معتضد:

مردم محلات «امیرخیز» و «خیابان» حق بزرگی بر گردن انقلاب مشروطه و مردم کل ایران دارند/ مسئولین تبریز برای اعتلای ستارخان از هیچ فرصتی دریغ نکنند

پژوهشگر تاریخ معاصر ایران اظهار داشت: خانه مشروطه برای معرفی انقلاب مشروطه و اعتلای ستارخان کافی نیست؛ موزه تبریز باید مفصل تر از موزه تهران باشد. آثار و هدایای ستارخان،باقرخان، ثقه الاسلام و شیخ محمد خیابانی بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است.

به گزارش تبریز بیدار ، خسرو معتضد تاریخ نگار  و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران با اشاره به سالروز صدور فرمان مشروطه و لزوم گرامیداشت انقلاب مشروطه به زیتون گفت: مسئولین جمهوری اسلامی در راستای نفوذ کلام، اصلاح روند موجود و پایداری انقلاب اسلامی باید ابعاد مختلف انقلاب مشروطه را برای مردم تبیین کنند.

وی افزود: وطن دوستی و یکپارچگی عواملِ انقلاب مشروطه باید در قالب های مختلف برای مردم معرفی گردد؛ مسئولین تبریز برای اعتلای ستارخان و باقرخان از هیچ فرصتی دریغ نکنند.

معتضد خاطرنشان کرد: میهن دوستی سرداران آذربایجان به تاریخ قبل از اسلام و ایستادگی آتروپاتگان درمقابل رومیان بازمی گردد؛ تبریز هیچگاه در برابر بیگانگان سرِ تعظیم فرو نیاورد. حتی زمانی که عثمانی ها شمالغرب ایران را به تصرف درآورده بودند، در برابر قیام سراسری مردم تبریز چهار روز داوم نیاورده و طی توافقی از این شهر خارج شدند.

پژوهشگر تاریخ ایران تاکید کرد: مردم محلات امیرخیز و خیابانِ تبریز به گردن کل مردم ایران حق دارند؛ اگر قیام این مردم به فرماندهی ستارخان و باقرخان نبود تاریخ طور دیگری رقم می خورد. قیام ستارخان گرچه ناتمام ماند اما حجت را برای آزادی خواهان و عدالتخواهان ایران تمام کرد.

وی افزود: ستارخان پیشنهاد وسوسه برانگیزِ ماهیانه هزارتومان درآمد و اسکان در یکی از باغات تفلیس را رد کرد و خطاب به پاخیتانف گفت: من میخواهیم بیرق هفت کشور زیر بیرق ایران و حضرت ابوالفضل قرار گیرد. این ایستادگی در تاریخ ثبت شد و قیام های بعدی تبریز و ملت ایران را در پی داشت.

معتضد اظهار داشت: خانه مشروطه برای معرفی انقلاب مشروطه و اعتلای ستارخان کافی نیست؛ موزه تبریز باید مفصل تر از موزه تهران باشد. آثار و هدایای ستارخان،باقرخان، ثقه الاسلام و شیخ محمد خیابانی بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است. 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *