به گزارش تبریز بیدار به نقل از تسنیم ، کریم مهری در آئین معارفه اولین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند، اظهار داشت: کشاورزان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهادگران عرصه کشاورزی هستند و بدون نفوذ دانش فنی، نمیتوان به رشد و شکوفایی اقتصادی دست یافت.
وی با اشاره به اینکه خرید گندم مازاد بر نیاز مصرف کشاورزان طی سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ هزار تن در آذربایجان شرقی بوده است، افزود: امسال با وجود بارندگیهای مناسب و استفاده از بذرهای اصلاح شده، گندم مازاد بر نیاز مصرف بیش از ۴۹۳ هزار تن بوده که البته به غیر از مصرف خود کشاورزان توسط دولت و بخش خصوصی خریداری شده است.
مهری از افزایش تولید دو برابری بذرهای اصلاح شده نسبت به سال گذشته در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: بذر اصلاحی مصرفی استان حدود ۷۰ هزار تن بوده، و افزایش تولیدات بخش کشاورزی حاصل ضریب نفوذ و بکار بردن دانش و فناوری در کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی علت عدم تقاضای آب رسانی، برق رسانی و راه ارتباطی را کاهش جمعیت و خانوار در روستاها دانست، ادامه داد: اکنون اگر زمینه اشتغال جوانان فراهم نشود قطعاً نسلهای آینده ما را محکوم خواهند کرد ولی درحال حاضر بیشتر به محدودیتها توجه میشود.
وی بابیان اینکه هیچگونه محدودیتی در مورد ارائه تسهیلات مکانیزاسیون وجود ندارد و هر شهرستان به مقدار جذب اعتبار تخصیص یافته است، تصریح کرد: این تسهیلات ۲۱ درصد از سود وامهای جاری کشور با مصوبه هیئت دولت، تنها با ۱۸ درصد پرداخت شده که برای طرحهای پرورش شیلات، دامپروری، شیردوش اتوماتیک، ضد یخ و تگرگ بدون محدودیت تسهیلات ارائه میشود.
مهری اجرا و پیشرفت تمامی طرحهای بخش کشاورزی را وابسته به مشارکت کشاورزان و روستائیان عنوان کرد و گفت: برای اجرای طرحهای آب و خاک از جمله آبیاری قطره ای دولت ۸۵ درصد هزینه را پرداخت میکند و مابقی نیازمند مشارکت کشاورزان است، خوشبختانه طبق گزارش دولت امسال با توجه به تحریمهای اقتصادی تنها بخش کشاورزی با ۵.۷ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ایجاد و راه اندازی شهرک صنعتی در شهرستان هوراند ضروری است، اظهار کرد: شهرک گلخانه ای بعد از ایجاد زیرساختها در هوراند احداث میشود و در کنار طرحهای دیگر اختصاص زمین و مکان یابی جهت ایجاد شهرک صنعتی سازمان جهاد کشاورزی در حد توان حمایت خواهد کرد.
وی توجه به صنعت گردشگری را یکی دیگر از بخشهای رشد توسعه هر منطقه دانست، عناون کرد: منطقه ارسباران به ویژه شهرستان هوراند ظرفیت تبدیل به منطقه گردشگری را دارد و البته نیازمند شناسایی ظرفیتهای این بخش در شهرستان است و تأمین زیرساختهای منطقه موجب رشد و رونق اقتصادی و گردشگری خواهد شد.
مهری ضمن اشاره به اینکه با توجه به فرارسیدن فصل سرما و هشدارهای مدیریت بحران باغداران و کشاورزان نسبت به بیمه نمودن باغات و محصولات خود اقدام کنند، افزود: به دلیل کوهستانی بودن منطقه و شرایط آب و هوایی کشاورزان برای جلوگیری از هرگونه خسارت ناشی از سرمازدگی بدون فوت وقت محصولات خود را بیمه کنند تا در هنگام بروز خسارت از بیمه دریافت نمایند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در پایان با تاکید بر اینکه ۶۰۰ هزار تن سیب در استان برداشت شده و از این مقدار تنها نزدیک به ۲۰۰ هزار تن ممتاز و درجه یک است، خاطرنشان کرد: حدود ۴۰۰ هزار تن از سیبهای درختی تولید شده به دلیل عدم توجه در هنگام برداشت قابل استفاده و انتقال به سرخانه نبوده که بایستی به کارخانههای آبمیوه گیری منتقل شود.