مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی مطرح کرد؛

کاهش ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه از منابع آبی استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با اشاره به کاهش محسوس منابع آبی استان نسبت به سال گذشته گفت: با وجود تداوم خشکسالی و افت منابع زیرزمینی، تمام ظرفیت‌های فنی و مدیریتی مجموعه آب و فاضلاب برای تأمین پایدار آب شهروندان و جلوگیری از بروز تنش‌های آبی به‌کار گرفته شده است.

به گزارش تبریزبیدار، ابراهیم سلیمانی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: کاهش نزولات جوی، محدودیت منابع زیرزمینی و تداوم خشکسالی، تأمین آب پایدار را با چالش‌هایی روبه‌رو کرده است.

به گفته وی، امسال در مقایسه با سال گذشته، حدود ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه از منابع آبی استان کاسته شده که این کاهش، مدیریت دقیق‌تر مصرف و هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌ها را ضروری ساخته است.

تأمین آب ۲۲ شهر از خط زرینه‌رود

سلیمانی با اشاره به نقش حیاتی خط زرینه‌رود در تأمین آب استان افزود: در حال حاضر، ۱۲۰ مسیر انتقال آب و ۲۲ شهر از جمله بناب از این خط تغذیه می‌شوند و حدود ۹۰ درصد آب شرب شهرستان بناب از همین منبع تأمین می‌شود.

وی گفت: مدیریت بحران آبی در استان به‌صورت شبانه‌روزی دنبال می‌شود و مدیران شهرستان‌ها با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی مشترک تلاش دارند تا هیچ منطقه‌ای با افت فشار یا قطعی طولانی‌مدت روبه‌رو نشود.

پایش روزانه مناطق حساس

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تأکید کرد: وضعیت تأمین و فشار آب در شش منطقه حساس استان به‌صورت روزانه رصد می‌شود و جلسات هماهنگی در سطوح مختلف مدیریتی هر هفته برگزار می‌شود.

وی از شهروندان خواست در کنار مصرف بهینه، آرامش خود را حفظ کنند و اطمینان داد که اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز بحران جدی در جریان است.

طرح جامع آبرسانی و اقدامات توسعه‌ای

سلیمانی درباره طرح‌های توسعه‌ای وزارت نیرو توضیح داد: طرح جامع آبرسانی کشور در وزارت نیرو تصویب شده و اجرای کامل آن می‌تواند زمینه حل ریشه‌ای مشکلات آبی استان را فراهم کند.

وی افزود: در کنار این طرح، برنامه‌های اجرایی دیگری از جمله گسترش شبکه‌های آبرسانی و بهبود زیرساخت‌های توزیع آب شهری و روستایی در دستور کار قرار دارد.

ارتقای عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان

سلیمانی در ادامه خاطرنشان کرد: دفتر کنترل و پایش شرکت آب و فاضلاب استان در ارزیابی‌های کشوری چند پله ارتقا یافته است.

وی یادآور شد: آب شرب شهر تبریز از سه منبع اصلی شامل زرینه‌رود، سد نهند و چاه‌های آبی تأمین می‌شود و بخش عمده‌ای از آب مصرفی از طریق سدها و منابع ذخیره پایدار تأمین می‌شود.

وی تأکید کرد: آب سد نهند در تأمین آب مناطق مرتفع تبریز نقش اساسی دارد و با افزایش هماهنگی در میان همکاران، از اجرای طرح‌های پراکنده پرهیز شده است.

پیشرفت پروژه‌های تصفیه فاضلاب و آبرسانی روستایی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اجرای پروژه‌های زیربنایی گفت: هم‌اکنون هفت تصفیه‌خانه فاضلاب در استان در دست ساخت است. از جمله این طرح‌ها، تصفیه‌خانه کلیبر است که با هدف تأمین آب برای ۸۷ روستا در حال اجراست.

وی ادامه داد: با همکاری خیران آبرسان و در قالب طرح جهاد آبرسانی، تاکنون بیش از ۴۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی در مناطق کم‌برخوردار احداث شده است.

سلیمانی در پایان از رسانه‌ها خواست در انتشار اخبار حوزه آب، به حفظ آرامش عمومی توجه ویژه‌ای داشته باشند و گفت: کاهش ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه منابع آبی واقعیتی است که با همکاری همه دستگاه‌ها در حال مدیریت است.

وی تأکید کرد: هیچ روزی نیست که دغدغه مردم در اولویت کار همکاران ما نباشد و با وجود محدودیت‌ها، هدف اصلی مجموعه، تأمین آب پایدار و آرامش جامعه است.

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *