به گزارش تبریز بیدار، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان آذربایجان شرقی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی نامه ای سرگشاده منتشر کرد. در این نامه آمده است:
مجلس در کلام و دیدگاه امام خمینی (ره) در راس امور کشور است . این نهاد نماد جمهوریت نظام است می تواند مردم را به راه راست هدایت نماید و در فرمایشات امام خامنه ای مجلس زنده مجلسی است که بوقت، بهنگام و درست قانون میگذارد؛ نظارت میکند؛ در مسائل کشور، در مسائل منطقه حضور دارند و به کار پرداختهاند.
وضع قوانین صلاحیت انحصاری مجلس است سایر نهادها حق تعیین شیوه اجرا دارند و یا در مقاطع اختلاف بین ارکان قوه مقننه حق وضع دارند . از طرف دیگر مجلس به غیر از نهاد رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام و خبرگان و شورای نگهبان بر عملکرد سایر نهادها می تواند نظارت داشته و امور آنها را کنترل نماید و در اجرای وظایف نمایندگی مصونیت مادام العمر دارد . سوال و استیضاح حق قانونی نظارت نمایندگان بر دولت است . و در معاهدات بین المللی و تعهدات بین المللی دولت حق انحصاری تصویب و یا رد آن را دارند . البته باید متذکر شد که این نهاد این حق خود را نمی تواند به غیر واگذار نماید و قوانین عادی نمتواند جایگاه قانون اساسی را متزلزل نماید و وظیفه مجلس رای گیری برای تبدیل به قانون شدن معاهدات و تعهدات بین المللی است .
از سوی دیگر دولت محترم تدبیر و امید با تلاش و کوشش فراوان و پس از دو سال مذاکره با کشورهای غربی و بستن تمام امور مملکت به نتیجه مذاکرات در فروردین ماه سال ۹۴ با آنها بر سر برنامه جامعی برای اقدام مشترک به توافق رسید . هرچند مقام معظم رهبری تمام شائبه های مربوط به خیانت را از چهره مذاکره کنندگان زدود ولی به اذعان کارشناسان از تمام طیف ها و به اذعان دولتمردان برجام دارای نقاط ضعف بسیاری هست که بایستی نظارت و اصلاح گردد و برنامه ای برای اجرا به کار گرفته شود که در دراز مدت باعث خدشه به حیثیت نظام مقدس جمهوری اسلامی نگردد و دستمایه نفوذ و انحراف انقلاب از مسیر ولایت نگردد .
دولت پس از امضای برجام و جشن و پایکوبی برای آن از ارسال معاهده برجام به مجلس به بهانه عدم ترتب بارحقوقی جدید بر مملکت ، خودداری نمود و با موافقت و تهیه پیش نویس برای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و تشکر بعد از آن از امضاکنندگان آن ، عملا دهن کجی بسیار بزرگی بر مجلس نمود لکن مقام معظم رهبری با تدبیر و ترسیم خطوط قرمز در اجرای برجام ، حذف مجلس از روند بررسی برجام را به صلاح مملکت ندیدند و عملا مجلس را پس از حذف آن از سرنوشت برجام به چرخه وارد نمودند و عملا زمینه انحراف از قانون اساسی را بست و برای مجلس آبرو گرو گذاشت .
حرکت مجلس نیز در تشکیل کمیسیون ویژه برجام و سپردن کار بررسی به افراد متخصص از تمام طیفهای مجلس کار پسندیده ای بود . اما آنچه دل دلسوزان به انقلاب را به درد می آورد مشکلات پس از تشکیل کمیسیون ویژه برجام و نحوه برخورد با این حرکت خوب مجلس بود.
پس از اتمام کار کمیسیون ویژه برجام که باعث شد مردم نقاط ضعف و قوت برجام را از زبان مذاکره کنندگان قبلی و حال به لطف رسانه ملی بدون پرده و شفاف بشنوند و غبار از رخ برجام که بر اثر تبریکات و تسلیت های سیاسیون بوجود آمده بود بزدایند ، در اقدامی عجیب و پس از انتشار گزارش کمیسیون برخی از سیاسیون که از قضای روزگار در کمیسیون هم حضور داشتند زیر میز زده و دست به انتشار بیانیه و مصاحبه و … علیه مصوبه خود کردند. طوری فاز حاشیه از متن زد که گزارش ویژه کمیسیون برجام که به اذعان بسیاری از نمایندگان مجلس، نقاط ضعف و قوت برجام را به طور منصفانه بیان کرده بود به محاق رفت .
افرادی که در بالاترین نهاد امنیتی مجلس حضور دارند نظر مخالف خود را بر نتابیده و با حرکتی که دون شان مجلس بود به اعلام برائت از برجامی که خود مصوب کرده بودند دست زدند. عجیب تر آن که مسئولیت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای را که قاعدتا بایستی به کمیسیون برجام (که نزدیک به دو ماه است به طور تخصصی بر روی آن بحث می کند) داده شود در اقدامی که بوی سیاست های جناحی از آن به مشام می رسد به کمیسیون امنیت ملی سپرده شد. اقدامی که فقط از عهده مجلس ایران بر می آید.
حال براساس این پیشینه چندین سوال در ذهن مردم ایجاد شده که بایستی جواب داده شود که اگر نشود ممکن است مردم از مجلسی که برای تشکیل آن از صدر مشروطه تا همین امروز خون داده اند و مردمی که رهبرشان تا این حد برای بررسی تعهدنامه دولت آبرو گذاشته ناامید شوند .و اینک سوالات :
۱ ـ آیا مجلس برای خود شانی در بررسی برجام قایل است یا نه ؟
۲ ـ اگر شانی قایل است که هست ، چرا ادامه کار را به کمیسیونی که نامربوط به این موضوع هست و نشان داده که بیشتر وکیل الدوله هست تا وکیل المله سپرده و متاسفانه با اکثریت آرا یک فوریت آن را تصویب و به همان کمیسیون سپرد ؟
۳ ـ عاقبت گزارش کمیسیون ویژه برجام چه خواهد شد ؟ آیا وقت چهل روزه که از مردم و مجلس و نمایندگان آن گرفته شد در نهایت ضرب در صفر می شود ؟
۴ ـ آیا زمزمه هایی مبنی بر قول برخیها از سوی مجلس به دولت برای عبور برجام از سد مجلس به گوش میرسد را بایستی پذیرفت؟ آیا این نشانه معامله با دولت بر سر پایمال کردن منافع نیست ؟
۵ ـ چرا نمایندگان با امضای طرح تبیین خطوط قرمز هسته ای عملا از خود برخلاف قانون سلب حق نمودند و آن را بین خود و شورای عالی امنیت ملی تقسیم کردند ؟
۶ ـ واکنش نمایندگان به تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که با چراغ سبز دولت انجام گرفت چه بود؟ قطعنامه ای که عملا پایه های امنیت ملی و دستاوردهای موشکی ما را نشانه گرفته است
۷ ـ چرا دولت توافقات خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی در اختیار مجلس قرار نداد؟ آیا مردم نامحرمند و نامردمان محرم ؟
۸ ـ و در آخر از نمایندگان استان خودمان . ما به شما رای دادیم که وکیل ملت بزرگ آذربایجان باشید نه اینکه در پیچ تاریخی انقلاب کنج عزلت برگزینید و خودتان را برای انقلاب خرج نکنید . گویا عده ای تنها به دنبال جمع کردن نیروهای ارزشی برای انتخاب شدن در مجلس اند و نه پیگیری افکار انقلابی در آن.
9- ما هم می دانیم که انتخابات مجلس نزدیک است، و شما نمایندگان به دنبال شروعی مجدد برای احساس تکلیف!! لکن از باب نصیحتِ مسئولین که جزو ارکان اصلی جامعه اسلامی است باید بگوییم که نکند خدای ناکرده مصالح ملت را فدای انتخابات و صدارت کنید.
و در پایان باید گفت که مطمئن باشید که همین ملت فرق بین خادم واقعی و غیرواقعی را می شناسد و به اعتراف تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب آن را اثبات کرده است . اینان کار به جناح و دسته و گروه ندارند . آنکه به آرمانها و دفاع از حقوق ملت مظلوم پایبندتر است در چشم مردم عزیزتر است . دنیا ارزش این همه سینه زدن برای این و آن را ندارد . ملت بصیر صدای پیر و مقتدایشان را زودتر از همه خواص سیاسی می شنوند . پایگاه اجتماعی ولی اقتضا دارد که صندوق آرمانهای انقلاب همیشه لبریز از رای مردم باشد . گویی جای خواص و عوام تغییر یافته و انقلاب خمینی در ملت انقلاب کرده . مردم به رشد لازم انقلابی رسیده و بصیر شده اند و نظام جمهوری اسلامی ایران تنها نظام در کل تاریخ است که تعداد خواص از لحاظ عِده و عُده بر عوام می چربد .