به گزارش تبریز بیدار، صبح دیروز نشست خبری مشترک مدیران عامل شرکت های آب منطقه ای و آب وفاضلاب شهری و روستایی استان آذربایجان شرقی در دومین روز از هفته صرفه جویی برگزار شد.
در ابتدای جلسه مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب شهری به ارائه گزارش عملکرد خود پرداخت و گفت: این شرکت برای استحصال و توزیع آب با بهره برداری از 248حلقه چاه , ۲۲ رشته قنات, ۵ دهنه چشمه , ۶رودخانه و ۵ سدآب مورد نیاز شهروندان و مشترکین را تامین می نماید.
پور رجب افزود: جایگزینی کلرزن های گازی به جای کلرزنهای مایع، تعمیرات و نگهداری از تاسیسات ، نصب کنتور های جدید به جای کنتورهای معیوب، کاهش متوسط پرت آب به ۵/۱۹ درصد ، احداث مخازن ذخیره آب ، حفر و تجهیز چاه ها و سایر موارد، از اقدامات مهمی است که به منظور ارائه خدمات بهینه به شهروندان انجام شده است.
وی در خصوص طرح های در حال اجرا نیز گفت: یکی از طرح های مهمی که در دست اجرا داریم، تامین آب موردنیاز مسکن مهر شهرهای استان بوده که با هزینه ای بالغ بر ۴۲۷۴۶ میلیون ریال برای بیش از ۸۲۵۳ خانواده در شهرهای بستان آباد ، هریس ، ملکان ، مراغه ، میانه ، آذرشهر ،بناب و اهر اجرا خواهد شد .
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب روستایی نیز محور سخنان خود را به موضوع رعایت الگوی مصرف آب اختصاص داد و گفت: بی ارزش دانستن آب از سوی برخی مردم خیانت به آب محسوب می شود.
وی افزود: از قدیم نیز در بین مردم شایع بودکه آب را فراوان و ارزان می دانستند ولی این نوع نگاه به آب جایی در جوامع فعلی که در بحران آب به سر می برند ندارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی تصریح کرد: اگر کسی طبق استاندارد مصرف کند قبض آب صادره برای وی فقط هزار و هشتاد تومان می باشد که هزینه قبض صادره نیز نمی شود و می توان بر این اساس ادعا کرد که مردم فقط ۵/۷ درصد قیمت تمام شده آب را می دهند .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای نیز سخنان خود را به دو موضوع بحران آب و اقدامات انجام شده درخصوص دریاچه ارومیه معطوف کرد. غلامرضاهاشمی گفت: آن چه مسلم است ما دچار مشکل کمبود آب هستیم برای مثال طبق استانداردهای بین المللی وقتی کشوری از ۲۰درصد منابع آب خود استفاده می کند کشوری پایا در خصوص مسائل آبی می باشد، اگر میزان استفاده از منابع آبی خود به بالای۴۰ درصد برسد این کشور وارد مرحله تنش می شود و با این اوصاف باید اذعان کنم که استان آذربایجان شرقی از ۷۵ درصد ظرفیت آبی خود استفاده می کند که جای تامل و رسیدگی دارد.
وی تصریح کرد: برای گذر از بحران آب باید در مرحله اول عزم ملی صورت بگیرد و درمرحله دوم ساختار مدیریتی و قوانین مربوط به آب باید اصلاح گردد.
هاشمی افزود: شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی ۷۹پروژه را با اعتباری حدود۳۳۲میلیارد تومان در دست اجرا دارد که احداث ۱۲ سد و اتمام ۳ طرح آبرسانی از اهم این اقدامات است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای احیای دریاچه ارومیه گفت: رها سازی آب رودخانه آجی چای برای الحاق به دریاچه ارومیه، تعیین حق آبه هر منطقه، نصب کنتور هوشمند بر چاه ها و انتقال پساب های شهری به دریاچه ارومیه از مهمترین اقدامات صورت گرفته می باشد که با عنایت خداوند توانستیم از سرعت خشک شدن دریاچه ارومیه بکاهیم.
هاشمی در انتهای سخنانش به موضوع انتقال آب از رودخانه ارس اشاره کرد و گفت: طرح انتقال آب از رودخانه ارس طی دوماه آینده وارد مراحل اجرایی می شود که امیدواریم با اجرای این پروژه گام بلندی در راستای حل مشکلات مردم تبریز برداریم.