تاملی در اظهارت مسعود پزشکیان؛

کینه شتری آمریکا، ذهن مردم و خوش بین هایی که تاریخ از یادشان رفته!

اگر بنا بود با بدبینی وارد مذاکرات شویم چرا اصلا پشت میز مذاکره نشسته ایم؟

گروه سیاسی تبریز بیدار؛

«اگر بنا بود با بدبینی وارد مذاکرات شویم چرا اصلا پشت میز مذاکره نشسته ایم؟ مگر شما از اول نمی دانستید که آنها به حرف هایشان پایبند نیستند و چه اهدافی را دنبال می کنند، پس چرا از روز اول مخالف مذاکرات نبودید؟ و حالا به فکر افتاده اید؟ چرا گذاشتید مذاکرات انجام شود از اول می گفتید ما مذاکره نمی کنیم اما نمی شود که نمایندگان کشورمان چندین سال مذاکره کنند و وقتی به سرانجام رسید بگویید آنها به مذاکره پایبند نیستند»


 این سخنان اظهارت یک فراری لندن نشین نیست بلکه اظهارات یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که عضو کمیسیون ویژه برجام هم بوده است.

مسعود پزشکیان نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت و گویی که با خبرآنلاین داشته بدبینی را منافی با مذاکره دانسته و تلویحاً به منتقدان بی اعتمادی به آمریکا تاخته است.

سخنان نماینده حامی دولت در بخش سیاست خارجی!در حالی مطرح می شود که  فقط در طول دو سال گذشته مقامات وسناتور های آمریکایی با تشکیک در اقدامات اعتماد ساز ایران، به دنبال راهی برای نقض تعهدات خود در اجرای توافقات احتمالی خودهستند.از این اتهامات و اظهارات شاذ می توان به اظهار نظر توهین آمیز شرمن معاون وزیرخارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد در طول دوسال گذشته اشاره کرد که گفته بود ” فریبکاری را درخون ایرانیان است”  همچنین اظهار نظرهای اخیر اوباما و کری پس از امضای برجام  که ایران را به تلاش برای نقض تعهدات برجام متهم کرده بودند.

از سوی دیگر با نزدیک شدن به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا یکی از موضوعات مورد بحث بین کاندیداهای احتمالی، بحث اجرای برجام و نحوه تامل با ایران در این توافق است. نامزدهای جمهوری خواه که از روز نخست با تاختن به این توافق شمشیر را از روبسته اند و از همین حالا تهدید کرده اند در صورت پیروزی در انتخابات، اجرای برجام از سوی آمریکا را متوقف و تحریم ها را بازخواهند گرداند که معروفترین اظهار نظرها مربوط به ترامپ نامزد احتمالی جمهوری خواهان است.

هیلاری کلینتون محتمل ترین گزینه احتمالی دمکرات ها نیز در اظهاراتی مشابه به بدبینی  ایرانی ها اشاره کرده و گفته است: ” در ابتدا می خواهم بگویم بدبینی های بسیاری را درک می کنم که افراد بسیار زیادی درباره ایران مدنظر دارند. خود من نیز ، نگران تجاوزهای ایران هستم و معتقدم لازم است با این مسئله مقابله شود. رژیم ایران، رژیمی بیرحم و ظالم است که دستش به خون بسیاری از آمریکایی ها و مردمان دیگر و ازجمله مردم خود ایران آغشته است”

همواره رهبر معظم انقلاب به عنوان  فصل الخطاب در نظام جمهوری اسلامی بر بدبینی به آمریکا به عنوان بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی تاکید کرده اند و در دیدار خود با مسئولان نظام در ماه رمضان سال جاری دلایل قبول مذاکره در این دوسال را تبیین کردند.

رهبر انقلاب در این خصوص فرمودند: در آن زمان، یک نفر از محترمین منطقه به عنوان واسطه به دیدارما آمد و به صراحت گفت رئیس جمهور امریکا از او خواهش کرده که به تهران بیاید و درخواست امریکایی ها برای مذاکره را مطرح کند امریکایی ها به این واسطه گفته بودند می خواهیم ضمن شناخت ایران به عنوان قدرت هسته ای، مسئله هسته ای را حل و فصل کنیم و تحریم ها را ظرف ۶ ماه برداریم البته ما به آن واسطه گفتیم به امریکایی ها و حرفهایشان اطمینانی نداریم، اما با اصرار آن واسطه، قبول کردیم که این مسئله را یک بار دیگر امتحان کنیم و مذاکرات شروع شد.حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تأکید کردند: ما با موکول کردن اجرای تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس، مخالفیم چون آژانس بارها و بارها ثابت کرده مستقل و عادل نیست بنابراین ما به آن بدبین هستیم. 

علاوه بر این، حافظه تاریخی ملت ایران پر است از بدعهدی و کینه شتری  دولت آمریکا علیه مردم ایران، که هیچ گاه از یاد مردم فراموش نخواهد شد. اگر بناست آمریکای پسا برجام آمریکای متفاوتی باشد باید نشانه های آن نیز هویدا شده باشد که نیست و شاهد مثال هم همین همراهی دشمن غدار با آل سعود در فاجعه منا بود. بگونه ای که فاجعه ای با این وسعت حتیبا اظهار همدردی اوبامای مودب(!) و همکارانش همراه نشد.

حال به خود بنگریم با این اظهارت و اقدامات  آیا بدبینی به چنین دشمنی مکار و غدار روا نیست؟

 توقع مردم ایران از مسئولان و نمایندگان خانه ملت این است، سوای رقابت های سیاسی در اصول حاکم بر نظام  با هم متفق باشند نه برای رسیدن به اهداف سیاسی خویش از هیچ توجیهی فروگذار نباشند.با اظهاراتی از این دست که مع الاسف در اردوگاه حامیان دولت زیاد یافت می شود برای مخاطب امر مشتبه می شود که فردا روز بدهکار و یحتمل عذرخواه آمریکائی ها باشیم. 

راه ثواب این بوده و هست که همزمان با مذاکره [آنهم بر اساس اصول و سیاست های نظام] به ظلم آشکار دشمن نیز توجه داشته باشیم. تحریم ها ظالمانه بوده و این را همه ارکان نظام تائید کرده اند پس چگونه است که برخی از مسئولان و نمایندگان همین ظلم آشکار را حاشا می کنند؟!

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.