به گزارش تبریز بیدار به نقل از تعامل، حمید افراسیابی، متخصص طب سنتی گفت: برای درمان آفت دهان مصرف ویتامینC و کلسیم توصیه شده است. همچنین مصرف پیاز، ریحان، سیب و اسفناج نیز برای درمان آن موثر است.
برای درمان آفت دهان ابتدا باید مزاج فرد مشخص شود تا تعیین شود که آفت دهان به چه دلیلی ایجاد شده است. در هر صورت از نظر طب سنتی درمانهای گیاهی وجود دارد که یکی از آنها خوردن سبزی ریحان است. همچنین مصرف پیاز به صورت خام نیز به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی که دارد موثر است.
مصرف ویتامین C نیز در بهبود آفت دهان موثر است مثلاً خوردن گوجهفرنگی و آب پرتقال یا شاهتوت برای بهبود زخمهای دهانی موثر است. برخی از دمنوشها مثلاً دمنوش مریمگلی یا نعناع از این نوع است که به صورت استفاده دهانشویه میتوان آن را بکار برد.
این متخصص طب سنتی مدت زمان درمان تبخال را ۷ تا ۱۰ روز عنوان کرد و گفت: مصرف روغن نعنا در جلوگیری از رشد این بیماری ویروسی موثر است که یه صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده است. مصرف لبنیات به دلیل داشتن کلسیم فراوان نیز توصیه میشود مثلا خوردن ماست در بهبود آفت دهان موثر است.
ترکیب گل بنفشه، سماق و جوششیرین نیز برای بهبود آفت دهانی موثر است. البته نباید فراموش کرد مصرف غذاهای ترش، تند و خشک در زمانی که آفت دهان بروز کرده باید به حداقل برسد. سیب، خرما و خرمالو نیز از جمله میوههای موثر هستند و خوراکیهای سرشار از آهن مثل اسفناج و جگر نیز توصیه شده است.
همچنین مصرف گلاب برای تقویت لثه توصیه میشود و برای بهبود آفتهای دهان کاربرد دارد.