به گزارش تبریز بیدار غلامعلی راستی در جلسه مشترک تجار و بازرگانان کشور لهستان و تبریز اظهار داشت: سفیر جمهوری لهستان به همراه هیئت اقتصادی این کشور بعد از بازدید از منطقه آزاد ارس با مدیران واحدهای تولیدی و تجار تبریز تفاهم نامه همکاری امضا کرد.
وی ادامه داد: هیئت لهستانی متشکل از تولیدکنندگان تجهیزات معدنی، سیستم های مخابراتی، زیرساخت انواع خط انتقال لولهای، لوازم زینتی و مبلمان، مواد اولیه پلاستیک و تایر، گرانولهای پلاستیکی، رنگ و جلا دهنده، اورینگ و مهره ماسوله و کاسه نمد، مکملهای غذایی و رژیمی، تیغههای برش، سیستمهای تعاملی الکترونیکی، گوشت طیور و فعالان اتاق بازرگانی و مشاوره، حسابداری و حسابرسی در آذربایجانشرقی حضور یافتند.
یولیوش گویوو سفیر لهستان نیز گفت: انتخاب آذربایجانشرقی از طرف هیئت لهستانی یک انتخاب هدفمند است به این دلیل که هیئتی که از جنوب غربی لهستان آمده تشابهای بیشتری با استان آذربایجانشرقی دارد.
وی گفت: حدود ۷۰ درصد قطعات ماشینهای آلمانی در لهستان تولید میشود و این نشان دهنده جایگاه لهستان از نظر صنعتی در اروپا و دنیا است.
سفیر لهستان در ایران با اشاره به همسایگی لهستان و بلاروس گفت دوست داریم بدون واسطه بلاروس با ایران رابطه مستقیم داشته باشیم چون با ارتباط مستقیم می توانیم همکاری مناسبی ایجاد کنیم.
سفیر لهستان در ایران افزود: صادرات ما بیشتر به غرب اروپا است تا شرق اروپا و کشور لهستان در اتحادیه اروپا در سالهای بحران اقتصادی رشد اقتصادی مثبتی داشت در حالیکه اقتصاد آلمان در بحران بود و رشد منفی داشت؛ در ۲۵ سال گذشته اقتصاد ما ۴۰۰ درصد رشد داشته و ۴ برابر شده و اگر ما در دو سه سال آینده همین روند را ادامه بدهیم اقتصاد ما قویتر و بزرگتر از اقتصاد اسپانیا خواهد شد.
وی علت سفر این هیئت را ارتباط مستقیم با صاحبان صنایع خواند و افزود: ارتباط مستقیم و رو در رو می تواند موفقیت بیشتری در مشارکت اقتصادی و تجاری داشته باشد.
سفیر لهستان در ایران فلسفه رشد و توسعه کشورش را بنگاههای اقتصادی کوچک لهستان خواند و گفت: بنگاههای اقتصادی کوچک ۷۰ درصد رشد اقتصادی لهستان را در دست دارند.
سفیر لهستان گفت: نمایندگانی که در هیئت حضور دارند صاحبان بنگاههای کوچکی هستند که هسته اصلی صنعت لهستان را تشکیل میدهد و علاقه مندیم این سیستم در جهان معرفی شود و به همین خاطر سفر این هیئت را برای همکاریهای مشترک مثبت میدانیم.
وی اظهار امیدواری کرد که این ملاقاتها منجر به همکاری بیشتر و توسعه دو جانبه ایران و لهستان شود.