردهای مورد نظر ما را در زمینۀ مواد خروجی خود، چه به صورت دود و چه پساب صنعتی را رعایت نکند، در مرحله اول تذکر می دهد و درصورت عدم اصلاح آن واحد را به دادگاه معرفی می‌کند.

 

وی گفت: بنده از مسئولینی که به روند مدیریت حفاظت محیط زیست انتقاد دارند، انتظار دارم بجای انتقاد کردن از راه دور بیایند و دور یک میز مطالب خود را با ارائه دلیل بیان کنند و اگر واحد خاصی را مدنظر دارند که آلودگی‌های مضاعفی را دور از چشم ما تولید می کند به مامعرفی کنند.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در جمع بندی اظهاراتش گفت: سخنان ما نیزبه این صورت نیست که شب بخوابیم و صبح بلند شویم و حرفی بزنیم. براساس اسناد، تعداد روزهای ناسالم شهر تبریز در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ به نصف تقلیل پیدا کرده است که این امر ناشی از پیگیری‌های مدام ادارۀ حفاظت محیط زیست استان می‌باشد و بازهم می‌گویم حل مشکل آلودگی‌های شکل گرفته در طول سالیان متمادی یک شبه امکان پذیر نیست ولی اسناد بیانگر این موضوع می‌باشند که ما در مسیرکاهش آلودگی قدم گذاشته ایم .

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *