مدیر عامل آب و منطقه ای آذربایجان شرقی ؛

بهره برداری از شش طرح عمرانی آبی / عبور از پیک آبی در تبریز

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: در هفته دولت، شش طرح عمرانی آبی بالغ بر ۹۳۵۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای بیش از ۸۷۰ نفر به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش تبریزبیدار، یوسف غفارزاده، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: طرح های عمرانی آبی شامل بهره برداری از ۵۰۰ هکتار از شبکه آبیاری اراضی بهبود سد قلعه چای با۸۱۰ میلیارد ریال اعتبار، آب اندازی ۵۰۰ هکتار از شبکه پایاب سد آیدوغموش با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اذعان کرد: مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال، سیستم حفاظت هوشمند تاسیسات آبرسانی با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال، جایگزینی ۲۶.۵ کیلومتر خط لوله ۲۰۰۰ فولادی جایگزین به جای خط لوله فرسوده بتنی بین مخزن ۴ و ۵ و اتصال به خط اصلی با اعتباری بالغ بر ۷۵۰۰ میلیارد افتتاح خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای با بیان اینکه شبکه قلعه چای بسیار مهم می باشد، خاطر نشان کرد:این طرح جزو پروژه های مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه بوده و برای اجرای آن از اعتبارات ملی استانی و اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه و سایر منابع تاکنون ۸۱۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل مابقی شبکه پایاب سد قلعه چای ۷۸۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز خواهد بود.

وی در ادامه اذعان کرد: پیش بینی می کنیم در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، کل شبکه ۷۳۰۰ هکتاری قلعه چای تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل و به بهره برداری برسد.

غفارزاده خاطر نشان کرد: با بهره برداری از شبکه قلعه چای شاهد توزیع عادلانه آب، ارتقای راندمان آبیاری وکاهش مصرف آب، تحقق اهداف و نقشه راه ستاد احیای دریاچه ارومیه و اهداف اقتصاد مقاومتی به لحاظ عدم نیاز به برق در تامین فشارشبکه آبیاری، افزایش بهره وری ، رفع مشکلات اجتماعی و سهولت بهره برداری و بهبود معیشت کشاورزان روستاهای هدف می شود.

وی با بیان اینکه وضعیت منابع آبی با میزان بارش مطرح می‌شود که میزان بارش امسال نسبت به میانگین ۲۰ درصد و نسبت به سال گذشته ۸ درصد عقب هستیم، خاطر نشان کرد: با میزان بارش ها نباید گول بخوریم چون نوع بارش، شدت و زمان بارش مهم است که امسال بیشتر بارندگی‌های ما کمتر از ۵ میلی متر است که به درد نمی‌خورند.

غفارزاده گفت: میزان روان آب‌های ناشی از بارش حدود ۳۰ درصد کمتر بوده و باعث شده جاری شدن آب در رودها کم تر شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گرمایش هوا در میزان مصرف هر یک درجه که هوا گرمتر می شود ، ۳ درصد مصرف آب افزایش پیدا می کند.

غفارزاده با بیان اینکه در استان ۳۴ درصد از مخزن سدها پر می باشد، خاطر نشان کرد: این درصد طبیعی بوده و در آبان و آذر سد پر می‌شود.

وی گفت: با توجه به برنامه ریزی ها و عملیات کوتاه مدتی که انجام داده ایم در استان ما کمبود آب رخ نداد و در شهریور ماه از این پیک عبور خواهیم کرد و باید برای سال آینده برنامه ریزی داشته باشیم.

مدیر عامل آب و منطقه ای در رابطه با  کیفیت آب تبریز خاطرنشان کرد: کیفیت آب تبریز، مربوط به شرکت آب و فاضلاب می باشد و ما مسئول تأمین آب هستیم.

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *