به گزارش تبریز بیدار به نقل از مهرخانه، دختر علامه طباطبایی گفت: علامه طباطبایی بسیار فرد فروتنی بود و هیچگاه فرزندان وی را عصبانی ندیدند و از سوی دیگر برنامه بسیار منظمی داشت و روی اصول و برنامه زندگی میکرد.
نجمه طباطباییدر دیدار با جمعی از بانوان طلبه پاکستانی در بیت علامه ، با اشاره به اینکه زندگی علامه طباطبایی بسیار عجیب بوده است، اظهار کرد: من تا به حال ندیدهام کسی ویژگیهای پدرم را داشته باشد، همیشه سعی میکرد، فعالیتهایش پنهانی باشد.
وی افزود: علامه طباطبایی همیشه کاغذ و قلم در دست داشت و هیچگاه بیکار نمینشست و همیشه بر این باور بود که هیچ فعالیتی را برای جامعه انجام نداده است.
دختر علامه طباطبایی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی شاگردان بسیاری داشت، گفت: وی همیشه شاگردانش را دوست داشت و هر گاه که ما میگفتیم شاگردانت به دیدارت آمدهاند، میگفت مگر من چه کسی هستم که شاگرد داشته باشم.
طباطبایی تصریح کرد: علامه طباطبایی بسیار فرد فروتنی بود و هیچگاه فرزندانش وی را عصبانی ندیدند و از سوی دیگر برنامه بسیار منظمی داشت و روی اصول و برنامه زندگی میکرد.
وی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی با همسرش بسیار مهربان بود، گفت: سخنان علامه طباطبایی با همسرش همیشه یکی بود و در یک مسیر حرکت میکرد تا فرزندانش بدانند در زندگی زناشویی من وجود ندارد و باید زن و شوهر فرمانبردار یکدیگر باشند.
دختر علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: علامه طباطبایی انسان خیری بود و تلاش میکرد تا به طلاب کمک کند و از سوی دیگر هیچگاه به کسی دستور نمیداد.
طباطبایی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی برای افراد مسن احترام ویژهای قائل میشد، گفت: همیشه توصیه میکرد، احترام بزرگتر از خودمان را حفظ کنیم.
وی بیان کرد: علامه طباطبایی همیشه یک ساعت از شب را به حضور در کنار خانواده اختصاص میداد و اعضای خانواده را به خواندن قرآن کریم تشویق میکرد.
دختر علامه طباطبایی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی همیشه برای صحبت با اعضای خانواده زمان صرف میکرد، گفت: بیشترین زمان را به دخترانش اختصاص میداد و اگر کسی با وی کار داشت، برایش زمانی را تعیین میکرد.
طباطبایی تاکید کرد: علامه طباطبایی همیشه توصیه میکرد که مردم باید خدا را ناظر بر اعمالش بدانند و در مسیر رضایت پروردگار گام بردارند.
وی یادآور شد: روحانیون قدیمی از جمله علامه طباطبایی مشغله کاری بیشتری نسبت به طلاب امروزی داشتند، هیچگاه به عنوان تفریح با خانواده بیرون نمیرفتند.
وقتی سرم درد میکرد، مادرم ما را به پدرم ارجاع میداد و ایشان با آب وضوی دست خود بر روی پیشانیام “بسمالله الرحمن الرحیم” را مینوشت و در کمترین زمان سر دردم خوب میشد.
وی با اشاره به مهاجرت علامه طباطبایی(ره) از تبریز به قم اظهار داشت: من ششساله بودم که به قم آمدیم و مادرم با تلاش فراوان زندگی مرفه تبریز را کنار گذاشت و به زندگی سادهی در قم رضایت داد و هرگز نگذاشت پدرم از شرایط سخت زندگی چیزی بداند.
دختر علامه طباطبایی افزود: در اتاقی که کرایه کرده بودیم در طرفی، پدرم برای طلاب تدریس میکرد و ما در پشت پرده زندگی میکردیم؛ ولی با تمام این مشکلات، زندگی بسیار شادی داشتیم و تمامی اینها مرهون فداکاری مادرم بود.
طباطبایی با تأکید بر اینکه روند زندگی علامه بر ساده زیستی بود گفت: پدرم هرگز برای توسعه جدی زندگی تلاش نکردند و تماموقت خود را صرف تحصیل و تدریس میکردند.
همسر شهید قدوسی تصریح کرد: مادرم مشکلات را از پدرم پنهان میکرد و معتقد بود حتی یک ساعت اشتغال ذهن پدرم به مسائل زندگی، برای مادر گناه محسوب خواهد شد و تمامی مشکلات زندگی را از پدر پنهان میکردند تا ایشان با خیال آسوده به تحصیل و تدریس بپردازند.
وی در ادامه گفت: علامه طباطبایی تفسیر المیزان را همیشه مدیون تلاشهای مادرم میدانستند و با بیماری مادرم، علامه ۲۴ روز تمام درس را تعطیل کرد و تا مدتی بعد از فوت مادرم نمیتوانستند تدریس کنند.
نجمه سادات طباطبایی با اشاره به خوشرویی علامه طباطبایی بیان داشت: من در تمام عمرم عصبانیتی از پدرم ندیدم و این مسئله را مرهون آرامشی هستم که بین پدر و مادرم حکمفرما بود.
همسر شهید قدوسی درباره اندیشه علامه درباره حجاب گفت: خانوادهمان هرگز ما را به داشتن حجاب مجبور نکردند و از روی رفتار پدر و مادرم آموختیم که باید پوشش مناسبی داشته باشیم و به نامحرم نگاه نکنیم.
وی از شیوه تربیتی فعلی فرزندان گلایه کرد و گفت: شیوههای نادرست تربیتی والدین و رفتارهای اشتباه آنها عامل اصلی انحراف جوانان است.
خانم طباطبایی خاطرنشان ساخت: پدر و مادر با نادرست بودن رفتار خود، پایهی اشتباهات آیندهی فرزندان را پیریزی می کنند.
همسر شهید قدوسی دوری از ریا و دروغ را کلید حل مشکلات زندگی عنوان کرد و گفت: اگر تمام اعمالتان تنها برای خدا باشد، مطمئنا حضرت حق به آن برکت میدهد و وقتی تصمیم بگیرید در این مسیر حرکت کنید حتماً به موفقیت دست پیدا میکنید.
همسر شهید قدوسی به شخصیت همسر خود نیز اشاره کرد و گفت: ایشان نخستین کسی بود که مکتب توحید را علیرغم مخالفت بسیاری از بزرگان حوزه راهاندازی کرد و معتقد بود زنان برای رشد بهتر آیندهی جامعه باید به مسائل دینی خصوصاً نهجالبلاغه اشراف داشته باشند.