به گزارش تبریز بیدار به نقل از باحجاب، همان گونه که همه می دانیم، دختران در حوزه جسم و قدرت بدنی از پسران ضعیف تر و در حوزه عقلی با پسران در یک سطح اند ولی این جنس لطیف در حوزه دل و عاطفه در سطح بالاتری از پسران قرار دارد لذا در این بخش به بیان تربیت دختران از طریق دل و احساسات خواهیم پرداخت.
چگونه دخترانمان را از طریق دل هدایت کنیم:
اگر قبول کنیم که دختران در حوزه قلبی مستعدتر از پسران هستند، تربیت قلبی آنها نیز پیچیده تر و حساس تر از پسران است. لذا در این راستا توجه به نکاتی، ضروری به نظر می رسد.
مرحله اول: اگر دختران در هویت انسانی همانند پسران اند، به قول قدیمی ها، از ویژگی های آدمیان سه قوهء غضبیه، شهویه و ناطقه است. که دو قوه اول مربوط به حوزه دل هستند. این استعدادها برای شکوفا شدن، درست هدایت شدن و به تعادل رسیدن نیاز به آموزش و پرورش دارند .
اگر قوه غضبیه منشا خشونت، عصبانیت، قهر کردن، مشاجره کردن و به تعبیری خاستگاه “دافعه” در آدمیان است و اگر قوه شهویه منشا لطافت، دلربایی، صمیمیت، دوستی و به تعبیری عامل” جاذبه” انسانی است، دختران باید بیاموزند:
این جاذبه و دافعه را چگونه در مقابل دیگران اعمال کنند؟به چه کسانی اعتماد کنند؟ در مقابل چه کسانی بایستند؟کجا ملایم سخن گویند و کجا برآشوبند؟
در صورت عدم تربیت صحیح ممکن است دختران به طور تصادفی در مقابل دوستان اعمال خشونت کنند و در مقابل دشمنان، اعمال محبت نمایند! ممکن است نسبت به همه خشن باشند یا به همه حسن ظن داشته باشند. در حالی که خداوند هر دو نیرو را به انسان داده تا در جای خود از آن استفاده صحیح کنند تا به بیراهه کشانده نشوند.
لذا هر دختر باید آموزش ببیند که؛
◄هم جاذبه داشته باشد هم دافعه
◄مصادیق جذب و دفع را نیز آموزش ببینند و با تمرین و تکرار، بشناسند و به کار ببرد. دخترانی که با شنیدن یک جمله عاطفی از یک غریبه و یک “دوستت دارم” خیابانی، تسخیر می شوند، در بعد قلبی، تربیت صحیحی نشده اند.
مرحله دوم: از جلوه های بعد قلبی انسانها؛ گریه، ترس، خشم، محبت، شادمانی و … است. این جلوه ها در دختران نسبت به پسران، چون در حوزه دل نیرومند ترند، بیشتر به چشم می خورد. اصل وجود همه این مظاهر قلبی، نه تنها نا مطلوب نیست، بلکه لازمه وجودی انسان هاست.
تربیت دختران در سطح قلبی و عاطفی: