یکشنبه / ۳ آبان / ۱۴۰۵ Sunday / 25 October / 2026
×

امام جمعه تبریز با تأکید بر اینکه پیامدهای تنگه هرمز فراتر از افزایش قیمت سوخت در آمریکاست، گفت: مشکلات اقتصادی آمریکا در بخش‌های مختلف آشکار شده و ایران همچنان توانمندی‌هایی دارد که از آن‌ها رونمایی نکرده است.

تنگه هرمز ضعف اقتصادی آمریکا را عیان کرد؛ ایران هنوز برگ‌های رو‌نشده دارد
  • آبان 1, 1405
  • به گزارش تبریزبیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل در خطبه‌های نماز جمعه تبریز اظهار کرد: دشمن تصور می‌کرد با تهدید می‌تواند ملت ایران را از صحنه خارج کرده و مسئولان کشور را به عقب‌نشینی وادار کند، اما از این واقعیت غافل بود که ایران، کشور امام حسین(ع) و ملت شهادت است.

    دشمن امروز بیش از میدان نظامی به شکاف داخلی امید بسته است

    وی با تأکید بر تسلیم‌ناپذیری ملت ایران در برابر تهدیدها افزود: مردم ایران تاکنون در برابر تهدیدهای دشمنان هراسی به دل راه نداده‌اند و همچنان با تکیه بر ایمان و اعتقادات دینی خود در برابر فشارها ایستادگی خواهند کرد.

    امام جمعه تبریز با اشاره به تغییر رویکرد دشمن پس از ناکامی در عرصه‌های مختلف تصریح کرد: دشمن امروز بیش از میدان نظامی، به ایجاد اختلاف و شکاف در داخل کشور و تشدید فشارهای اقتصادی برای ناامید کردن مردم امید بسته است.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل خاطرنشان کرد: دشمنان امیدوارند با دامن‌زدن به اختلافات داخلی و افزایش فشارهای اقتصادی، مردم را از صحنه خارج کرده و اراده ملت ایران را تضعیف کنند، اما ایمان عمیق و استقامت مردم مانع از تحقق اهداف آنان خواهد شد.

    وی با اشاره به بازتاب تهدیدها و عقب‌نشینی‌های مکرر رئیس‌جمهور آمریکا در رسانه‌های بین‌المللی گفت: ضعف دشمن برای افکار عمومی جهان آشکار شده است و رسانه‌های بزرگ دنیا نیز در روزهای اخیر این تحولات را مورد توجه قرار داده‌اند.

    امام جمعه تبریز بر ضرورت حفظ وحدت و انسجام ملی تأکید کرد و گفت: همبستگی داخلی و ایستادگی مردم در برابر فشارهای دشمن، از عوامل مهم ناکامی توطئه‌هایی است که با هدف تضعیف کشور و ناامید کردن ملت ایران دنبال می‌شود.

    تنگه هرمز ضعف اقتصادی آمریکا را آشکار کرد

    امام جمعه تبریز با بیان اینکه تأثیر تنگه هرمز بر آمریکا فراتر از افزایش قیمت سوخت است، گفت: تحولات این تنگه، ضعف اقتصادی آمریکا و قدرت‌های استکباری را آشکار کرده و بخش‌های مختلف اقتصادی، از بانک‌ها و بورس‌ها تا کشاورزی و کشتیرانی، با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل ظهار کرد: تأثیر تنگه هرمز تنها به افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و نفت محدود نمی‌شود، بلکه پیامدهای گسترده‌تری برای اقتصاد آمریکا و قدرت‌های استکباری به همراه داشته است.

    وی افزود: ذخایر نفتی که پیش‌تر انباشته شده بود، اکنون در حال مصرف شدن است و این کشورها هر روز با کمبودهای بیشتری مواجه می‌شوند؛ به‌طوری‌که مشکلات به بخش‌های مختلف اقتصادی، از جمله بانک‌ها، بورس‌ها، کشاورزی و کشتیرانی نیز گسترش یافته است.

    امام جمعه تبریز با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز تصریح کرد: پیش‌تر نیز گفته شده بود که موضوع به بستن تنگه هرمز محدود نیست و تنگه‌ها و راهکارهای دیگری نیز وجود دارد. آمریکا باید بداند که نمی‌تواند از یک سو ملت قهرمان ایران را به نابودی تهدید کند و از سوی دیگر، مدعی آمادگی برای مذاکره باشد؛ چنین رویکردی چیزی جز تمسخر خود نیست.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل با انتقاد از تهدیدهای مقامات آمریکایی علیه ایران گفت: آمریکا تصور نکند که با دادوفریاد، تهدید و توهین به ملت و تمدن ایران می‌تواند مردم را بترساند. برخی از این اظهارات با اهداف انتخاباتی مطرح می‌شود، اما ملت ایران این تهدیدها را جدی نمی‌گیرد.

    وی با یادآوری جنگ تحمیلی هشت‌ساله خاطرنشان کرد: صدام با حمایت قدرت‌های بزرگ، از جمله آمریکا، کشورهای غربی و شوروی سابق، به ایران حمله کرد؛ اما ملت ایران در برابر آن ایستاد و قدرت‌هایی بزرگ‌تر از تهدیدکنندگان امروز را نیز به عقب‌نشینی وادار کرد.

    امام جمعه تبریز با تأکید بر اینکه ملت ایران زیر بار ذلت نمی‌رود، اظهار کرد: نمی‌توان از یک سو به ملت ایران توهین و جسارت کرد و از سوی دیگر، هر روز برای مذاکره و سازش به دنبال راه ارتباطی بود. ملت ایران پیرو مکتب امام حسین(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) است و ذلت را نمی‌پذیرد.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل در ادامه، خطاب به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، گفت: ایران هنوز ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری دارد که از آن‌ها رونمایی نکرده است. مستکبران تصور می‌کنند ملت‌ها در برابر تهدیدها ناتوان هستند و می‌توان با هیاهو و فشار بر آن‌ها مسلط شد، در حالی که مشکلات و ضعف‌های خودشان را برطرف نکرده‌اند.

    وی هشدار داد: اگر جمهوری اسلامی ایران در معرض خطر قرار گیرد و احساس شود که تمامیت ارضی کشور تهدید شده است، منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی در سراسر منطقه و همچنین منافع کشورهای حامی آن‌ها، در چارچوب پاسخ ایران، در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.

    ضرورت اقدام عملی برای مهار تورم و گرانی

    وی با تأکید بر لزوم توجه جدی مسئولان به مشکلات اقتصادی مردم افزود: مسئولان باید بیش از گذشته برای حل مشکلات اقتصادی تلاش کنند و با اتخاذ تدابیر مؤثر و انجام اقدامات عملی، کنترل تورم و مهار گرانی را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

    امام جمعه تبریز تصریح کرد: حمایت از نظام و مسؤولان در شرایط جنگی، نافی ضرورت تلاش مضاعف برای بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نیست و دولتمردان باید تا حد امکان برای کنترل تورم و کاهش فشارهای اقتصادی نقش‌آفرینی کنند.

    وی خاطرنشان کرد: برخی مسایل اقتصادی در کشور از عدم نظارت سو مدیریت ناشی می شود بطور مثال نمی شود هر روز یک نانوا برای خود یک قیمت اعلام کند و دارو گران یا پیدا نشود اما در بازار آزاد با چندین برابر قیمت موجود باشد.

    ضرورت مدیریت مصرف انرژی

    امام جمعه تبریز با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف انرژی گفت: در زمینه برق، گاز و به‌ویژه بنزین با کمبودهایی مواجه هستیم و باید برای مدیریت این شرایط در زمان جنگ، هم دولت تلاش کند و هم مردم در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

    وی افزود: آنچه اهمیت دارد این است که با همکاری دولت و مردم، مصرف انرژی مدیریت شود تا در فصل زمستان برای مردم، به‌ویژه ساکنان مناطق دوردست، مشکلی ایجاد نشود.

    امام جمعه تبریز تأکید کرد: صرفه‌جویی در مصرف برق، گاز و بنزین یک ضرورت است و همه باید برای عبور بدون مشکل از فصل زمستان همکاری کنند.

    تراکتور را در قامت یک تیم بین‌المللی ببینید، مراقب جایگاه تبریز باشید

    امام جمعه تبریز با اشاره به جایگاه تیم تراکتور در فوتبال ایران و آسیا گفت: الحمدلله تراکتور تیمی بین‌المللی، معروف و مشهور و شناخته‌شده در سطح بین‌المللی و دارای هواداران فراوان است. فکر و ذکر خود را معطوف به قهرمانی آسیا کنید؛ اینکه در داخل کشور با این و آن صحبت و دعوا کنیم، چه ارزشی دارد؟

    حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به مناسبت قهرمانی تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی ایران در آمریکا، اظهار کرد: ورزش تنها یک فعالیت بدنی یا عرصه‌ای برای کسب مدال‌های طلا، نقره و برنز نیست، بلکه جوانان ایران در میادین ورزشی، هویت ایرانی و اسلامی خود را نشان می‌دهند، پرچم جمهوری اسلامی را به اهتزاز درمی‌آورند و به دنیا ثابت می‌کنند که ملت ایران زنده است.

    وی افزود: غرب تلاش می‌کند ملت ایران را در عرصه جهانی، ملتی بی‌جان و فاقد جایگاه نشان دهد، اما ورزشکاران ایرانی با حضور و موفقیت خود در میادین بین‌المللی ثابت می‌کنند که ملت ایران، با وجود جنگ و تمام فشارها، همچنان زنده و مقتدر است.

    امام جمعه تبریز با بیان اینکه ورزش فراتر از یک امر شخصی و فعالیت متعارف است، تصریح کرد: ورزش با هویت دینی و ملی ارتباط دارد و باید از این ظرفیت برای تقویت هویت ایرانی و اسلامی جوانان استفاده کرد.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل در ادامه با اشاره به مسائل پیش‌آمده برای تیم فوتبال تراکتور در روزهای اخیر و بحث‌های مطرح‌شده در این زمینه، از سخنان و پیام مالک باشگاه تراکتور که به گفته وی بعداً اصلاح شد، قدردانی کرد.

    وی اظهار کرد: این‌گونه مسائل را به ملی‌گرایی و موضوعات دیگر گره نزنید؛ ورزش هویت اسلامی و ایرانی دارد. ما ورزش را می‌خواهیم تا جوانانمان هویت دینی و ملی خود را تقویت کنند؛ بنابراین نباید این موضوع را کوچک کرد و به سطحی پایین‌تر آورد یا آن را به یک شهر یا شهر دیگر محدود ساخت.

    امام جمعه تبریز با اشاره به جایگاه تیم تراکتور در فوتبال ایران و آسیا گفت: الحمدلله تراکتور تیمی بین المللی، معروف و مشهور و شناخته‌شده در سطح بین‌المللی و دارای هواداران فراوان است. فکر و ذکر خود را معطوف به قهرمانی آسیا کنید؛ اینکه در داخل کشور با این و آن صحبت و دعوا کنیم، چه ارزشی دارد؟

    وی ادامه داد: به دنبال کسب امتیاز در میادین بین‌المللی و قهرمانی باشید، پرچم جمهوری اسلامی ایران را بالا ببرید و ایران عزیز را با صلابت به دنیا نشان دهید.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری‌اصل با تأکید بر ضرورت پرهیز از دامن‌زدن به اختلافات شهری و قومیتی، خاطرنشان کرد: می‌خواهم تأکید کنم که سطح مسائل را بسیار پایین نیاورید و موضوعات را شهر به شهر و قومیتی نکنید. جایگاه تبریز بالاتر از این حرف‌هاست.

    وی بیان داشت: خواهش می‌کنم در مصاحبه‌ها، سخنرانی‌ها و نوشته‌های خود مراقب باشید؛ مبادا با سخنان ساده و نسنجیده، جایگاه تبریز قهرمان را که جزو شهرهای اولین و پیشرو و پرافتخار کشور است، کوچک کنید.

    خطیب جمعه تبریز در پایان با قدردانی از افرادی که در روزهای اخیر با سخنان و پیام‌های خود از حق تیم تراکتور دفاع کردند، از مسؤولان و دست‌اندرکاران کشور خواست به اهمیت ورزش توجه بیشتری داشته باشند.

    وی گفت: وقتی مقام معظم رهبری پیامی صادر می‌کنند، این پیام مفهوم دارد و نشان می‌دهد که ورزش جزء اولویت‌هاست، بنابراین باید متوجه این اهمیت باشیم و مراقب باشیم از ظرفیت ورزش برای تقویت هویت ملی، دینی و مذهبی استفاده شود، نه اینکه خدای‌نکرده مسائل دیگری به آن گره بخورد.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *