به گزارش تبریز بیدار، رهبر انقلاب اسلامی با مطرح ساختن خطوط قرمز مذاکرات هستهای در چارچوبی مستدل و حقوقی، دست طرف غربی را برای دستاندازی به حقوق هستهای ملت ایران قطع کرد؛ از اینرو تیم مذاکره کنندۀ آمریکایی «پیش نویس توافقی بدون امضاء» را تهیه کرده و به تیم مذاکره کنندۀ کشورمان ارائه کرده است که بر اساس گزارش خبرگزاریها به علت موافقت اولیۀ تیم مذاکره کنندۀ ایرانی قرار شده است شنبه، ۱۳ تیرماه، این متن پیش نویس به نظرمسئولان عالی رتبۀ کشورهای متبوع مذاکره کننده جهت موافقت یا مخالفت، برسد.
در فضای رسانهای غربی نیز چنین القا میشود که امضای متن پیش نویس منوط به نظرمساعد ایران است و اگر ایران متن پیش نویس توافق نهایی را که طرف آمریکایی تهیۀ کرده است بپذیرد، توافق مد نظر آمریکاییها شکل گرفته است و اگر ایران حاضر به پذیرش پیش نویس توافق نشود در چارچوب نظریۀ بازی، ایران را مسئول عدم حصول توافق اعلام کنند.
متن پیش نویس خطوط قرمز ایران را رعایت نکرده است و خالی از اشکال نیست
مددی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی در خصوص پیش نویس توافق نهایی گفت: وجود پیش نویس توافق نهایی حقیقت دارد و قطعی شده است. گرچه این پیش نویس تماماً خواستهها و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران را به صورت دقیق رعایت نکرده است و نهایتاً تعدادی نکات مبهم در این پیش نویس وجود دارد که نظر رهبر معظم انقلاب را بصورت قطعی تأمین نمیکند که بایستی از طریق مشورت و راهکارهای کارشناسی حل شوند. به هر روی این متن پیش نویس خالی از اشکال نیست. متن توافق پس از تأیید رهبر معظم انقلاب امضاء و ابلاغ خواهد شد.
نمایندۀ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس از کلیات این طرح اطلاع دارد و جزئیات آن بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، بحث و بررسی خواهد شد.
وی در خصوص استفاده از لفظ توافق در مورد پیش نویس موسوم به توافق بدون امضاء گفت: مطرح ساختن این طرح به عنوان یک توافق کار اشتباهی است؛ چرا که هنوز اتفاقی نیافتاده و این مرسوم است که قبل از هر توافقی متنی به عنوان پیش نویس تهیه و به نظر طرفین برسد و بعد از تأمین نظرات تیمهای مذاکره کننده، پیش نویس تبدیل به توافقی قطعی شود.
هر طرح پیش نویسی باید به تایید رهبری برسد
وی ادامه داد: درجمهوری اسلامی ایران رأی و نظر قطعی در مورد مسائل کلان فقط از سوی رهبری تعیین و تبیین میشود نه رئیس جمهور یا سایر مسئولین مرتبط. بنابراین طبیعی است که باید هر طرح پیش نویسی را به نظر رهبری برسانند و پس از تأیید ایشان، امضاء شود. در کشور ما سیاست کلان جامعه، صرفاً از سوی رهبری تعیین میشود از اینرو بایستی نظر رهبر معظم انقلاب که نظر آحاد ملت است تأمین گردد.
نمایندۀ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این متن پیش نویس صرفاً یک پیشنهاد از سوی ۵+۱ به تیم مذاکره کنندۀ کشورمان است و نمیتوانند از این طریق فشار به جمهوری اسلامی ایران وارد کنند چرا که هیچ توافقی صورت نگرفته و این یک پیشنهاد است نه چیزی فراتر از آن. پیشنهاد تا نهایی نشود هیچ ارزشی نخواهد داشت.
اگر خطوط قرمز جمهوری اسلامی رعایت گردد توافق حاصل میشود و اهمیت چندانی ندارد که دهها پیش نویس توافق، نوشته شود یا خیر
وی افزود: آمریکا قطعاً به دنبال توافق است؛ آنها با توجه به فشاری که از سوی مردم خود دارند و با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی متعدد خویش، بسیار بیشتر از ایران مشتاقند تا این توافق صورت بگیرد. حتی رئیس جهور آنها حرکات نامتجانس کنگره را قبول نمیکند. بنابراین این توافق بصورت شفاهی روی کاغذ مکتوب گشته است و قطعاً آمریکا نیز بایستی یک سری از کانالهای فشار را متقاعد کند. از طرف ایران نیز بعد از تأیید رهبر معظم انقلاب مردم نیز لبیک خواهند گفت، اخیراً نیز طومار ۵ میلیونی که درمیدان آزادی تهران امضاء شد مؤید همین مفروض است. نکتۀ اساسی در این است که اگر خطوط قرمز جمهوری اسلامی رعایت گردد توافق حاصل میشود و اهمیت چندانی ندارد که دهها پیش نویس توافق، نوشته شود یا خیر.
دشمن نمیتواند کشور را در دو راهی انتخاب توافق بد یا فشار بین المللی به جهت قبول نکردن توافق قرار دهد
این نمایندۀ مجلس شورای اسلامی در خاتمه اظهار داشت: نام نهادن این طرح پیش نویس به عنوان توافق، کار اشتباهی است وایجاد فضای روانی و رسانهای با توجه به این نکته که هیچ توافقی در میان نیست و فقط پیشنهادی مطرح شده است بیهوده به نظر میرسد. تا زمانی که در ایران تصمیمگیریهای کلان با رهبر معظم انقلاب است دشمن نمیتواند کشور را در دو راهی انتخاب توافق بد یا فشار بین المللی به جهت قبول نکردن توافق قرار دهد.