به گزارش تبریز بیدار، اظهار نظر اخیر یوکیو آمانو دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، مبنی بر سیاه یا سفید نبودن نتیجه بررسی ها در باره PMD و اینکه هنوز برخی از سوالات درباره سابقه گذشته موضوع اتمی ایران بی پاسخ مانده است، واکنش برخی از نمایندگان و سیاستمداران ایرانی را در پی داشته است.
مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تبریزبیدار، با اشاره به ضرورت برخورد صادقانه جامعه بین الملل با پرونده هسته ای ایران، تاکید کرد: منتظریم که متعاقب برنامه اقدام مشترک(برجام)، ۵+۱ و جامعه بین الملل با صداقت و شفافیت وارد عرصه شوند و ایران انتظاری جز این ندارد.
وی افزود: براساس دستورات مهم مقام معظم رهبری درباره برجام، اجرای برجام منوط به پایان پروندهی موضوعات حال و گذشته (PMD) است که ضرورت دارد اجرا شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با اشاره به جلسه 25 آذر شورای حکام سازمان انرژی اتمی، گفت: معتقدم باید متناسب با تصمیم شورای حکام، دولت اقدامات لازم را براساس سیاست های کلی نظام و مصوبه های مجلس در این زمینه اتخاذ کند.
پرونده PMD باید مختومه شود
اللهوردی دهقانی، نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با تبریزبیدار، با اشاره به ضرورت اعلام موضع قاطع و صریح درباره PMD، از سوی شورای حکام سازمان ملل،اظهار داشت: نمی شود که اعضای شورای حکام این بحث را همچنان زنده نگه دارند، بلکه باید PMD، را مختومه اعلام نمایند تا ایران اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: با بسته شدن پرونده PMD، باید کشورهای دیگر با ابزارهای قانونی وارد نظارت شوند اما کش دادن این پرونده اصلا به صلاح نیست.
دهقانی، با اشاره به اینکه دولت باید براساس منویات مقام معظم رهبری عمل کند، خاطرنشان کرد: اجرای برجام براساس فرمایشان معظم له، منوط به پایان پرونده PMD است.