ضعیف ترین انتخابات جمهوری آذربایجان برگزار شد؛

پیروزی حزب حاکم در انتخابات پارلمانی

حزب آذربایجان نوین در حالی روز یکشنبه پیروزی خود را در انتخابات پارلمانی جمهوری آذربایجان اعلام کرد که احزاب و تشکلهای مخالف، این انتخابات را تحریم کرده بودند.

به گزارش تبریز بیدار پنجمین دوره انتخابات مجلس ملی جمهوری آذربایجان روز یکشنبه در ۵ هزار و ۵۴۷ حوزه انتخاباتی به غیر از سرزمین های اشغالی این کشور از جمله در منطقه جدایی طلب قره باغ کوهستانی برگزار شد. در این انتخابات ۱۲۵ نماینده مجلس از میان ۷۶۷ نامزد انتخاب خواهند شد. بیش از ۵۰۰ نماینده از ۴۰ نهاد بین المللی مختلف از جمله مجمع پارلمانی شورای اروپا و نیز از ۲۷ کشور به برگزاری این دوره از انتخابات مجلس نظارت کردند. 


علی احمداف، دبیر کل حزب آذربایجان نوین که رهبری آن را الهام علی‌اف بر عهده دارد، یکشنبه شب در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد نتایجی که از شمارش آرا به دست آمده حاکی از آن است که حزب آذربایجان نوین بار دیگر اکثریت را در پارلمان به دست آورده است. 


احمداف ادامه داد با توجه به نتایج شمارش آرا بعید است که حزب آذربایجان نوین در پارلمان جدیدکمتر از هفتاد کرسی داشته باشد. 


پیش از انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در جمهوری آذربایجان حزب الهام علی‌اف هفتاد و یک کرسی از مجموع یکصد و بیست و پنج کرسی پارلمان را در اختیار داشت.


این انتخابات از نظر مشارکت حزبی، ضعیف ترین انتخابات در دوره موجودیت جمهوری آذربایجان بوده به طوری که جنبش اتحاد مسلمانان، حزب اسلام، جمعیت دینی جمعه، شورای ملی مخالفان، حزب مساوات و حزب دموکرات جمهوری آذربایجان هیچ نامزدی برای شرکت در انتخابات معرفی نکرده بودند.  


بررسی ها و نظرسنجهایی که در هفته های اخیر در جمهوری آذربایجان صورت گرفته بود به صراحت نشان می داد که این انتخابات نیز در نهایت به تقویت قدرت الهام علی‌اف بر این جمهوری و منطقه قفقاز منجر خواهد شد.
 


پیشتر خبرگزاری رویترز نوشته بود، احزاب مخالف و سازمانهای دفاع از حقوق بشر در جمهوری آذربایجان دولت را متهم کرده اند شمار زیادی از مخالفان سیاسی را به اتهامات واهی زندانی کرده و علاوه بر این ظرفیت احزاب را برای تبلیغات انتخاباتی محدود کرده اند. بنا به اعلام سازمان عفو بین الملل، دست کم بیست نفر در حال حاضر صرفا به علت این که سیاستهای دولت الهام علی‌اف را زیر سوال برده اند، در زندانهای جمهوری آذربایجان به سر می برند. 


دیده بان حقوق بشر نیز اعلام کرده است مقامات جمهوری آذربایجان برای زندانی کردن فعالان سیاسی و روزنامه نگاران منتقد، به اتهامات دروغین از قبیل حمل سلاح، دست داشتن در قاچاق، فرار مالیاتی و خیانت به کشور متوسل شده اند. 


حامیان حقوق بشر در جمهوری آذربایجان می گویند از سال دو هزار و سیزده مقامات باکو علنی‌تر از گذشته به سرکوب گسترده مخالفان روی آورده اند و در حال حاضر دهها تن از مخالفان سیاسی دولت جمهوری آذربایجان در زندان های این کشور به سر می برند. 


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.