مهران، جاده بیقراری برای مسیر اربعین
آچار فرانسه هسته ای
عزت ایران، میراث ماندگار شهدا / مهندس مکانیک که آگاهانه لباس سبز پاسداری به تن کرد
اعزام کاروان مردمی «از آذربایجان تا خلیج فارس؛ جان فدای ایران» از تبریز
جمهوری اسلامی دفاع از مجاهدان لبنان را به عنوان سیاست راهبردی خود تعیین کرده است
مطالبه نیروهای شرکتی را به «پرداخت مستقیم حقوق» تقلیل ندهید
چرا کارت آزاد به همه نمیرسد؟ / «کارت آزاد نداریم»؛ شائبه فروش زیر ذرهبین
نباید به اختلافات سیاسی و گسلهای قومی دامن زدهنرمند فرشباف تبریزی، نخستین تابلو فرش مرصع کشور را در تبریز خلق کرد.
به گزارش تبریز بیدار ، حسن ملایی بافنده این فرش ، دراثر خود 42 نوع سنگ قیمتی و زینتی از جمله یاقوت ، یشم و زبرجد و نیز یک کیلو طلای 22 عیار به کار برده است.
وی در بافت این فرش از 750 نوع رنگ مختلف استفاده کرده است که 30 درصد آن ابریشم و 70 درصد نیز مرینوس است.
به گفته بافنده فرش ، یکی از ویژگی های این فرش 6 نوع رج و چله کشی در بخش های مختلف فرش است.
ملایی پیامهای تصویری لحاظ شده در این اثر هنری را برحذر داشتن از شکار حیوانات، احترام به طبیعت و حفظ محیط زیست برشمرد.
طراح این فرش جواد ملایی نیز نقش بندی فرش جواهرنشان را تخیلی و الهام گرفته از طبیعت خواند و گفت : به علت ترکیبی بودن فرش ، طراحی این اثر دو برابر تابلو فرش های معمولی زمان برده و یک سال طول کشیده است.
اسماعیل چمنی رئیس اتحادیه فرش دست باف کشور هم این تابلو فرش را از نظر طرح، نقشه،رج وچله کشی و قالب بافت، بی نظیرترین تابلو فرش از این نوع دانست و گفت : خلق این اثر جای قدردانی و حمایت بیشتر دارد.
نخستین و بی نظیرترین تابلو فرش مرصع کشور در ابعاد 140×120 در مدت 5 سال (به دست 3 برادر و 2 خواهر خانواده ملایی ) طراحی و بافته شده است.
تبریز بزرگ ترین مرکز تولید و صادرات فرش دست بافت ایران است و این شهر به عنوان پایتخت فرش دست بافت انتخاب شده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیدگاهتان را بنویسید