سه‌شنبه / ۶ مرداد / ۱۴۰۵ Tuesday / 28 July / 2026
×

گزارش مرکز پژوهش های مجلس نشانگر ذخیره بیش از ۳۰۰ میلیلون تنی و عمر باقی مانده ۲۵ ساله معدن مس سونگون ورزقان است.

  • بهمن 13, 1394
  • به گزارش تبریز بیدار  مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش اخیر خود را به شرکت ملی مس ایران و چالش های آن اختصاص داده است.

    این گزارش با اشاره به سهم 90 درصدی خام فروشی اعم از کنسانتره، کاتد و مفتول از درآمدهای این شرکت از رکود در بازار محصولات معدنی جهان در سالهای آینده خبر داده است.همان نکته ای که مسئولان و نمایندگان آذربایجان شرقی از سالها قبل مطالبی را در این راستا مطرح کرده و خواستار استقرار کارخانجات فراوری در نزدیکی معادن استخراج و خالص سازی مس و مولیبدن شده اند.

    معدن سونگون ورزقان به عنوان یکی از مراکز چهاگونه استخراج مس در کشور 25 سال دیگر عمر داشته و  335 میلیون تن با عیار 0.61 درصد ذخیره دارد.. این مجموعه معدنی که تاکنون فرآیند استخراج و تولید کنسانتره مس و مولیبدن را انجام می‌دهد؛ سه هزار و 439 نفر را به کار گرفته است.

    اگرچه در دو سال گذشته موضوع استقلال شرکت مس سونگون ورزقان تحت عنوان مس آذربایجان مطرح و پیگیری شده اما هنوز به جایی نرسیده است و باید دید آیا رایزنی ها و تلاش ها به جایی میرسد یا خیر.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *