به گزارش تبریز بیدار به نقل از نسیم، نشست خبری حسن روحانی رئیس جمهور ایران با همتای اتریشی خود “هاینز فیشر” در حال برگزاری است.
فیشر در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه با هیئت ۲۴۰ نفره به تهران آمدهاید و اعضای این هیئت اقتصادی بازرگانی، علمی و فرهنگی هستند آیا همانگونه که اعلام کرده اید قصد دارید صادرات به ایران را ۵ برابر کنید؟ اظهار داشت: مایلم از فرصت استفاده کنم و به اطلاع حضار برسانم که روابط ایران و اتریش دارای سابقه دیرینه است و اتریش هرگز سوابق استعماری در کشور ایران نداشته از این رو ما خوشحالیم مشکلاتی را از این قبیل به ارث نبردهایم.
فیشر افزود: مذاکرات بین کشور ایران و ۵+۱ در مرحله آخر در اتریش برگزار شد و قبل از آن در سوئیس و این نتیجه مثبتی داشت، نتیجهای هم مورد نظر ایران و هم دیگر کشورها و اتحادیه اروپا به طور کل بوده است و فصل جدیدی در کتاب تاریخ روابط بین ایران و دیگر کشورها آغاز شده و ما باید دقت داشته باشیم که هم خط خوبی را دنبال کنیم و هم این کاری که صورت میگیرد دارای محتوای خوبی باشد.
وی با بیان اینکه اینطوری که شناخته شده اتریش کشوری مستقل و دمکراتیک است که همیشه به دنبال توازن بوده گفت: اتریش کشوری است که خودش را متعلق به اروپا می داند و برای حقوق بشر ارزش زیادی قائل است.
رئیس جمهور اتریش با بیان اینکه برای داشتن روابط خوب و حسنه با دیگر کشورها این دیدار به دعوت آقای روحانی صورت گرفته گفت: ما تلاش داریم که روابط اقتصادی خودمان را لااقل به صورت کوتاه مدت و تا پایان امسال به حجم ۳۰۰ میلیون یورو برسانیم ما همچنین از افزایش همکاری فرهنگی و علمی حمایت می کنیم و اعتقاد داریم که این نوع همکاریها همیشه باید به نفع هر دو طرف باشد.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که روابط پنجاه پنجاه باشد و این به نفع دو کشور خواهد بود و ما تلاش می کنیم که توافقات و اسنادی که در اینجا امضا شده عملی شوند.
فیشر تاکید کرد: حل مسائل بین المللی برای ما اهمیت زیادی دارد تا به سمت دنیای مسالمت آمیز و مبارزه با تروریسم حرکت کنیم و این هدف ما است.
در ادامه این نشست روحانی در پاسخ به سوال تلویزیون اتریش در خصوص اینکه آیا ایران همچنمان به حمایت از بشار اسد و حزبالله ادامه میدهد و ایران چه برنامهای برای سوریه متصور هست و آیا حاضر هستید با آمریکا بر سر یک میز بنشینید و بر سر این مسئله مذاکره کنید گفت: در ابتدا لازم می دانم به رئیس محترم جمهور اتریش که به ایران سفر کردند خوش آمد بگویم و امیدوارم این سفر سر آغاز یک تحول بسیار مثبت در توسعه روابط دو کشور دوست ایران و اتریش باشد؛ سوابق روابط ما به قرن ها پیش بر میگردد و همواره ما یک روابط خوب و دوستانهای داشتیم و در طول این چند سال که به دلیل تحریم روابط دو کشور رو به کاهش بوده امیدوارم از سال آینده از لحاظ اقتصادی بتوانیم با یک سرعت قابل قبولی گذشته را جبران کنیم.
روحانی افزود: قبل از اینکه پاسخ سوال جنابعالی را بدهم لازم می دانم از دولت اتریش به خاطر میزبانی بسیار خوبشان برای مذاکرات ایران و ۵+۱ که منتهی به توافق نهایی شد تشکر کنم که یک توافق بسیار مهم و تاریخی است که میتواند به نفع ایران و ۵+۱ و به نفع کل منطقه و جهان باشد.
وی با بیان اینکه در مذاکرات چه خصوصی و چه عمومی بحث منطقه، تروریسم و مشکلات منطقه از جمله سوریه را دنبال کردیم گفت: ما در اینکه تروریسم یک معضل بسیار بزرگ جهانی است هم نظر بودیم که نه تنها امنیت و ثبات منطقه ما را و بلکه حتی امنیت جهان را تهدید میکند و امروز دلنگرانیهایی در اروپا نسبت به تروریستهایی که در منطقه وجود دارد ایجاد شده، آوارگانی که به این وسیله به وجود آمده نشان داده که تروریسم میتواند اروپا را در بر بگیرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای اینکه موضوع سوریه حل شود موضوع بحث حمایت از فرد و دولت خاص نیست گفت: سوریه یک کشور است، دارای یک دولت است و گروههای تروریستی دارد حالا اولویت آیا با این است که راجع به دموکراسی در سوریه بحث کنیم؟ آیا اولویت این است که راجع به گروه های موافق و مخالف بحث کنیم؟ یا فعلا مردمی که در سوریه دارند کشته میشوند و میلیون ها نفری که آواره شدند و صدها هزار نفری که کشته شدند اولویت هستند؟ کشور کامل ناامن و بیثبات است، نفت مردم در سوریه توسط تروریستها استخراج و در بازار فروخته میشود و پولش به کشتار مردم میرسد.
روحانی تاکید کرد: بحث سر اولویت است و اگر در اولین قدم اشتباه کنیم به مقصد نخواهیم رسیم، اولین قدم آن است که جلوی خونریزی را بگیریم آنوقت زمانی است که راجع به آینده، دموکراسی، رأی و امثال اینها بحث کنیم.
وی با بیان اینکه باید به چند نکته در مورد سوریه توجه کنیم گفت: یکی اینکه آینده سوریه توسط آراء خود مردم سوریه ساخته میشود، این مردم سوریه هستند که نسبت به حکومتشان و نسبت به شیوه دولت در آینده تصمیم خواهندن گرفت؛ هیچ کشوری و هیچ قدرت خارجی نباید و نمیتواند راجع به آینده سوریه تصمیم بگیرد.
رئیس جمهور افزود: نکته دوم این است که در موضوع سوریه به عنوان یک معضل در منطقه همه باید به مردم سوریه کمک کنند؛ همه باید به ایجاد امنیت در سوریه کمک کنند، همه باید کمک کنند تا شرایطی فراهم کنند که دموکراسی استقرار یابد و در این زمینه همه کشورها و از جمله اتحادیه اروپا باید کمک کند؛ ایران در کنار هر میزی که ببیند آینده امن، با ثبات و دمکراتیک سوریه نتیجه آن جلسه خواهد بود حضور خواهد یافت و با هر کسی حاضر است مذاکره کند؛ آنچه برای ما مهم است جان مردم سوریه است اگر یک روز سوریه امنتر شود به نفع منطقه و جهان است.
روحانی در پایان با بیان اینکه مگر میشود آدمهای بیگناه کشته شوند و ایران به عنوان یک وظیفه بزرگ بینالمللی، منطقهای و انسانی-اسلامی خود هر قدمی که بتواند برای مبارزه با تروریسم برندارد گفت: ایران برای بیرون راندن ترویستها از سوریه و بازگشت آوارگان و جلوگیری از خونریزی و ایجاد دموکراسی و آراء مردم سوریه کنار هر میزی که به این نتیجه برسد با کشورهای منطقه یا قدرتهای بزرگ خواهد نشست و آنچه مهم است دستیابی به هدف مهم صلح و ثبات در منطقه بسیار حساس خاورمیانه است.