متخصص تغذیه و رژیم درمانی تشریح می‌کند؛

عوامل موثر در کنترل و ابتلا به پارکینسون

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت:تا به حال درمان مشخصی برای پارکینسون شناخته نشده و محققان معتقد هستند عوامل ژنتیکی و محیطی در این بیماری تاثیرگذار است.

به گزارش تبریزبیدار، ثریا خیروری در نشست خبری با محوریت نتایج طرح های تحقیقاتی اظهار کرد: طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع بیماری پارکینسون به صورت چشمگیر در دو دهه اخیر شاهد افزایش دو برابری بود.

وی ادامه داد: میزان ناتوانی و مرگ و میر ناشی از این بیماری هم در فاصله زمانی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ افزایش یافته و در مردان با سنین ۶۰ سال بیش تر از زنان شیوع دارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تا به حال درمان مشخصی برای پارکینسون شناخته نشده و محققان معتقد هستند عوامل ژنتیکی و محیطی در این بیماری تاثیرگذار است.

وی افزود: فاکتورهای تغذیه ای می تواند در ایجاد و پیشرفت بیماری و همچنین پیشگیری و کنترل و مدیریت و درمان بیماری پارکینسون موثر باشد.

خیروری با بیان اینکه الگوی مصرف غذای مدیترانه ای در کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون نقش دارد، تصریح کرد: بر اساس این الگو مصرف زیاد غلات کامل، حبوبات، روغن زیتون، غذاهای دریایی، مصرف مرغ، تخم مرغ و لبنیات محدود به چند بار در هفته و مصرف گوشت قرمز با محدودیت بیش تر چند بار در ماه اگر با فعالیت های فیزیکی همراه باشد می تواند حاوی پیامد های مطلوبی باشد.

در ادامه‌ی این نشست، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اشاره به اینکه کمیسیون فرآورده های تنفسی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز واگذار شده است، گفت: انجام مطالعات هم سنگی برون تنی پودر خشک استنشاقی تیوتروپیوم را اولین بار یک شرکت دانش بنیان ارائه داد و بعد از انجام کنترل کیفیت و تائیدیه های لازم توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز وارد بازار دارویی کشور شد.

حامد همیشه کار افزود: داروی شیمی درمانی داساتینیب هم با همکاری شرکت داروسازی نوآوران دارویی کیمیا و الزام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به کنترل کیفیت و مقایسه با نمونه مشابه خارجی از نظر سرعت جذب و فرمولاسیون وارد بازاد دارویی کشور شده است.

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *