پنجشنبه / ۸ مرداد / ۱۴۰۵ Thursday / 30 July / 2026
×

هنرمند فرشباف تبریزی، نخستین تابلو فرش مرصع کشور را در تبریز خلق کرد.

  • دی 1, 1395
  • به گزارش تبریز بیدار ، حسن ملایی بافنده این فرش ، دراثر خود  42 نوع سنگ قیمتی و زینتی از جمله یاقوت ، یشم و زبرجد و نیز یک کیلو طلای 22 عیار به کار برده است.

    وی در بافت این فرش از 750 نوع رنگ مختلف استفاده کرده است که 30 درصد آن ابریشم و 70 درصد نیز مرینوس است.

    به گفته بافنده فرش ، یکی از ویژگی های این فرش 6 نوع رج و چله کشی  در بخش های مختلف فرش است.

    ملایی پیامهای تصویری لحاظ شده در این اثر هنری را  برحذر داشتن از شکار حیوانات، احترام به طبیعت و حفظ محیط زیست برشمرد.

    طراح این فرش  جواد ملایی نیز نقش بندی  فرش جواهرنشان را تخیلی و الهام گرفته از طبیعت خواند و گفت : به علت ترکیبی بودن فرش ، طراحی این اثر  دو برابر تابلو فرش های معمولی زمان برده و  یک سال طول کشیده است.

    اسماعیل چمنی رئیس اتحادیه فرش دست باف کشور هم این تابلو فرش را از نظر طرح، نقشه،رج وچله کشی و قالب بافت، بی نظیرترین تابلو فرش از این نوع دانست و گفت : خلق این اثر جای قدردانی و حمایت بیشتر دارد.

    نخستین و بی نظیرترین تابلو فرش مرصع کشور در ابعاد 140×120 در مدت 5 سال (به دست 3 برادر و 2 خواهر خانواده ملایی ) طراحی و بافته شده است.

    تبریز بزرگ ترین مرکز تولید و صادرات فرش دست بافت ایران است و این شهر به عنوان پایتخت فرش دست بافت انتخاب شده است.

    منبع: خبرگزاری صدا و سیما

    Image title

    نوشته های مشابه
    آچار فرانسه هسته‌ ای
    گفتگوی تبریزبیدار با همسر دانشمند شهید زکی؛

    آچار فرانسه هسته‌ ای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *