سرویس اجتماعی تبریزبیدار؛
امروزه با افزایش جمعیت در شهرها شاهد بروز مشکلات عدیده ای هستیم که از جمله این مشکلات می توان به آلودگیهای صوتی،آب و هوا و مشکلات حمل و نقل درون شهری، زاغه نشینی و … اشاره کرد و اگر چاره ای اساسی اندیشیده نشود این مشکلات در زمینه زندگی شهری به صورت مسایلی حاد جلوه گری خواهند کرد.
در حال حاضر با توجه به اینکه بخش عمده جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند لزوم بکارگیری تدابیری موثر ازسوی مسئولینی که در مدیریت شهری نقش جدی دارند احساس می شود، یکی از این افرادکه بنابه اختیاراتش نقشی محوری در جهت بالا بردن کیفیت زندگی در محیط های شهری، فراهم نمودن امکانات، ارائه خدمات و … را ایفا می کند شهردار است.
شهردار، سکاندار هدایت شهر به سمت اهداف تعریف شده خود می باشد و صادق نجفی نیز از این قائده مستثنی نبوده و سکان هدایت تبریز در دستان وی می باشد و در این مهم، طبیعتا دارای نقاط ضعف و قوت نیز است.
برای آگاهی از نقاط ضعف و قوت صادق نجفی به سراغ اعضای شورا رفتیم که در ذیل به پاسخ های آنان در این خصوص به صورت خلاصه اشاره می کنیم.
بهروز خاماچی: خوشبختانه عملکرد قابل قبول شهردار جای بحثی را نمی گذارد و من به نوبه خودم نقطه ضعفی را درعملکرد وی نمی بینم.
وی افزود: نجفی نسبت به شهرداران قبلی هم تلاشگر است و هم با شورا تعامل دارد و با توجه به فشارهای اقتصادی موجود، تمام نیازهای شهر را با برنامه و حساب و کتاب انجام می دهد که می توان برای مثال به شروع نهضت آسفالت ریزی خیابان ها، احداث رو گذر و زیرگذر، احداث پارک و بوستان اشاره کرد و گفتنی است که اگر محبوبیت شهردار در بین مردم صد در صدنباشد نود درصد است.
خاماچی در انتها تصریح کرد: اگر در شهر کمبودی نیز باشد شورا در تعامل با شهرداری به جبران این کمبود ها می پردازد.
باغبان: در خصوص نقطه قوت می توان به تلاش و فعالیت قابل توجه آقای نجفی اشاره کرد که این مورد از ویژگی های بارز وی است و این که شهردار ما شهرساز نیست را می توان نقطه ضعف نجفی دانست.
امیرحقیان: نجفی یک فرد ساعی و تلاشگر در عرصه امورات شهری است و باطبع این خصیصه نقطه قوت وی محسوب می شود .
وی همچنین در خصوص نقطه ضعف شهرداری نیز بدین جمله که امیدوارم شهردار در اصلاح اساسی ساختار اداره شهرگام های جدی بردارد، اکتفا کرد.
محدث: به نظر من تلاش شهردار در خدمت رسانی به مردم نقطه قوت فعالیت های وی است و عدم انتقاد پذیری نجفی نقطه ضعف وی محسوب می شود.
اکرم حضرتی: تسریع دراتمام پروژه های عمرانی را نقطه قوت وی می بینیم ولی در خصوص مسائل فرهنگی هنوز به آن ایده آل های مطلوب نرسیده ایم.
فریدون بابایی: نقطه قوت شهرداری در دوره حاضر بیشتر در بحث های عمرانی است که شهرداری هم در تعریف پروژه و هم کیفیت و زمان اجرا کارنامه قابل قبولی را دارد ولی وابستگی شهرداری به درآمدهای ناپایدار که در حال حاضر نیز اثرات آن را لمس می کنیم از نقطه ضعف ها به حساب می آید.
شیاری: نقطه قوت شهردار را می توان در اهتمام شهرداری در تسریع پروژه ها و یا ایجاد فضای سبز دانست.
این عضو شورا در خصوص نقطه ضعف نجفی نیز گفت: نقطه ثقل درخواست شورا از شهردار جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه ها در سطح شهر بود که تا این لحظه انتظار شورا برآورده نشده است و اگراقدام خاصی نیز انجام دادند به اطلاع شورا نرساندند.
درسخوان: نقطه قوت رامی توان در خدمتگزار صادق بودن افراد حاضر در بدنه شهرداری و نقطه ضعف را در عدم پشتوانه علمی در روش های اجرا دانست.
حاجی زاده: صادق نجفی به دلیل سوابقی که در حوزه مدیریت استان دارد توانسته است با ایجاد تعامل سازنده با سایر ادرات و نهادها، مدیریت هماهنگ شهری را پی ریزی بکندکه این امر نقطه قوت وی محسوب می شود.
وی افزود: تسریع دراتمام پروژه های عمرانی یکی دیگر از نقاط قوت شهرداری است.
سخنگوی شورا در خصوص نقطه ضعف نجفی نیز گفت: یکی از علل اصلی که نجفی برای شهرداری تبریز انتخاب شد بحث جذب سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی بود که متاسفانه تاکنون این امر نمود عینی و قابل توجهی نداشته است.
چمنی نیز گفت: در ابتداباید مشکل عمومی شهرداری را همان قوانین دست و پاگیری که در گذشته دور تصویب شده اند و در طول زمان نیز اصلاح نشده اند دانست که این قوانین به سهم خود انرژی بسیاری را از بدنه شهرداری می گیرند.
وی افزود: در خصوص نقاط قوت و ضعف نیز، به نظر من وجود برخی شهرداران مناطق و مدیران که در حال خدمت رسانی صادقانه هستند نقطه قوت شهرداری به حساب می آید ولی تورم نیروهای مازاد از نیاز در بدنه شهرداری، از نقاط ضعف این نهاد محسوب می شود.