به گزارش تبریز بیدار، هویت و ماهیت انقلاب اسلامی ایران دینمحوری و استکبارستیزی است، حافظ و ناظر به انحراف نرفتن این انقلاب از خطوط اصلی و اساسی خویش نیز در زمان غیبت حضرت ولیعصر(عج)، رهبر معظم انقلاب و مقام ولایت فقیه است. گفتند تندروان انقلابیون باعث انزوا و در نهایت شکست کامل آن میشوند؛ گفتند گرانیگاه اصلی این انقلاب رهبری فرزانه و فرهمند آن است که با رفتنش انقلاب نیز رخت بر خواهد بست. گفتند همۀ انقلابها در دهۀ سوم خویش فرزندان خود را میخورند و این انقلاب نیز از آن قاعده استثناء نخواهد بود؛ گفتند هر انقلابی به لحاظ رفتارهای عملگرایانه ناگزیر از قبول ضرورتهای مدرن به عنوان اصل هویتی خود است؛ گفتند هر انقلابی که صورت میگیرد بایستی یا شاخصههای مارکسیسم را قبول کند یا لیبرالیسم را و هیچ گزارۀ دیگری برتافته نمیشد؛ گفتند انقلاب ایران ناچار از پذیرش سلطۀ بلوک شرق یا غرب است؛ اما امروز از شگفتیها و اسرار انقلاب اسلامی ایران مینویسند و نظرات اجتماعی و سیاسی انقلابها را تغییر یافته قلمداد میکنند. متفکران و سیاستمداران مشهور غربی و شرقی همچون رابرت دی. لی، هنری کیسینجر، مایکل کیمیل، فوازای جرجیس، نیکی آر کدی، آنتونی گیدنز، گری سیک، حمیرا مشیر زاده، منصور معدل، بابی سعید و دیگران انقلاب ایران را گونهای متفاوت از انواع متداول انقلابها ارزیابی میکنند و آنرا استثنا میدانند. جرج بوش به نقل از استانسفیلد ترنر، رئیس سازمان سیا در زمان کارتر مینویسد: «من از رئیس وقت سازمان سیا که به دلیل پیروزی انقلاب مردم ایران برکنار شد، پرسیدم: یعنی شما با این همه آدمی که در دنیا دارید، با این همه تجهیزات فوق پیشرفته، با این همه بودجهای که صرف میکنید، نتوانستید انقلاب مردم ایران را پیشبینی کنید؟ او در پاسخ به من گفت: آنچه در ایران رخ داده است یک بیتعریف است؛ کامپیوترهای ما آنرا نمیفهمند».
۱ مرداد ۱۳۹۴ 0:00 ق.ظ شناسه خبر: 1048058
آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است/در صورت توافق بد، دندان طمع آمریکا تیزتر خواهد شد
مگر مبارزهی با استکبار، تعطیلپذیر است؟ مبارزهی با استکبار، مبارزهی با نظام سلطه تعطیلپذیر نیست. این جزو کارهای ما است، جزو کارهای اساسی است، جزو مبانی انقلاب است. یعنی اگر مبارزهی با استکبار نباشد، ما اصلاً تابع قرآن نیستیم.

این انقلاب اساس خود را بنابر آنچه قرآن میگوید بر استکبار ستیزی بنا کرده است؛ الَّذِینَ آمَنُوا یقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا یقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ الطَّاغُوتِ فَقَاتِلُوا أَوْلِیاءَ الشَّیطَانِ إِنَّ کَیدَ الشَّیطَانِ کَانَ ضَعِیفًا. (کسانی که ایمان دارند، در راه خدا پیکار میکنند؛ و آنها که کافرند، در راه طاغوت [= بت و افراد طغیانگر]. پس شما با یاران شیطان، پیکار کنید! (و از آنها نهراسید!) زیرا که نقشه شیطان، (همانند قدرتش) ضعیف است. النساء/۷۶).
رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار خود با دانشجویان در پاسخ سوال یکی از دانشجویان که تکلیف مبارزۀ با استکبار پس از مذاکرات چیست؟ در تبیین این اصل اساسی جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «مگر مبارزهی با استکبار، تعطیلپذیر است؟ مبارزهی با استکبار، مبارزهی با نظام سلطه تعطیلپذیر نیست. این جزو کارهای ما است، جزو کارهای اساسی است، جزو مبانی انقلاب است. یعنی اگر مبارزهی با استکبار نباشد، ما اصلاً تابع قرآن نیستیم. مبارزهی با استکبار که تمام نمیشود. در مورد مصادیق استکبار، آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است. ما به این مسئولین محترمی که در قضیّهی هستهای مذاکره میکنند -که حالا اینها اجازه پیدا کردهاند که مسئولین روبهرو با هم حرف بزنند؛ البتّه سابقه داشت، در این سطح نه، در سطوح پایینتر سابقه داشت؛ در این سطح، اوّلینبار بود- گفتهایم که فقط در مسئلهی هستهای شما حق دارید مذاکره کنید؛ در هیچ مسئلهی دیگری حق ندارید مذاکره کنید، و نمیکنند. آن طرف مقابل، گاهی مسائل منطقه و سوریه و یمن و مانند اینها را پیش میکشد، اینها میگویند ما در این زمینهها با شما صحبتی نداریم و صحبت نمیکنند. مذاکره فقط در زمینهی مسئلهی هستهای است، آن هم به همان دلایلی که من گفتم و چندبار تکرار کردم که چرا در قضیّهی هستهای ما این گرایش را، این رویکرد را انتخاب کردیم؛ من این را مفصّل تشریح کردم. مبارزهی با استکبار تعطیلپذیر نیست، تکلیفش کاملاً روشن است و خودتان را آماده کنید برای ادامهی مبارزهی با استکبار… یکی از آرمانهایی که من یادداشت کردهام، مبارزه با نظام سلطه و استکبار است. نظام سلطه، یعنی نظامی که بر پایهی رابطهی سلطهگر و سلطهپذیر بنا شده؛ یعنی کشورهای دنیا یا مجموعههای بشری دنیا، تقسیم میشوند به سلطهگر و سلطهپذیر؛ آن اتّفاقی که امروز در دنیا افتاده [این است]؛ یک عدّهای سلطهگرند، یک عدّه سلطهپذیرند. دعوای با ایران هم سر همین است؛ این را بدانید. دعوای با جمهوری اسلامی این است که این، نظام سلطهگر و سلطهپذیر را نپذیرفته؛ سلطهگر که نیست، خودش را از سلطهپذیری هم بیرون آورده و پای این حرف ایستاده. اگر ایران موفّق شد و پیشرفت پیدا کرد -پیشرفت علمی، پیشرفت صنعتی، پیشرفت اقتصادی، پیشرفت اجتماعی، گسترش نفوذ منطقهای و جهانی- نشان داده میشود به ملّتها که میتوان سلطهپذیر نبود و روی پای خود ایستاد و پیشرفت کرد. نمیخواهند این اتّفاق بیفتد؛ همهی دعواها سر این است، بقیّهی حرفها بهانه است.»
در همین خصوص تبریز بیدار گفتگویی انجام داده است با حمید قدسی آذر، فعال دانشجویی که متن این گفت و گو در ادامه ارائه میگردد.
حمید قدسی آذر، در خصوص تعریف خصلت استکبار و ساختار کلی نظام سلطهگر- سلطهپذیر و رابطۀ پذیرش و نپذیرفتن سلطۀ استکبار در کشور مسلمانی همچون ایران بیان داشت: تکبر یک صفت قلبی و روحی است؛ یعنی اینکه انسان خود را برتر از دیگران بداند. اما استکبار به جنبهی عملی تکبر توجه دارد؛ یعنی کسی که کبر میورزد و خود را بالاتر از دیگران میداند، در رفتار خود با دیگران هم طوری کار را سازماندهی میکند که این تکبر در عمل مشخص و واضح میشود. بنابراین استکبار به این معنا است که عنصری یا شخصی یا جمعی و یا جناحی، خود را بالاتر از حق به حساب آورد و زیر بار حق نرود و خود و قدرتش را ملاک قرار دهد.
وی افزود: استکبار یعنی در دنیا قدرتی هست که به منافع ملتها و به خواست انسانها، توجهی نمیکند؛ به مفاهیم ارزشی انسانی هیچ اعتنایی نمیکند و برای او فقط یک چیز اهمیت دارد و آن خود اوست؛ آن هم با روحیهی تکبر، افزونخواهی و زورگویی، آن هم با زبان زور، با خشونت، با شدت، با بیرحمی و سفاکی، امروز آمریکا چنین وضعی دارد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: باید مطابق گفته قرآن مجید شیطان را شناخت چرا که در هر دورانی با یک لباس، ادبیات، سوژه و شکلهای مختلف ظاهر میشود، امروز هم مصداق استکبار و شیطان بزرگ آمریکا است. آمریکا مظهر نظام سلطه است و معنای نظام سلطه آن است که اگر رژیم آمریکا برای خود در نقطهای از دنیا منافعی فرض کرد، حق دارد در آن نقطه حضور قدرتمندانهی نظامی پیدا کند و هر کسی را که با منافعش مخالفت کند بکوبد. متأسفانه عدم استقلال رأی و دنبالهروی برخی کشورها از غرب به فرهنگ رایجی تبدیل شده است که منجر به خودباختگی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده است. «پذیرش نظام سلطه»، پیش از اعمال نفوذ کشورهای داخل در این نظام، به سستی کشورهای سلطهپذیر بازگشت میکند.
قدسی آذر افزود: اگر کشورهایی که سلطهپذیر شدهاند، از پیلهی سختی که به دور خویش پیچیدهاند به درآیند و برای خروج از این حاکمیت شیطانی دست به کار شوند، بیشک دریچههای توسعه در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بر روی آنان گشوده میشود و غرب در مقابل آنها مجبور به عقبنشینی خواهد شد. هراس از غرب، منجر به «پذیرش نظام سلطه» شده است حال آنکه این هراس با نگاهی به شرایط چند سال اخیر بیجهت مینماید. نگاهی به وضعیت ایران اسلامی نشانگر آن است که در صورت شکستن ابهت دروغین غرب در دل ملتهای مسلمان و مستضعف جهان، و به بیان رهبر فرزانه انقلاب حذف «پذیرش نظام سلطه» توسط کشورهای مستعمره، در معادلات منطقهای و جهانی تغییرات عمدهای ایجاد خواهد شد که رشد امت مسلمان اولین تغییر مشهود آن خواهد بود.
این فعال دانشجویی بیان داشت: برای تعالی و تکامل جامعه انسانی باید با خودکامگی، زورگویی، تجاوز، تهدیدات، فریب و انواع ابزارآلات شیطان مبارزه شود. تهاجم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از برنامههای استکبار است. نبرد مستضعف با مستکبر و مظلوم با ظالم سنت الهی، اعتقادی و تاریخی است و هر کس دست از این سنت بکشد خوار و ذلیل میشود چرا که ملتهایی که دست از مبارزه کشیدند امروز جیرهخوار استکبار جهانی هستند.
قدسی آذر ادامه داد: چرا باید با استکبار مبارزه کرد و چرا استکبار بد است؟ باید توجه کنید، احساسی که یک ملت در مقابله با روح و خوی استکباری دارد، فقط احساس دینی نیست؛ احساس غیرت ملی هم است؛ احساس هویت و احساس وجود هم است؛ چون استکبار وقتی وارد کشوری شد و بر آن کشور مسلط گردید، هویت ملی آن ملت را انکار میکند. بله، منابع آن کشور را غارت میکند؛ در امور سیاسی آن کشور دخالت میکند؛ اما همه اینها فرع انکار هویت آن ملت است. استکبار، اول هم که وارد میشود، نمیگوید من میآیم تا هویت ملی شما مردم را انکار کنم؛ اینطور که نمیآید؛ به بهانههای مختلف وارد میشود. وقتی وارد شد، آن چیزی را که هدف میگیرد، هویت ملی است؛ یعنی فرهنگ، اعتقادات، دین، اراده، استقلال، حکومت، اقتصاد و همهچیز را از آن ملت سلب میکند و در مشت خود میگیرد؛ همان چیزی که در ایران قبل از انقلاب اتفاق افتاده بود. این احساس است که ملتها را در مقابل استکبار به جوشوخروش میآورد؛ لذا شما میبینید ملتهایی که مسلمان هم نیستند، تا آنجایی که میتوانند، در مقابل آمریکا میایستند.
وی افزود: ملتها در مقابل دخالت استکباری میایستند و به جوش و خروش میآیند. امتیاز ملت مسلمان ایران، همین احساس ایستادگی در مقابل استکبار، همین احساس عزت ملی و غرور ملی و احساس مقابله با آن قدرتی است که میخواهد وجود او را انکار کند. ملت ایران کار بسیار بزرگی کرد؛ امروز دشمنی با ایران اسلامی به خاطر اسلام و همین استکبارستیزی است، وگرنه این همان ایرانی است که قلعهی آمریکا و استکبار بود. آنها با اسلام دشمنی عمیقی دارند؛ اسلام به معنای حکومت و نظام؛ اسلام زنده و اسلامی که حقیقتاً میخواهد خودش را بر واقعیتهای موجود در فضای جهان تحمیل کند. برای همین هم هست که با ملت ایران بسیار بد هستند. کاری که ملت ایران کرد، هیچ ملتی با آمریکا نکرده است. با تجربههایی که برایشان پیش آمد، تا امروز هم نگذاشتهاند که این تجربه در ملتها و در کشورهای دیگر تکرار بشود.
این فعال دانشجویی بیان داشت: برخیها رابطه با آمریکا را خواهان هستند، مگر آمریکا تن به رابطه عادلانه میدهد، اگر آمریکا مفهوم عدالت را باور میکرد که این همه ظلم در جهان به ملتها روا نمیداشت. در ذات و خوی استکبار خودکامگی، زیادهخواهی، زورگویی وجود دارد که شاخصهای شیطان است و نمیشود با چنین شاخصهایی با ضد ارزشها کنار آمد.
قدسی آذر در خصوص توافق هستهای گفت: اگر توافق هستهای مطابق آنچه آمریکا میخواهد انجام شود، دندان طمع آمریکا تیزتر و توطئه برای ایجاد فتنه و آشوب بیشتر میشود چرا که آمریکا به دنبال این است که با ایجاد درگیری در منطقه ایران را زیر چتر خود ببرد و به همین خاطر در مذاکرات نیز حقوق بشر، موشکهای بالستیک و حمایت از تروریسم را به زعم خودش مطرح میکند. مقام معظم رهبری با شیوه انقلابی خود گفتند که مبارزه با استکبار ادامه دارد و اگر این مبارزه متوقف شود پیرو قرآن نیستیم، بنابراین ما جوانان بهعنوان افسران جنگ نرم و سخت جامعه باید همیشه آماده مبارزه باشیم.