به گزارش تبریز بیدار، ماجرای این نشست مشترک زمانی مطرح شد که حسین دهباشی از طرفداران حسن روحانی و سازنده فیلم انتخاباتی او با اشاره به برگزاری نشست مشترک دولتهای ایران و ایتالیا زیر مجسمه مارکوس آئورولیوس آنتونیوس، از همراهان رئیسجمهور بشدت انتقاد کرد. حسین دهباشی در صفحه فیسبوک خود زیر عکس نشست خبری روحانی با نخستوزیر ایتالیا در محل موزه Capitoline شهرداری رم نوشت: «اطمینان دارم رئیسجمهور میهندوستی چون آقای دکتر روحانی بعدا بسیار رنجیده اما یعنی مشاوران فرهنگی و رسانهای ایشان نیز سواد و حواسش را نداشتهاند که لحظهای تردید کنند در انتخاب بیسابقه محل موزه Capitoline شهرداری رم برای برگزاری جلسه رسمی رؤسای دو کشور و امضای انبوهی از پیمانهای تفاهم آن هم در سایه مجسمه و زیر سم اسب «مارکوس آئورلیوس آنتونیوس» که ایرانیان را در عصر پارتیان و سلسله اشکانی به سختی شکست داده و مغلوب خود ساخته؟»
این نوشته دهباشی به سرعت تبدیل به یک موج خبری شد و رسانههای رسمی و نیز شبکههای اجتماعی مملو از این خبر و اظهارنظرهای پیرامون آن شد. بیدقتی و بیتدبیری هیات دولت و همچنین سفارت ایران در ایتالیا باعث شد اولین سفر حسن روحانی به اروپا با یک گاف بزرگ مواجه شود بهگونهای که به کلی سفر او به ایتالیا به حاشیه رفت و همه در ایران درباره ماجرای مارکوس آنتونیوس اظهارنظر میکردند. در این میان حامیان دولت پس از شک یک روزه، درصدد پاسخگویی به دهباشی و توجیه این گاف برآمدند که البته خود تبدیل به گاف بزرگتری شد. خبرگزاری آنا وابسته به سازمان میراث فرهنگی در این میان پیشقدم شد. این خبرگزاری برای توجیه گاف روحانی، آنتونیوس را فیلسوف صلح نامید و نوشت او فاتح ایران نبوده است!
این خبرگزاری نوشت: در پی طرح انتقاداتی درباره دیدار رئیسجمهوری اسلامی ایران با نخستوزیر ایتالیا زیر سایه مجسمه «مارکوس آئورلیوس» که گفته شده فاتح ایران در جنگ علیه سلسله اشکانی بوده، خبرنگار فرهنگی آنا به مستنداتی دست یافت که نشان میدهد برخلاف این ادعاها، این مجسمه نماد صلح و اندیشه است نه جنگ و کشورگشایی. این خبرگزاری در ادامه این مطلب شگفتانگیز نوشت: برخلاف ادعاهایی که اخیراً در این مورد مطرح شده که مجسمه مارکوس آئورلیوس نمادی از جنگهای کشورگشایانه رم باستان علیه ایرانیان است، کارشناسان آثار باستانی و میراث فرهنگی معتقدند این مجسمه سوار بر اسب اساساً به صلح و اندیشه بشری اشاره دارد. مارکوس آئورلیوس آنتونیوس آگوستوس با وجود شرکت در جنگهای متعدد علیه اقوام مختلف که در آن زمان کاملاً معمول و مرسوم بود، اساساً در تاریخ به عنوان «امپراتور فیلسوف» شناخته شده است. این نوشته عجیب خبرگزاری میراث فرهنگی که بلافاصله در خبرگزاریهای حامی دولت پخش شد البته با شاهکار خبرگزاری ایسنا همراه بود. این خبرگزاری در مطلبی به قلم مصطفی مسجدیآرانی در پاسخ به مذاکره زیر سم اسب فاتح ایران نوشت آنتونیوس تنها چند بخش کوچک از ایران را گرفت و این موضوع چندان مهم نیست! این حامی دولت در خبرگزاری ایسنا نوشته است: «جنگ روم با امپراتوری اشکانیان در عصر پارتیان، از ۱۶۱ میلادی آغاز شد و تا ۱۶۶ میلادی ادامه داشت. در ۳ سال ابتدای آن جنگ، پیروزی از آن ایرانیان بود و در نیمه دوم آن ۶ سال بود که ایران شکست خورد ولی نه آنچنان که «فتح» شود بلکه ارمنستان و یکی، دو منطقه کوچک دیگر را از دست داد.
ایران بزرگ کجا و این یکی، دو منطقه کجا؟!» شگفتانگیزتر از همه آنجاست که این نویسنده، بیماری آنتونیوس به تیفوس را نشانه عذاب الهی دانسته است. او نوشت: «حتی پس از آن پیروزی مختصر ارتش روم بر اشکانیان هم، از کار خدا یا آه مردم مظلوم، طاعون از طریق لشکر فاتح به اروپا رفت و خانمان سوز شد.» در واقع این خبرگزاری دولتی در یک استدلال حیرتانگیز با استناد به بیماری فاتح ایران تلاش کرده نشستن زیر مجسمه فاتح ایران را توجیه کند!
اما این توجیهات شاهکار در حالی است که مارکوس آئورلیوس آنتونیوس پادشاه کشورگشای روم بوده است و بخش وسیعی از خاک ایران را در دوره اشکانیان به اشغال خود درآورد! مارکوس آئورلیوس از امپراتوران روم بود که نقش برجستهای در آخرین دوره جنگهای روم علیه ایرانیها داشت. وی در سال ۱۶۲ میلادی برادرخواندهاش (لوسیوس وروس) که جانشین او در امپراتوری بود را برای مقابله با گسترش نفوذ پارتها در ارمنستان و غرب بینالنهرین به جنگ با آنان فرستاد. لوسیوس علاوه بر اشغال ارمنستان و غرب بینالنهرین (فرات تا رود خابور) تیسفون پایتخت اشکانیان را نیز فتح کرد و کاخ بلاش سوم را با خاک یکسان کرد و نواحی غربی بینالنهرین را از دولت اشکانی جدا کرد. این دوره از جنگهای رومیان که از سال ۱۶۲ میلادی آغاز شده بود، در سال ۱۶۶ میلادی با پیروزی رومیها خاتمه یافت و مارکوس آئورلیوس (امپراتور روم) القاب پارتیکوس و مادیکوس (فاتح پارتها و مادها) را به لوسیوس اعطا کرد.
تغییر ویکیپدیا؟!
حسین دهباشی پس از ماجرای حملات پیاپی حامیان دولت به او روز پنجشنبه نیز مطلبی نوشت و به موضوعی عجیب اشاره کرد.
براساس نوشته دهباشی، گویا برخی حامیان دولت روحانی با دستبرد به ویکیپدیا اقدام به تغییر مطالب مربوط به مارکوس آنتونیوس کردهاند. دهباشی در این مطلب با عنوان «ویکیتقلبیا» نوشت: راستش نباید خیلی هم این قضیه نشستن زیر پای سردار رومی متجاوز به ایران را کش داد بویژه از پریروز تا حالا که آن تذکره چند کلمهای مرقوم شد آنقدر ادب از برخی دوستان متظاهر به مدارا آموختهایم که بیا و ببین! و به نظر نیازی نباشد برخی همین یکی، دو ساعته در ویکیپدیا ویراستاری بدون منبع فرموده و با فتوشاپ زیرش خط قرمز کشیده که انگار صاحب این قلم اشتباه «فاحش» کرده و اوشون تیسفون را غارت نکرده و ایران عصر اشکانیان و پارتیان را شکست نداده.
خب! باشد! شما در ویکیپدیا و بدون مرجع جعل میکنید: «ما بردیم و ما بردیم…» ما هم از باب رفیقبازی میگوییم: «نه فقط ما بردیم که چلوکباب را هم ما… و الی آخر»
منتها رفقای جان! فرض بفرمایید یکی از این بروبچ که سالها از طرف شما متهم شدند به تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸ به زمان و تاریخ این ویراستاری جعلی رجوع کند یا خدای نکرده
یکی، دو کلمهای انگلیسی یا ایتالیایی بداند و نسخه فرنگی را با نسخه تازه ویراسته فارسی مقایسه کند یا کتابخانهای داشته و یک نگاهی کند به تاریخ تمدن ویل دورانت یا تاریخ ایران باستان گریشمن؛ زشت است به خدا! و ارزشاش را ندارد، دارد؟
منبع: وطن امروز