به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس ، سیدمحمدرضا رضازاده در پاسخ به سؤالی ، مبنی بر اینکه گفته میشود به دلیل کمبود اعتبار برخی از پروژههای بزرگ سدسازی متوقف شدهاند، گفت: تعداد و حجم پروژههای بخش آب در کشور بیشتر از اعتبار مورد نیاز است اما اساساً شرکت توسعه منابع آب با ایجاد قدرت مانور سعی کرده تا به منابع عمومی متکی نباشد.
وی ادامه داد: بودجه منابع عمومی امسال شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ۷۰۰ میلیارد تومان است اما بودجهای که برای پروژهها بسته شده است ۸۴۰۰ میلیارد تومان است.
وی با تأکید بر اینکه برای جذب منابع مالی این شرکت ظرفیت ایجاد میکند گفت: با ایجاد ظرفیت توانستیم ۲۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی جذب طرحها کنیم.
رضازاده با بیان اینکه برای ۱۱ پروژه مهم از صندوق توسعه ملی جذب منابع مالی صورت گرفته است، گفت: از ۸۴۰۰ میلیارد تومان بودجهای که شرکت توسعه منابع آب برای پروژههای خود تهیه کرده است حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی جذب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطرنشان کرد: اما پروژههایی که به دلیل نبود اعتبار تا حدودی با مشکل مواجه شدهاند پروژههای سد نیروگاههای برق آبی بختیاری و رودبار لرستان است.
رضازاده در پاسخ به سؤالی ، مبنی براینکه چه میزان از وزارت نیرو بابت فروش انرژی طلبکار هستید، گفت: بر اساس قانون باید وزارت نیرو بعد از کسر هزینهها پول بابت فروش انرژی به این وزارتخانه را به شرکتهای تولیدکننده برق بپردازد پس بنابراین شرکت توسعه منابع آب متولی توسعه نیروگاههای برقی آبی است و باید برای ادامه کار خود پول فروش انرژی را دریافت کند.
وی افزود: به هر حال شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از بابت فروش برق به وزارت نیرو ۴۰۰ میلیارد تومان طلبکار است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه میزان به پیمانکاران و سیستم بانکی بدهکار هستید، گفت: این شرکت ۳۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران و ۳ هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار است.
رضازاده در خصوص توقف برخی پروژههیا سدسازی گفت: به دلیل تغییر شرایط اقلیمی در کشور باید مطالعات احداث برخی سدها مورد بازنگری قرار گیرد بنابراین این موضوع برای پروژههای شرکت توسعه منابع آب نیز صدق میکند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.
وی افزود: این موضوع به خصوص در چرخه بیشتر نمود دارد به طوری که تعدادی از طرحهای مطالعاتی در این حوزه از اولویت خارج شدهایند.
به گفته وی سه پروژه بزرگ در بالادست چرخه و سیمره با نامهای سد و نیروگاه سازمان، گرشا و کرخه ۲ از اولویت مطالعه و احداث خارج و متوقف شده است