به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز پارلمان سؤال ملی فاطمیه آلیا نماینده تهران از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
آلیا در این سوال از ربیعی پرسیده بود که علت عدم اجرای قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان و بی توجهی به مشکلات اساسی آنها و استفاده از سازمان بهزیستی به عنوان حیاط خلوت هزینهها و برنامههای تبلیغاتی چیست؟
وی پس از استماع توضیحات وزیر از پاسخهای وی قانع نشد و خواستار رأیگیری از نمایندگان در صحن علنی شد.
وکلای ملت نیز با ۹۴ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن علنی از پاسخهای وزیر کار قانع نشدند و بدین ترتیب وزیر کار دومین کارت زرد خود را از پارلمان دریافت کرد.
آلیا: قانون حمایت و کنوانسیون جهانی حمایت از معلولان در کشور اجرا نمیشود
فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز سهشنبه ۳۱ شهریور در جریان طرح سوال خود از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بیتوجهی به مشکلات اساسی آنها و استفاده از سازمان بهزیستی به عنوان حیات خلوت هزینهها و برنامههای تبلیغاتی گفت: این سوال یک سال و نیم است که در دستور قرار دارد.
وی با این پرسش که چرا کارها در سازمان بهزیستی خوابیده است، تصریح کرد: فرایند اجرایی ما معلول است.
وی خطاب به وزیر تعاون گفت: اصلاحیهای که شما از آن صحبت میکنید در دو سال آخر دولت قبل آماده شده بود.
وی با اشاره به اینکه معلولان و مدیران بهزیستی در استان های مختلف شاهد عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بیتوجهی به مشکلات اساسی آنان هستند، اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازرسی ندارد.
آلیا با اشاره به اظهارات ربیعی در بخش اول پاسخ به سوال گفت: واژه اعتدال برای معلولان عصا، ویلچر و مسکن نمیشود.
وی با یادآوری اینکه حسن روحانی تنها کاندیدای ریاست جمهوری بود که در مبارزات انتخاباتی از لزوم خدمترسانی به معلولان سخن گفت، اضافه کرد: آقای رئیسجمهور پس از انتخاب یک معلول منتقد را اخراج کرد و برادرزاده ایشان نیز تنها نابینای نهاد ریاست جمهوری را از کار برکنار کرد اما شما ساکت بودید.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به بسیاری از معلولان پس از آزمون استخدامی گفتهاند که شما به درد این کار نمیخورید گفت: آیا ماده ۷ درباره اختصاص ۶۰ درصد از پستهای سازمانی از نوع تلفنچی و اپراتوری به معلولان و نابینایان اجرا میشود؟
وی لزوم بکارگیری معلولان بدون برگزاری آزمون را یادآور شد و اظهار داشت: شهریه معلولان برای دانشگاهها که قرار شده بود پرداخت شود پس از قبولی معلولان در دانشگاهها با موانعی مواجه میشود و بعضا کسی نیست که به آنان پاسخ دهد و میگویند که دیگر بودجه برای پرداخت نداریم.
آلیا با اشاره به جلسهای که درباره مسکن معلولان با مسئولان بنیاد مستضعفان برگزار شد، گفت: اکنون بخش عمدهای از هزینه مسکن معلولان به عهده خودشان است و بخشی را نیز بهزیستی و بنیاد تقبل کردند.
وی با اشاره به اینکه آمار درستی از تعداد معلولان کشور وجود ندارد خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: نماینده پارلمانی شما نه به لحاظ تخصص و نه به لحاظ سابقه نمیتواند پاسخگوی مسائل مربوط به معلولان باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بعضا مشاهده میشود در پاسخ به مراجعات معلولان به بهزیستی صد هزار تومان پول کف دستش میگذارند و میگویند برو.
وی با انتقاد از عدم اجرای طرح طبقهبندی معلولان اضافه کرد: بسیاری از معلولان قادر به سوار شدن به اتومبیل شخصی نیستند و البته پلاکهای علامت معلول در دست غیرمعلولان نیز مشاهده شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی وجود همسر معلول و فرزند معلول برای بسیاری از معلولان را متذکر شد و از مراجعات مکرر معلولان به دفاتر نمایندگان خبر داد و گفت: متأسفانه قانون حمایت از معلولان و کنوانسیون جهانی حمایت از معلولان رعایت نمیشود، هزینههای درمانی برای آنان پرداخت نشده و واکر و ویلچر نیز به قدر کافی برای آنها تأمین نمیشود.
ربیعی: استفاده از نیروهای متخصص با عملکرد غیر سیاسی در سازمان بهزیستی
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال فاطمه آلیا نماینده مردم تهران اظهار داشت: من خانم آلیا سپاسگزارم که سؤال وی فرصتی را به دست داد تا درباره مسئله معلولان، مشکلات سیاستگذاری و اجرا در این عرصه و اقدامات وزارتخانه توضیحاتی را عرض کنم.
وی افزود: چون بخش اول سؤال خانم آلیا درباره تأخیر در تصویب قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان بود مایلم عرض کنم که اتفاقاً با اینکه مسئله به درازا کشید به خاطر اینکه در این کار از مشارکت خود معلولان استفاده کردیم همچنین از تشکلهای معلولان استفاده شد زمان زیادی را در کمیسیون اجتماعی دولت مصروف کردیم که خود من مسئولیت آن را بر عهده داشتم و نهایتاً یک برنامه جامع حمایت از معلولان توسط دولت استخراج شد که بخشی از این نیازی به قانون نداشت و بخشی که نیاز به قانون داشت تحت لایحهای تقدیم ریاست مجلس شورای اسلامی شده است.
ربیعی ادامه داد: با این قانون و این برنامهای که دولت تصویب کرد و قوانین قبلی که آنها را محفوظ نگه داشتیم یک تحول اساسی در بحث رسیدگی به وضعیت معلولان و تحولات ساختاری در سازمانها به وجود آمد. ویژگیهای این قانون دخیل شدن ۲۰ دستگاه اجرایی به جای دخیل شدن یک سازمان به نام بهزیستی است. تشکیل شورای عالی هماهنگی، پیشبینی حق تأمین اجتماعی، مرتبط کردن بیمهها با مسئله توانبخشی و مهمتر از همه حق نگهداری معلول در خانه را مطرح کردیم. همچنین بحث مالیات را در اینجا مد نظر قرار دادیم که از وزیر محترم اقتصاد هم تشکر میکنم.
وی خاطرنشان کرد: استراتژی توانمندسازی را در این قانون و برنامهای که دولت تصویب کرد را ما لحاظ کردیم در حقیقت حسن قرار گرفتن بهزیستی در کنار وزارت کار را در این قانون ما به درستی و نیکی دیدیم، بنابراین قسمت اول سؤال خانم آلیا محقق شده و امیدوار هستم که کمیسیون اجتماعی مجلس هم بر آن بیفزاید و آن را غنیتر بکند.
ربیعی اضافه کرد: در بخش دیگری از سؤال خانم آلیا در مورد انتصابات رد سازمان و مسائلی از این قبیل بود و در سازمان بهزیستی و همه وزارتخانهها من دو اصل را مد نظر قرار دادم و اینکه از نیروهای داخلی، متخصص و نیروهایی که عملکرد غیرسیاسی دارند استفاده کنم.وی متذکر شد بدیهی است که دقت در حساب و کتاب همه سازمانها و دستگاههای اداری امری واجب میباشد اما با توجه به اینکه منابع سازمان به طور مستقیم و بلافاصله متعلق به قشر بیپناه، نیازمند و کم صدا و افرادی که تکفلشان برعهده دولت و جامعه بوده و به تعبیری آنها صاحبان و مصدومان ما میباشد این مسئولیت دینی و اجتماعی ما را سنگینتر میکند بر این اساس دقت ما باید بر اساس آیات شریفه سوره نساء، اسراء و انعام باشد. من این استراتژی را در بهزیستی اتخاذ کردم.در این جهت ما همواره به سمت بهینهسازی مسئولیتها هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: البته اگر منصفانه هم به این مسئله نگاه کنیم در همین مدت نگاه رئیس جمهور و میزان حضور و وقت گذاشتن او و همنینطور خود من در سازمان بهزیستی شاید بیش از هر سازمان دیگری بوده و من پس حتماً شخصاً این مسئله را یک نوع لطف خدا در این سالهای خدمت خود میدانم ما در بهزیستی تحولات شگرفی ایجاد کردیم.
ربیعی عنوان کرد: خانم آلیا نکات مهمی در سؤال خود داشتند که من آنها را میپذیرم و با اینکه ریخت و پاشی در سازمان صورت نگیرد نه تنها به عنوان یک امر مدیریتی بلکه به عنوان یک امر دینی به آن اعتقاد دارم. در برخی موارد هم تذکرات لازم را دادهام و خیلی خوشحال هستم که چشمان نظارهگری است که در این میان وجود دارد و بنده با این اعتقاد در سازمان بهزیستی حضور دارم.