دواتگری :

آمریکا بعد لوزان بارها نقض عهد کرد / انتشار بیانیه بدون امضا تجربه خوبی نبود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه علت احتمال تمدید مذاکرات بد عهدی آمریکایی‌هاست گفت: آمریکا در بیانیه لوزان که بدون امضا بود نشان داد پایبند به تعهدات بین المللی نیست.

به گزارش تبریز بیدار ، به نقل از خانه ملت، مهدی دواتگری با بیان اینکه تمدید زمان مذاکرات هسته‌ای به دلیل دبه‌های طرف آمریکایی است، گفت: بر اساس بیانیه لوزان قرار است مذاکرات هسته‌ای ۳۰ ژوئن نهایی شود اما در فاصله بیانیه لوزان تا ضرب العجل طرف آمریکایی به تعهدات خود پایبند نبود.

نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: بعد از بیانیه لوزان، طرف آمریکایی مذاکرات هسته‌ای با دبه کردن های متعدد و زیادی خواهی ها مشکلاتی را در مسیر توافق نهایی فراهم کرد. بر همین اساس و با ایجاد مشکلات جدید احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد.


وی با بیان اینکه احتمالا توافق نهایی به زمانی دیگر موکول می‌شود، اظهار داشت: بعد از بیانیه لوزان آمریکا نشان داد بر تعهدات خود پایبند نیست. بنابراین برای دستیابی به توافق نهایی و مطمئن تمدید زمان مذاکره راه حلی مناسب خواهد.


هرچند مقرر شده است مذاکرت هسته‌ای ۳۰ ژوئن بسته شود اما این نماینده اعتقاد دارد تمدید مذاکرات در راستای حل اختلافات و توافقی خوب خواهد بود.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادعای سی ان ان مبنی بر اینکه توافق نهایی بدون امضا منتشر شود، گفت: در عهدنامه سال ۱۹۶۹ وین مراحل نهایی شدن  هر گونه معاهدات از عهدنامه تا مذاکرات دیده شده است. بر اساس این عهدنامه اول مذاکرات صورت می گیرد بعد نسبت به نگارش توافق اقدام و در نهایت طرفین باید آن را امضا کنند.


دواتگری اظهار داشت: بنابراین باید توافق نهایی بین ایران و گروه ۵+۱ با امضا منتشر شود. ما تجربه ای از انتشار بیانیه بدون امضا داریم که تجربه خوبی نبود.


وی ادامه داد: بیانیه لوزان بدون امضا طرفین و در حضور وزرای خارجه گروه ۵+۱ و ایران قرائت شد. افکار عمومی از طریق رسانه ها در جریان بیانیه قرار گرفتند اما در نهایت آمریکا زیر بار تعهداتی که در این بیانیه ذکر شده بود نرفت.


این نماینده تاکید کرد : بنابر تجربه رفتار آمریکایی‌ها باید توافق نهایی به امضا برسد تا ضمانت اجرایی داشته باشد و آمریکا مجدد بد عهدی نکند.


دواتگری از سوی دیگر گفت: این احتمال وجود دارد که آمریکا برای فرار از فشار کنگره خواهان به امضا نرسیدن توافق نهایی باشد اما اگر امضایی صورت نگیرد، ضمانت اجرایی وجود نخواهد داشت.


بر اساس این گزارش، مجلس سنای آمریکا مصوبه ای داشت که کنگره بتواند بر توافق نهایی نظارت کند و تا ۳۰ روز می تواند نظر خود را در باره توافق اعلام کند. در این مدت زمانی دولت آمریکا اجازه لغو هیچ یک از تحریم ها علیه ایران را ندارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *