به گزارش تبریز بیدار به نقل از فرهنگ، در حالیکه آمار دقیق و رسمی از تعداد جنگجویان خارجی در سوریه و عراق وجود ندارد، ناظران معتقدند، تعداد زیادی خارجی در قالب گروه های تروریستی در حال نبردند با این وجود بخش قابل ملاحظه ای از آنان نیز به کشور خود بازگشته اند.
نسبت به جنگ ۱۰ ساله افغانستان، در مجموع تعداد بیشتری جنگجو به منطقه جنوب غرب آسیا یعنی عراق و سوریه رهسپار شده اند. از سوی دیگر، بیشتر کسانی که به این دو کشور می روند جذب گروه تروریستی داعش می شوند و مابقی نیز در گروه هایی مانند النصره در سوریه، احرارالشام… به فعالیت های تروریستی می پردازند.
کشورها با بیشترین تعداد جنگجو در سوریه و عراق با رنگ های سیرتر مشخص شده اند
جنگجویان خارجی که به این گروه ها می پیوندند تقریبا از ۸۱ کشور هستند. بیش از ۵۰۰۰ جنگجو از کشورهای اروپایی به داعش و دیگر گروه ها ملحق شده اند. کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا در صدر کشورهای اروپایی اعزام کننده تروریست به عراق و سوریه قرار دارند.
در حدود ۷۰۰ بریتانیایی تخمین زده می شود که به گروه های تروریست پیوسته اند. همچنین گفته می شود که در حدود نیمی از آنها بار دیگر به بریتانیا بازگشته اند و ۵۰ تن آنها نیز در درگیری ها کشته شده اند.
قاره های شش گانه جهان با آمار جنگجو در هزار
قاره آسیا در اعزام نیروی به جبهه نبرد سوریه و عراق رکوردار است. ۱۱۰۰۰ جنگجوی آسیایی در خطوط مقدم برای تروریست ها می جنگند. کشورهای تونس، عربستان، اردن، روسیه و فرانسه دارای بیشترین جنگجو خارجی در میان تروریست ها هستند.
در این نمودار تونس با ۵ هزار جنگجو رکوردار است
با وجود فعالیت گروهای تروریست مختلف در عراق و سوریه، داعش توانسته بیشترین جذابیت را برای به کارگرفتن جنگجوهای خارجی از خود نشان دهد. این گروه کودکان و زنان بسیاری را در میان خود جای داده که علی رغم آموزش های نظامی و عقیدتی، کمتر در خطوط مقدم نبرد حضور پیدا می کنند.
در حالیکه حکومت ها، آماری از تعداد دقیق شهروندان خود فعال در میان گروه های تروریست در عراق و سوریه ندارند، این آمارها بیشتر توسط سازمان ملل، گروه سوفان و مرکز بین المللی مطالعات رادیکالیسم، منتشر می شود.
سوفان در ژوئن ۲۰۱۴، آماری را ارائه داد که بر اساس آن ۱۲۰۰۰ جنگجو گروه های تروریستی را ترک کرده اند. براساس این تحقیق، سوفان نتیجه می گیرد که سوریه به محل پرورش نسل جدید تروریست ها تبدیل شده و هشدار داده بود که دنیا در نتیجه باید تا سال ها درگیر این پدیده باشد.