سعیدی در گفت و گو با تبریز بیدار؛

آژانس بین المللی انرژی اتمی به شدت سیاسی است و از خود اراده ای ندارد

به دلیل ضعف مزمن حاکم بر آژانس و وابستگی سیاسی شدید، این نهاد توانایی رسیدگی فنی به پرونده هسته ای ایران را ندارد.

به گزارش تبریز بیدار، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون توافق خوب و پایدار در مذا کرات هسته ای بر آن شدیم که طی گفت و گویی کوتاه با مهندس سعیدی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی به بررسی فرمایشات مقام معظم رهبری بپردازیم.


محمد اسماعیل سعیدی در تبیین ویژگی های توافق پایدار گفت: توافقی پایدار است که از پشتوانه قوی مردمی برخوردار باشد، منافع مردم و کشور در آن لحاظ شده باشد، مغایر عزت و مصالح ملی نباشد و از طرفی چون طرف مقابل بدخواه نظام و مردم است و کینه خود را طی ۳۶ سال گذشته نشان داده است، توافقی پایدار است که برای آنها فرصتی باز نکند که به اهداف خود برسند.


نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به علت تاکید مقام معظم رهبری روی این مساله افزود: رهبری به عنوان ستون خیمه انقلاب هستند؛ وقتی در چنین شانی قرار گرفته اند تلاش می کنند، این چارچوب و شاخص ها را متذکر شوند تا اگر توافقی صورت گیرد، توافق شکننده و متزلزلی نباشد.


سعیدی در پاسخ به این سوال که آیا علت تاکید مداوم رهبری بر توافق پایدار بی اعتمادی به طرف غربی است اظهار داشت: مطمئنا یک طرف قضیه این است. مقام معظم رهبری فرمودند که تیم مذاکره کننده امین، دلسوز، متدین و انقلابی هستند اما طرف مقابل سیاس و عهدشکن بوده و عهد شکنی خود را ثابت کرده است لذا با توجه به این خصوصیات، رهبری اصرار دارند که توافقی پایدار شکل گیرد.


این نماینده مجلس در خصوص ویژگی های توافق بد اظهار داشت: توافق بد توافقی است که حق و حقوق ما در آن رعایت نشود، خواسته های مردم محقق نشود و با توجه اراده دشمنان مبنی بر دخالت و به مخاطره انداختن امنیت ملی و تضعیف کردن قدرت دفاعی، توافقی که در آن شرایط برای دخالت بیگانگان باز باشد، خطوط قرمز نظام رعایت نشود، حق مسلمی که حداقل ده سال است خواسته مردم است محقق نشود،عزت دانشمندان زیر سوال برود و اجازه مصاحبه با دانشمندان به آنها داده شود، یک توافق بد محسوب می شود.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: درصورت شکل گیری یک توافق بد مطمئنا مردم، نخبگان و رهبری آن را قبول نمی کنند و  در این صورت حتما حصول توافق شکست خواهد خورد. البته بنده فکر نمی کنم که چنین اتفاقی بیفتد، چون بالاخره تیم مذاکره کننده از خواسته های مردم آگاه هستند و قطعا در جهت حفظ امنیت ملی حرکت می کنند و از طرفی چون در تاریخ ثبت می شود، مطمئنا برخلاف مصالح و منافع ملی تصمیم نمی گیرند.


سعیدی در بیان علت تاکید مداوم رهبری بر موضوع اقتصادمقاومتی در لابهلای مباحث هسته ای افزود: اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت از شرایط فعلی است. ما باید بدبینانه ترین حالت ممکن را فرض کنیم و بر اساس آن تصمیم بگیریم، بدبینانه ترین شرایط این است که توافقی را که ما می خواهیم صورت نگیرد و آن هاخواستار تحمیل اراده خود و ادامه تحریم ها باشند. در این صورت ما باید برای آن برنامه داشته باشیم. نسخه ای که در بدترین شرایط ممکن ما را به بهترین شرایط هدایت می کند، اقتصاد مقاومتی است.


وی افزود: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که پایه و تکیه گاهش منابع داخلی است و با استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های داخلی شکل می گیرد و لذا راه مقابله با تحریم ها و زیاده طلبی ها این است که خودمان را همان گونه که در بحث های علمی و فناوری تقویت کرده ایم در بحث اقتصادی هم تقویت کنیم و در صورتی که آنها ببینند تحریم ها اثری نداشته، قطعا خودشان حتی بدون مذاکره پشیمان خواهند شد.


سعیدی تصریح کرد: فکر نمی کنم در دنیا کشوری باشد که با تکیه بر قدرت دیگر کشورها، خود به قدرتی موثر تبدیل شود چرا که اگر کشوری به دیگری وابسته باشد، باید چارچوب آن ها را رعایت کند و امکان ندارد یک کشور  وابسته بتواند مستقلا تصمیم بگیرد و اظهار وجود کند.


سعیدی در خصوص بازرسی ها از مراکز نظامی کشورمان نیز گفت: بازرسی ها صد در صد مغایر عزت ملی ماست و باعث تخریب و از بین رفتن قدرت دفاعی کشور می شود. این بازرسی ها  به توان دفاعی ما لطمه می زند و به عزت و منافع ملی ما ضربه وارد می کند؛ لذا کشورهایی که مستقل هستند این مساله را قبول نکرده اند و ما هم امکان ندارد قبول کنیم.


 سعیدی در بیان علل مخالفت رهبری با موکول کردن توافقات به گزارش آژانس نیزگفت: آژانس یک سازمان وابسته به اراده قدرت های جهانی و بخصوص آمریکاست و در مساله پرونده هسته ای ایران به دنیا اثبات کرد که خارج از اراده کشورهای ۱+۵ توانی برای تصمیم گیری ندارد، لذا آژانس هر آن چه که کشورهای۱+۵ و بخصوص آمریکا دیکته کند به آن عمل خواهد کرد، در ضمن آزانس توان رسیدگی و اعلام موضع بیطرفانه را ندارد و همیشه مدافع آن ها بوده و در چارچوب منافع غرب عمل کرده است لذا به آنها اعتمادی نیست.


وی در خاتمه گفت: به دلیل ضعف مزمن حاکم  بر آژانس و وابستگی سیاسی شدید، این نهاد توانایی رسیدگی فنی به این مساله را ندارد و در نتیجه همیشه مسائل فنی تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار می گیرد و این ضعف مزمن باعث شده است که پرونده ایران که باید به صورت فنی رسیدگی می شد به شورای امنیت ارجاع داده شود و پرونده ای که یک پرونده فنی بود به یک پرونده سیاسی تبدیل شود؛ لذا آژانس به شدت سیاسی است و از خود اراده ای ندارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *