سرویس اجتماعی تبریزبیدار/
پایگاه خبری تحلیلی تبریز بیدار اخیرا گزارشی با عنوان “زیر پوست شهر چه می گذرد” منتشر کرد که در آن به بررسی مشکلات دام فروشان بی میدان پرداخته شده بود. خوشبختانه این گزارش بازتاب های مثبتی در جهت حل مشکل به همراه داشته است.
برای پیگیری بیشتر در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته برای حل مشکلات دام فروشان با فریدون بابایی اقدم رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای شهر تبریز به گفت و گو نشستیم.
وی گفت: طبق ماده ۵۵ قانون خدمات شهرداری، ساماندهی میادین و مشاغل مانند میدان تره بار، میوه فروش و غیره جز وظایف ذاتی شهرداری ها به حساب می آید و برهمین اساس این نهاد مانند همه شهرهای کوچک و بزرگ اقدام به احداث میدان دام بکند.
این عضو شورا ادامه داد: در قدیم هر یک از محلات تبریز میدان دامی را برای خود داشت و شهرداری برای ساماندهی، حریم رودخانه آجی چای را برای تجمیع دام فروشان انتخاب کرد.
شایان ذکر است که مکان یابی حریم رودخانه آجی چای اصلا استاندارد نبود و مشکلاتی را هم برای ساکنین اطراف و هم برای گردشگرانی که از سمت فرودگاه به تبریز وارد می شدند ایجاد می کرد و مطابق این قضیه شهرداری منطقه ۴ و اداره بهداشت به این موضوع ورود کردند و حکم تعطیلی آن را گرفتند.
رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورا افزود: من در خاطرم است که پس از ابلاغ حکم تعطیلی میدان دام، دام فروشان به بنده مراجعه کردند و خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند و بنده نیز با مهندس اکبری که آن زمان سرپرست شهرداری بود برای بازدید و دیدن مشکلات دام فروشان به میدان دام رفتیم.
بابایی تصریح کرد: پس از بازرسی از مکان دلیلی که باعث می شد ما مانع تعطیلی میدان دام در تبریز شویم این بود که مردم تبریز دیگر برای خرید یک گوسفند به شهرهای اطراف مراجعه نکنند و یا مهم تر از آن، برخی از عشایر و یا روستاییان بودند که گاه به دلیل مشکل مالی مجبور می شدند گوسفند خود را به میدان دام بیاورند و با فروش همان تک دام خود گره کار خود را واکنند ولی با انتقال میدان به خارج از شهر عملا منبع درآمد آن ها نیز حذف می شد.
پس شنیدن این سخنان دام فروشان آقای اکبری دستور دادند تا زمانی که میدان دام جدیدی برای دام فروشان تدارک دیده نشود شهرداری مانع فعالیت آن ها نشود.
وی خاطر نشان کرد: ولی پس از مدتی متاسفانه در اثر بارندگی های شدید، میدان دام به کلی نابود شد و مجموعه مدیریت شهری مانع حضور دام داران در میدان آذربایجان شد و اصرار می کردند که میدان دام تبریز به کشتارگاه خسروشاه منتقل شود و در اثر عدم مراجعه دام فروشان به خسروشاه موضوع برای مدتی راکد ماند.
وی ادامه داد: دوری کشتارگاه از تبریز و عدم صرفه اقتصادی برای دام فروشان باعث شد تا آن ها به کشتارگاه نروند و در حوالی جاده آناخاتون پراکنده شوند که متاسفانه چند نفر از دام فروشان نیز در این مدتدر اثر تصادف با خودروهای عبوری در جاده فوت کردند.
بابایی افزود: پس از مدتی من به مناطق عشایری در اطراف تبریز رفتم و دیدم که آن ها نیز از نبود میدان دام گله دارند و می گویند: وقتی میدان دام در تبریز بود ما خودمان دام خودمان را در آن جا می فروختیم ولی متاسفانه اکنون این دلالان هستند که دام ما را به قمیت پایینی می خرند و ما به شدت متضرر می شویم.
بابایی خاطرنشان کرد: پس از شنیدن درد و دل عشایر و نمایندگان دام فروشان تصمیم گرفتیم برای حل مشکل دام داران منطقه ای در حوالی تبریز برای آن ها تدارک ببینیم و بر همین اساس از مکان های متفاوتی بازدید کردیم و پس از تحقیقات لازم ۳ هکتار زمین درحوالی جاده اسپیران برای احداث میدان دام جدید در نظر گرفته شد.
این عضو شورا افزود: پس از بررسی های دقیق تر به این نتیجه رسیدیم که برای داشتن یک میدان دام استاندارد که دارای بوفه، استراحت گاه، پارکینگ باشد حداقل ده هکتار زمین لازم است و باتوجه به شناختی که از روحیه مسئولین مسکن و شهرسازی در جهت کمک به اقشار مختلف دارم امیدوارم که آن ها با درخواست ما موافقت کنند.
وی در انتهای سخنانش از مسئولین شهرداری و فرمانداری بالاخص آقای شهرتی فر به دلیل اقدامات بسیار مناسب خود برای حل مشکلات دام فروشان تقدیر کرد.