حرف و حدیث ها در خصوص سامانه همسان گزینی ادامه دارد؛

دیدگاه روانشناسان و اساتید دانشگاه تبریز در خصوص سایت های همسر یابی

سامانه همسان‌گزینی در راستای گسترش صحیح ازدواج از طریق انتخاب صحیح و با محوریت خانواده در جهت دستیابی جوانان به ازدواجی با ۴ محور به‌هنگام آگاهانه، آسان و پایدار سعی دارد تا با برقراری ارتباطی نظام‌مند، هدف‌دار و مؤثر بین راویان، واسطه‌ها، معرفین و متقاضیان همیار جوانان، خانواده و جامعه در امر ازدواج باشد.

به گزارش تبریز بیدار، سامانه همسان‌گزینی در راستای گسترش صحیح ازدواج از طریق انتخاب صحیح و با محوریت خانواده در جهت دستیابی جوانان به ازدواج، با ۴ محور به‌هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار سعی دارد تا با برقراری ارتباطی نظام‌مند، هدف‌دار و مؤثر بین راویان، واسطه‌ها، معرفین و متقاضیان همیار جوانان، خانواده و جامعه در امر ازدواج باشد.

این شبکه با گرد هم آمدن واسطین خیر و فعالان عرصه ازدواج و با بهره‌گیری از شبکه مشاورین و اساتید خبره تلاش دارد تا خلاء وجود مجموعه‌ای پویا و هدفمند در عرصه همسرگزینی و همسریابی با تکیه بر مبانی عمیق اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی پر نموده و مسیر یک ازدواج موفق را تسهیل کند.

در این رابطه نظر دوتن از اساتید روان شناسی وعلوم تربیتی دانشگاه تبریز را جویا شدیم.

استاد روان شناسی دانشگاه تبریز: نکته ی مهم آن است که در این نوع انتخاب مسولیت فرد را کنار نگذاریم

دکتر اسمعیل پور  استاد گروه روان شناسی دانشگاه تبریز در این باره گفت: درتمامی روش های انتخاب همسر، چه روش های سنتی و از طریق خانواده وچه روش های های جدید امکان خطا واشتباه وجو دارد. نکته ی اساسی در این امر آن است که فردی که قصد ازدواج دارد باید مسولیت را خودش بپذیرد وبه صورت فعال دراین انتخاب مشارکت داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز  تصریح کرد: البته در فضای مجازی این بحث مطرح است که امکان دارد خیلی از افردای که در آستانه ی ازدواج هستند وشرایط مناسب هم دارند  در این سایت ها شرکت نکنند به عبارت دیگر امکان دارد همه ی متقاضیان در این سایت ها نیایند بنابراین نمونه معرف جامعه نمی شود و فرد خیلی از گزینه های مناسب را از دست می دهد.

این روان شناس ادامه داد: مشکل دیگری که در این نوع انتخاب پیش می آید شانه خالی کردن فرد از مسولیت و تکیه به صحبت های مشاوران می باشد. فردخود را ملزم به ارزیابی همسر خود از روش های مختلف و از طریق خانواده نمی داند واین استدلال را دارد که یک مشاور یا روان شناس این ازدواج را تایید کرده است.

اسمعیل پور خاطر نشان کرد:  این طرح فقط یک قسمت خالی را پر کرده است. ارتباطات در جامعه ی کنونی کم است؛ افراد شناخت نسبتا کمی از هم دارند وخانواده ها هم، گستردگی خانواده های قبل را ندارند بنابراین وجود این سایت ها این فضای خالی را پر می کند. نکته ی مهم آن است که در این نوع انتخاب مسولیت فرد را کنار نگذاریم.

استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه تبریز: اطلاعات افراد در این سایت ها احتمال دارد درست و کامل نباشد/ شناخت باید عملی باشد یعنی با اعمال و رفتار افراد را بسنجیم

دکتر اصغر نقدی استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه تبریز نیز در این خصوصگفت: اگر این انتخاب ها با احتیاط و رعایت ملاک های درست صورت بگیرد در شرایط فعلی اجتماعی که روابط خانواده ها کم است می تواند مفید واقع شود.

وی افزود : البته در این نوع ازدواج باید انتخاب براساس ملاک های ظاهری صورت نگیرد  واز ملاک ها و معیار های اصلی غفلت نشود. در سبک قبلی ازدواج ها اطلاعات وشناخت ها نسبت به هم ناشی از شناخت قبلی بود اما در این جا ملاک های ظاهری خیلی به چشم می آید.

هیئت علمی دانشگاه تبریز ادامه داد: خیلی از تعریف ها و معرفی هایی که فرد از خودش در این سایت ها انجام می دهد امکان دارد درست وکامل نباشد.

نقدی خاطر نشان کرد: معرفت لازم برای ازدواج باید پایدار، اصیل ودرازمدت باشد. از طرفی  شناخت ها از فرد مقابل باید شناخت عملی باشد یعنی بایداعمال و رفتار فرد را بسنجیم.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی که خانواده ها ضعیف شده اند و انقطاع بین نسل ها ایجا شده این طرح می تواند در جهت رونق بخشیدن به امر ازدواج مفید واقع شود. 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *