گروه سیاسی تبریز بیدار/ مالک رحمتی؛
۱۳ آبان در تقویم سراسر حماسه و افتخار مردم عزیز ایرانزمین، برگی زرین و مقطعی حساس و سرنوشتساز است. تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در این روز که حضرت امام خمینی(ره) از آن به عنوان انقلاب دوم یاد کردند. لکن بر فرزندان فهیم سرزمین مهد تمدن و اندیشه است که نگاهی عمیق و تحلیلی به این روز بزرگ و عبرت آموز و درسساز داشته باشند و پیام ۱۳ آبان را درک و در مسیر اشاعه آن تلاش کنند. زیرا با گذشت زمان به همتنیدگی حق و باطل پیچیدهتر شده و اصحاب باطل همواره با استفاده از روشهای نوین و جنگ روانی و با ظاهری زیبا و حتی انساندوستانه درصدد تحریف حق و تسلط بر آن هستند. نماد باطل روزگاری نمرود و ابوجهل و ابولهب بود و ایامی امویان و عباسیان و امروز هم آمریکا و اسرائیل و آل سعود ایادی آنها و به فرموده حضرت امامخمینی(ره) شیطان بزرگ آمریکاست.
بنابراین یوم الله ۱۳ آبان نماد بصیرت و زمانشناسی است که خواص جامعه به موقع وظیفه خود را تشخیص و با حس مسئولیتپذیری که دارند مصلحت اندیشی را کنار گذاشته و به تکلیف خود عمل کنند تا دامن حق و حقیقت را از تعرض هرگونه باطل و نفاق حفظ و مانع نفوذ دشمن شوند ونفرت خود رااز دشمن اعلام کنند.
در این روز ملی مبارزه با استکبار جهانی که با دست چدنی و دستکش مخملی و اسلام آمریکایی به جنگ با اسلام ناب محمدی(ص) آمده، روز نمایش قدرت علم و دانایی، روز وظیفهشناسی و مسولیتپذیری در تاریخ ایرانزمین، سه حماسه بزرگ که به فواصل زمانی مختلف رخ داده به ثبت رسیده است ۱۳ آبان آخرین تیری بود بر پیکره امپریالیست جهانی و جهانخوارانی که با اشتهای سیریناپذیر خود کمر بر تحقیر و تضعیف ملتهای مستقل جهان بسته بودند و در راستای رسیدن به اهداف خود از هیچ ظلم و ستمی دریغ نمیکردند.
در این روز، در سال ۱۳۴۳، حضرت امام(ره) از کشور عزیزش به ترکیه تبعید شد و در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، سربازان راستین حضرت امام(ره) که به تعبیر ایشان در ۱۳ آبان سال ۴۳ در گهواره بودهاند،تبدیل به جوانانی شهادت طلب و با شهامت شده بودند که توسط رژیم طاغوت به خاک و خون کشیده شدند؛ و بالاخره در ۱۳ آبان سال ۵۸ لانه جاسوسی شیطان بزرگ به وسیله دانشجویان انقلابی تسخیر شد. دانشجویانی که فارغالتحصیل دانشگاه امام روحالله بودند و در امتحان استکبارستیزی و دشمنشناسی عملکردی مثالزدنی از خود بروز دادند.
نکته مهم این است که چه عواملی دست به دست هم دادند تا در آن مقطع حساس چنین جوانانی تربیت شوند؟ و نهایتا این جوانان غیور و فهیم و با کیاست، آن رشادتهای بیبدیل را در جای جای تاریخ انقلاب اسلامی به وجود آورند؟
یکی از مهمترین دلایل به وجود آمدن و پیروزی انقلاب اسلامی، احیاء و زنده کردن هویت دینی و انقلابی مردم و به خصوص جوانان توسط حضرت امام(ره) و روحانیت محترم بود و به عبارتی، یکی از ارزشمندترین هنرهای حضرت امام(ره) تربیت جوانانی با ضمیری روشن و آگاه و با هویت دینی و انقلابی بود که از دو شاخصه مهم و سرنوشتساز بهرهمند بودند: اولا جوانان انقلاب، مرد عمل و تکلیف اند و ثانیاً از بصیرتی بلند برخوردار بودند و در آن برهه حساس انقلاب چنین جوانانی بودند که به عصاره اندیشه حضرت امام(ره) یعنی استکبارستیزی و عمل به اسلام ناب محمدی(صلیالله علیه و آله)عینیت بخشیدند. و امروز هم آحاد ملت ایران و جوانان با بصیرت دانشگاهی و حوزوی تبعیت و اجرایی نمودن منویات مقام معظم رهبری را تکلیف خود میدانند و حفظ همین روحیه، ضامن باقی انقلاب اسلامی است.
بنابراین زمانی که انسان هویت حقیقی و انقلابی خود را پیدا کند، مسولیتپذیر خواهد شد. یعنی وقتی جوان یا نوجوانی هویت فردی و اجتماعی دینی و اصیل خود را دریافت و نسبت به آن معرفت و شناخت پیدا کرد، در این صورت در بستر آن هویت و شخصیت دینی و انقلابی، نیازهایی خواهد داشت که برخی از آنها در راستای هویت فردی است.
به عنوان مثال، جوان ایرانی با هویت دینی و انقلابی، نیازمند تعمق، ایمان، تقوا، بصیرت و ارتقا توانمندیهای علمی و آگاهیهاست و یا در عرصه هویت اجتماعیاش نیاز به استقلال، معنویت، پیشرفت و عدالت دارد.
اینجاست که جوان در جهت عینیت بخشی به آن هویت دینی و انقلابی احساس مسئولیت خواهد کرد. میزان مسئولیتپذیری هر انسانی بیانگر و نشانگر مقدار معرفت و بصیرت آن به هویت و شخصیت دینی و انقلابیاش است. از سوی دیگر مردم ایران با توجه به الگوهای با شهامت و شجاعت زیادی در تاریخ پرافتخار تشیع مواجه است که با تأسی از آنها درس ایستادگی و مقاومت را میآموزد و در هر شرایطی هرچقدر هم که سخت و دردناک باشد با یاد سیدالشهدا و حضرت زینب (سلامالله علیها) مقاومت و ایستادگی میکند و مرگ را به خاطر آرمان و اعتقادش به سخره میگیرد و مرگ تدریجی را با شهادت انقلابی عوض میکند.
بنابراین مسئولیتپذیری آحاد مردم ایران و به ویژه جوانان، با الهام از نهضت حسینی موتور محرک انقلاب در تمام مراحل آن بوده و هست و خواهد بود.
از سویی دیگر، یکی از خصیصههای بارز جوانان انقلابی و ارزشی، روحیه آرمانخواهی است. پیامد چنین روحیهای که برآمده از اندیشههای اعتقادی و ارزشی ماست، مسئولیتپذیری است. تاریخ سراسر حماسه و افتخار ایران اسلامی نشانگر این است که مردم این مرز و بوم همواره در تمام مراحل انقلاب در اوج مسئولیتپذیری بوده و هستند.
این روحیه آرمانخواهی و مسئولیتپذیری نشات گرفته از آن هویت دینی و انقلابی جوانان است که آنها را در ۱۳ آبان سال ۵۷ به خیابانها میکشاند تا بر علیه رژیم طاغوت قیام کنند. این حس مقدس و با ارزشی است که دانشجویان را در ۱۳ آبان سال ۵۸ به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا رهنمون میکند. این روحیه مسئولیتپذیری و تکلیفشناسی است که جوانان ما را ۸ سال، عاشقانه و عارفانه برای دفاع از میهن عزیزمان به جبهههای حق علیه باطل میکشاند تا آن صفحات زرین و رشادتها را در تاریخ دفاع مقدس رقم بزنند. و همین روحیه است که بعد از جنگ با تفکر جهادی به دنبال ساختن ایران و فتح قلههای پیشرفت در عرصههای علمی و فنآوری و افتخارات بزرگی را این بار در انرژی هستهای، صنعت موشکی و سلولهای بنیادی و هزاران پیشرفت دیگر به ارمغان میآورد و بیش از پیش دشمن را برآشفته میکند.
بنا به فرموده حضرت امام خمینی(ره)، کشور مترقی، کشوری است که مردمش وظیفهشناس باشند. و این روحیه وظیفهشناسی و حس مسئولیتپذیری است که جوانان ما را هم اکنون به جنبش نرمافزاری و جهاد علمی در عرصههای مختلف علوم جدید میکشاند و هر روز پرچم سرافراز ایران را در قلههای پیشرفت و تعالی نوینی به اهتزاز در میآورد.
مقام معظم رهبری نیز همواره بر لزوم تلاش مضاعف جوانان ایرانزمین برای دستیابی به دانش و تکنولوژی روز، و پیشرفتهای علمی تأکید دارند و این رسالتی است بسیار سنگین. حفظ این مسیر و ادامه آن، مسئولیت سنگینی است بر دوش آحاد ملت و بالاخص جوانان.
باید به این نکته اشاره کرد که مسئولیتپذیری مردمان یک جامعه، نشانگر میزان رشد و پویایی، دانایی، نشاط و هویت دینی و انقلابی آن جامعه است. بنابراین، برای حفظ و تداوم انقلاب اسلامی، باید این روحیه ارزشی و حیاتبخش را در بین تمام اقشار جامعه، حفظ و تقویت کنیم، چرا که برای رسیدن به قلههای پیشرفت و توسعه و عدالت، نیازمند نقش آفرینی روحیه آرمانخواهی و مقاومت و ایستادگی چنین روحیهای در بین مردم هستیم.
این روحیه آرمانخواهی و حس مسئولیت میطلبد که توجه مضاعفی به مقاومت و ایستادگی و هوشیاری در مقابل ترفندها و طرحهای دشمنان داشته باشیم. متاسفانه در ادبیات سیاسی معاصر، بسیاری از سازمانها، مفاهیم و ابزارهای سیاسی و بین المللی تبدیل به وسیلهای برای برآورده کردن منافع ابرقدرتها شده است. به طوری که بسیاری از فعالان سیاسی کشورهای دنیا معتقدند که مفاهیمی همچون حقوق بشر، آزادی و دموکراسی و سازمانهای بینالمللی مانند شورای امنیت و غیره کارکرد اصلی خود را از دست داده و تبدیل به سرپوشی برای رفتارهای سلطه گرایانه و ددمنشانه استکبار جهانی شدهاند. نگاهی گذرا به عملکرد این سازمانها در قبال حوادث اخیر عراق، سوریه و سایر کشورهای اسلامی به راحتی پرده از این واقعیت بر میدارد که این سازمانها صرفاً به دنبال حفظ منافع خود و همپیمانانشان میباشند.
به گونهای که امروزه بسیاری از ملتها و دولتها دریافتهاند که برای حفظ استقلال و اصول و ارزشهای خود نیازمند استراتژی جدیدی در عرصه دیپلماسی بینالمللی میباشند و این نیست جزء مقاومت و ایستادگی در مقابل رفتارهای غیر قانونی و سلطهگرانه استکبار جهانی. آنچه که امروزه در مبارزه با داعش در عراق و سوریه اتفاق میافتد، خود حکایت از این دارد که تنها علاج مقابله با استکبار جهانی، حفظ روحیه استکبارستیزی، مقاومت و ایستادگی است.
این اصل مترقی و کارآمد (مقاومت و ایستادگی) برآمده از متون و اندیشه اسلامی است. میتوان گفت در عصر معاصر، مردم و جوانان جمهوری اسلامی ایران مبدع این اصل بودهاند و به نحو احسن در تمام مراحل از آن استفاده میکنند. به طوری که الگوی موفق جمهوری اسلامی، امروزه در اقصی نقاط جهان توسط کشورهای متعددی به عنوان استراتژی موثر و اثربخش و نتیجهبخش مورد استفاده قرار میگیرد.
و میبینیم که چگونه ۴ سال سوریه در مقابل نوع بسیار خشن تروریسم مقاومت کرده است و میبینیم که چگونه چهارمین ارتش دنیا در مقابل ایستادگی جوانان حزبالله فلج شده است. آری! ما شاهد ذلت آمریکا و متحدانش بیش از پیش هستیم و کسانی که روزی حتی حق غنیسازی هسته ای را برای ما به رسمیت نمیشناختند، امروز لاجرم مجبور به پذیرش این واقعیت شدهاند و اذعان دارند که ایران بعد از ۳۷ سال مقاومت، دیگر یک قدرت منطقهای و جهانی است و دشمن توانایی جنگ رودررو را با ایران ندارد و به جنگ نیابتی روی آوردهاند. لذا امروزه نیز مبارزه با استکبار جهانی هنوز ادامه دارد تا حکومت جهانی مهدوی در سراسر گیتی سایه گستراند و این وعده تخلفناپذیر الهی است که پیروزی از آن ماست. بنابراین دولت و ملت، همدل و همزبان، ایستادگی و مقاومت را در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی سرلوحه کار خود قرار داده تا با بصیرت و زمانشناسی و دشمنشناسی، لانههای جاسوسی مدرن و نوین دشمن را تسخیر و منفذهای نفوذ دشمن را مسدود کنند تا انقلاب به مسیر پرشتاب توسعه و بالندگی خود در منطقه و دنیا ادامه دهد. امروزه دشمنان انقلاب با توجه به شکستهای پیاپی در عرصههای جنگ نظامی و نیابتی و غیره تغییر تاکتیک داده و آنچه که امروز دشمن برنامه کاری خود برای نفوذ در کشور قرار داده، فعالیت و بسترهای اقتصادی است و بایستی در این عرصه به نسخه حیاتبخش اقتصادی، یعنی اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشانیم و ضروری است هرگونه حرکت و تعامل با سایر کشورها در عرصه اقتصادی در مدار سیاستهای اقتصاد مقاومتی صورت پذیرد که مقام معظم رهبری میفرمایند: «باید اقتصاد ایران را بگونهای قوی کنیم که هیچ تکانهای در جهان و هیچکس در هیچ جای دنیا چه آمریکا و چه غیر آمریکا نتواند با یک تصمیمگیری و یک نشست و برخاست، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم ما اثر بگذارد که این همان اقتصاد مقاومتی است.»۱
همچنین حضرت امام خمینی(ره) در وصیتنامه سیاسی، الهی خود میفرمایند: «اینجانب به همه نسلهای حاضر و آینده وصیت میکنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد، دست استعمار و استثمارگرانِ خارج و داخل از کشورتان قطع شود»*
لکن در این برهه از نظام جمهوری اسلامی که بیش از هر زمان دیگری به ثبات سیاسی و اجتماعی نیازمندیم، بایستی با تمسک به این اصل نتیجهبخش و موثر، در مقابل باجخواهیها و زورگوییهای استکبار جهانی و در راس آن آمریکا ایستادگی و مقاومت کنیم و با پایبندی و اعتقاد به مثلت مقاومت، ایستادگی و وحدت، تمام توطئهها و نقشههای دشمنان را نقش بر آب نماییم و با ایمان به فرموده مقام معظم رهبری:«آمریکا (استکبار جهانی) نخواهد توانست ایران اسلامی را از مسیر استقلال و هویت و سربلندی خود باز دارد»۲ بار دیگر در سال همدلی و همزبانی، و روز ۱۳ آبان دولت و ملت ایستادگی و مقاومت در مقابل استکبار جهانی و شیطان بزرگ، آمریکا را به نمایش خواهند گذاشت.
منابع:
* وصیت نامه امام خمینی
- فرمایشات رهبری (۱/۱/۹۳ – اجتماع زائران حرم امامرضا(ع))
- فرمایشات رهبری (۸/۸/۸۷ – دیدار دانشجویان و دانشآموزان)