معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز مطرح کرد؛

راه اندازی پروژه های برزگ دارویی در تبریز بزودی / آزمایشات تکمیلی روی آب تبریز

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: با توجه به قطبیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه داروسازی، کارخانه نوآوری دارو در منطقه پاستور تبریز ایجاد خواهد شد.

به گزارش تبریزبیدار، دکتر پرویز شهابی  روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، کسب چندین رتبه برتر در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بی نظیر خواند و گفت: اینکه از مجموع ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و در ارزیابی از ۱۰ حوزه پژوهشی، دانشمندان و محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز توانستند در تعداد چهار حوزه حائز رتبه های اول شوند، برای جامعه دانشگاهی و علمی آذربایجان شرقی افتخاری بزرگ به شمار می رود.

وی نیروی انسانی را بزرگترین و مهمترین سرمایه دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانست و با بیان اینکه باید قدردان وجود چنین نیروهایی در بخش بهداشت و سلامت بود، ادامه داد: باید توجه داشت که رشد و توسعه پایدار کشور تنها از طریق تحقیق و پژوهش های کاربردی محقق می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: ایجاد دو برج تحقیقاتی در ربع رشیدی، ایجاد پارک سلامت ۱۰ هزار متر مربعی تا پایان سال در توانیر با بازسازی اماکن دانشگاه در این منطقه و یک پارک سلامت دیگر به مساحت ۷۷ هزار متر مربع در ساری زمین در دستور کار دانشگاه قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: پارک سلامت ساری زمین در مرحله جانمایی است و تا چند سال آینده به بهر‌برداری خواهد رسید و زمینه استقرار شرکت‌های فعال در این حوزه و استفاده از مزایای این پارک‌ها چون معافیت از مالیات را فراهم خواهد کرد و قصد داریم با استفاده از ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی استان علاوه بر اشتغال‌زایی و به‌کارگیری کارگاه‌های کوچک در حوزه سلامت، بستر لازم برای توسعه دیپلماسی علمی و صادرات محصولات و تجهیزات سلامت‌محور به کشورهای همسایه‌ای چون ترکیه و آذربایجان را ایجاد کنیم.

وی از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای برج‌های تحقیقاتی ربع رشیدی در جریان سفر استانی رئیس جمهور خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۳۰ میلیارد تومان از این اعتبارات تزریق شده و ساخت آنها امکان تولید محصولات بیولوژیک در استان را فراهم خواهد کرد و نه تنها ظرفیت مهمی برای استان بلکه حتی در منطقه محسوب می‌شود و از هشت میلیارد تومان اعتبار مصوب برای پارک سلامت نیز تا کنون دو میلیارد تومان ابلاغ شده است.

راه اندازی پروژه های برزگ دارویی در تبریز بزودی

شهابی افزود: با توجه به قطبیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه داروسازی، کارخانه نوآوری دارو در منطقه پاستور تبریز ایجاد خواهد شد و علاوه‌بر این چند پروژه بزرگ دارویی مانند تولید ۵۰۰ کیلو داروی مزالازین برای بیماری‌های گوارشی، داروی ای یو دی ایکس برای تصویربرداری و ۱۵ مگاپروژه فراورده دارویی از این دست با همکاری واحد داروسازی خود دانشگاه و شرکت‌های داروسازی استان در دست اجرا و دفاتر تحقیق و توسعه آنها نیز ایجاد شده است.

وی با اشاره به حضور ۸۵ شرکت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اذعان داشت: ۲۵ مورد از این شرکت‌ها دانش بنیان و مابقی نوپا و در حال تبدیل شدن به شرکت‌های دانش بنیان هستند و ظرفیت‌های بزرگی به ویژه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی دارند به‌گونه‌ای که تولید دارو در استان بستری مناسب برای اشتغال‌زایی و درآمدهای سرشار است و کارگاه‌ها و شرکت‌های کوچک شکل گرفته در این حوزه در سطح استان در صورت انجام حمایت‌های لازم می‌توانند با صادرات محصولات خود درآمدی به مراتب بیشتر از فروش نفت برای کشور ایجاد کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به رتبه سوم این دانشگاه در کشور ادامه داد: طبق ارزیابی وزارت عتف دانشکده داروسازی دانشگاه نیز با بهره‌گیری از نیروی انسانی کارآمد رتبه نخست کشور و خاورمیانه را دارد و ۲۳ نفر از اساتید علوم پزشکی تبریز نیز در بین یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارند که آماری قابل توجه و هر ساله نیز رو به افزایش است.

شناسایی نوعی جلبک در آب تبریز؛ بررسی ها ادامه دارد

شهابی در مورد سوال خبرنگاران در مورد تحقیقات انجام شده بر روی آب تبریز بیان کرد: بر اساس نتایج پروژه تحقیقاتی انجام شده توسط تیم علوم پزشکی تبریز، یک نوع جلبک در آب شرب تبریز شناسایی شده اما اینکه این عامل بر سلامت شهروندان و بوی نامطبوع آب این شهر تاثیری دارد یا خیر، نیازمند بررسی‌های بیشتر و استفاده از تجهیزات و کیت های تشخیصی وارداتی است.

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.