مشاورانی که رئیس شورای شهر تبریز را به حاشیه بردند / پاسخ دبیری به انتقادات

فعالیت مرکز مشاوران شورای اسلامی شهر تبریز موضوعی بود که اخیراً مورد بحث و سوال برخی از اعضای این شورا قرار گرفت.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس، فعالیت مشاوران از بین اقشار و گروه‌های مختلف، یکی از اختیارات و چه بسا امتیازات یک مدیر اجرایی یا تصمیم‌گیر به شمار می‌آید.

به دنبال طرح این موضوع، با شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص فعالیت اتاق فکر مشاوران و نیز نحوه همکاری این مشاوران به گفت‌وگو نشستیم.

شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در شوراهای قبلی و در دوران ریاست نورمحمدزاده، ششگلانی و … هم برخی از کارشناسان و افراد به عنوان مشاور فعالیت می‌کردند، گفت: این مشاوران، از بین نخبگان، اساتید دانشگاه و برخی مدیران انتخاب می‌شدند که دارای تخصص‌های ویژه بودند و با تشکیل جلسات مشترک و مختلف از نکته نظرات آنها نیز بهره‌برداری می‌شد.

وی اضافه کرد: در شوراهای قبلی، بهشتی رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر انتخاب شده بود و وی جلسات مشاوران را هماهنگ می‌کردند. در اوایل کار شورای چهارم نیز در دفتر شورا محلی برای فعالیت آنها اختصاص یافته بود. مکان اختصاص یافته از نظر جا کوچک بود و عده انگشت شماری از مشاوران در این مرکز حضور می‌یافتند و به خاطر محدودیت جا و نیز پاره‌ای مسائل اداری تصمیم گرفته شد تا اتاق فکر مشاوران در محلی غیر از سازمان اداری شورای شهر تشکیل شود.

دبیری با بیان اینکه برای محل جدید هیچ گونه هزینه‌ای پرداخت نشده و کار آن تنها به صورت آزمایشی بوده است، افزود: مقرر شده بود بعداً از طریق شورا این مرکز به صورت مدون و جامع‌تری فعال‌تر شده و اجاره بهای آن نیز از طریق شورا پرداخت شود.

دبیری با بیان اینکه این دفتر تاکنون خیلی فعال بوده، افزود: در مدت زمان کوتاه فعالیت مرکز مشاوران، جلسات متعددی برگزار شده و بسیاری از اعضای شورای شهر هم حضور داشتند و کارهای کارشناسی مربوط به لوایح شورا به خصوص طرح‌ها و لوایح کمیسیون بودجه شورا در آن مطرح می‌شد، حتی کارشناسانی از تهران، وزارت امور اقتصادی و دارایی و اساتید برجسته دانشگاه و مولفان کتاب‌های تخصصی در این جلسات شرکت می‌کردند.

وی در مورد مهم‌ترین دستاوردهای فعالیت و همفکری این مشاوران گفت: بررسی و تصویب عوارض محلی، بودجه سالانه شهرداری و بسیاری از طرح‌هایی که مورد استناد و استفاده و تحسین بسیاری از اعضای شوراهای اسلامی سایر کلانشهرها و شهرداران آنها قرار گرفته در این دفتر صورت گرفته است.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه افزود: برخی از اعضای شورای شهر نسبت به فعالیت مشاوران، با طرح مسائل مختلف مخالفت خود را با ادامه کار این دفتر اعلام کردند. جلسات متعددی در این رابطه تشکیل شد و در نهایت مشخص شد عمده مخالفت عده معدودی از اعضای محترم شورا به دلیل عدم اطلاع از محل تامین هزینه و چگونگی فعالیت دفتر بود که مقرر شد تا این مشکلات از طریق ریاست شورا حل و فصل شود.

شائبه‌‌ها مستند و صحیح نیست

دبیری در ادامه با بیان اینکه در جلسه‌ای که در شورا در خصوص این موضوع تشکیل شد، در خصوص تعطیلی این دفتر تصمیم‌گیری نشده بود.

دبیری با اعلام گلایه و ناراحتی خویش از برخوردها و برداشت‌های برخی از اعضای شورای شهر گفت: متاسفانه شائبه‌هایی که در مورد این دفتر مطرح کرده بودند هیچ کدام مستند و صحیح نبود. به نظر من فعالیت این دفتر در چارچوب قانون و منطق بوده و دستاوردهای کارشناسانه و ارزشمندی داشته است که به جرأت می‌توانم از آن با لفظ بی‌سابقه یاد کنم.

با ارائه مدارک و بدون حب و بغض سخن بگویند

دبیری افزود: ما از افرادی که چه از داخل و چه از بیرون شورا این مسائل را مطرح می‌کنند خواسته‌ایم که اگر شائبه یا تردیدی در روند کار این مشاوران دارند به طور مستند و در چارچوب‌های قانونی مطرح کنند تا با کوچک‌ترین تخلف احتمالی هم برخورد شود و این امر مشروط بر آن است که مستند و با ارائه مدارک و بدون حب و بغض سخن بگویند و از ایجاد جنجال در این رابطه خودداری کنند که تا به امروز موردی در این خصوص به دست من نرسیده است.

تصویب و راه‌اندازی مجدد مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز از تصویب و راه‌اندازی مجدد مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز خبر داد و گفت: به هر حال، یک مدیر و رئیس یا مجموعه مدیریت شهری نمی‌تواند بدون بهره‌گیری از فکر و اندیشه و پیشنهادات نخبگان و کارشناسان طرح‌های ارزشمند را اجرایی کند. بنابراین ما نیز همواره معتقد به تقویت فعالیت مشاوران بوده و از فعالیت آنها استقبال می‌کنیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *