رویترز نوشت؛

گابریل در تهران: اگر نخواهید درباره چنین موضوعاتی صحبت کنید، نمی توانید در بلندمدت روابط اقتصادی خوبی با آلمان داشته باشید.

معاون صدر اعظم آلمان گفت: اگر ایران خواهان برقراری روابط اقتصادی نزدیکتر با آلمان و کشورهای غربی دیگر است، باید روابطش را با رژیم صهیونیستی بهبود بخشد!

به گزارش تبریز بیدار, زیگمار گابریل معاون صدراعظم و وزیراقتصاد و انرژی آلمان در راس هیئتی بلندپایه عصر یک شنبه برای دیداری سه روزه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

سخنگوی وزارت انرژی و اقتصاد آلمان پیش از این گفته بود:« تجار آلمانی شدیدا به بهبود و گسترش روابط با ایران علاقه مند هستند» .

این نخستین هیئت اقتصادی اروپایی است که پس از اعلام جمع بندی گفتگوهای هسته ای در وین به تهران سفر می کند.

در این سفر سه روزه، نمایندگان برخی از بزرگترین شرکت های آلمانی به همراه تعداد زیادی از شرکت های کوچک از شرکت‌های کوچک، معاون صدراعظم آلمان را همراهی می‌کنند.

البته این دیدار حواشی جالبی را نیز به همراه داشت معاون صدراعظم آلمان برای ایران شرط عجیبی گذاشت. وی گفت اگر ایران خواهان برقراری روابط اقتصادی نزدیکتر با آلمان و کشورهای غربی دیگر است، باید روابطش را با رژیم صهیونیستی بهبود بخشد!

رویترز در گزارشی اعلام کرد: گابریل با آگاهی از مشکلات دیپلماتیک، سفر خود را با درخواست از ایران برای بهبود روابط با دشمن دیرینه اش رژیم صهیونیستی آغاز کرد و حتی پیشنهاد کرد آلمان به عنوان یک میانجی عمل کند.

بر اساس این گزارش، وی خطاب به گروهی از بازرگانان آلمانی و ایرانی در تهران گفت: اگر نخواهید درباره چنین موضوعاتی صحبت کنید، نمی توانید در بلندمدت روابط اقتصادی خوبی با آلمان داشته باشید.

گفتنی است که نظام سیاسی آلمان در مدت زمان دو سال اخیر مواضع مداخله‌جویانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است. آخرین نمونه این مداخلات اظهارات «کلودیا روت» نایب‌رئیس مجلس قانون‌گذاری آلمان پس از ورود به خاک ایران و دیدار با برخی از شخصیت‌ها و مقامات کشور بود. وی که به فاصله اندکی از توافق مقدماتی ژنو وارد ایران شده بود در اظهاراتی گستاخانه به انتقاد از عملکرد نهاد شورای نگهبان پرداخت و نظام جمهوری اسلامی ایران را بابت حصر سران فتنه سرزنش کرد.

نکته قابل تامل در این دیدار این است که گابریل در زمانی که توسعه روابط ایران و آلمان را به بهبود مناسبات ایران و اسرائیل مشروط می کند این اقدام وی با کوچکترین اعتراضی از سوی بیژن زنگنه مواجه نمی شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *